Provizoriskie vēlēšanu rezultāti būs zināmi naktī • IR.lv

Provizoriskie vēlēšanu rezultāti būs zināmi naktī

1
CVK priekšsēdis Arnis Cimdars. Foto: Ieva Čīka, LETA

Cimdars: daudzviet tiek izmantota skenēšana, lai rezultātus varētu ātrāk apkopot

Provizoriskie 11.Saeimas vēlēšanu rezultāti varētu būt zināmi jau ap pulksten vieniem vai diviem naktī, sestdien Latvijas Radio pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Viņš norādīja, ka šogad jau daudzviet tiek izmantota skenēšana, lai rezultātus varētu ātrāk apkopot. Izmantojot šo elektronisko balsu skaitīšanas sistēmu, arī vieglāk izvairīties no kļūdām, jo vēlēšanu iecirkņu darbiniekiem balsis jāskaita jau pēc diennakts darba, kad pārgurums ir milzīgs un tāpēc neuzmanības kļūdas vairāk iespējamas, pat ja visi noteikumi tiek ievēroti un viena cilvēka saskaitītās balsis pārskaita vēl otrs.

“Tas ir daudzkārtīgi uzticamāk, nekā ja skaita viens cilvēks, pat ievērojot visus noteikumus, ka pēc tam pārskaita otrs cilvēks,” uzsvēra Cimdars.

Turklāt būtiski ir arī tas, ka šādi visiem klātesošajiem, ieskaitot novērotājus, ir ļoti viegli pārredzēt, kā notiek balsu skaitīšana un ka katrs deputātu kandidātiem pievilktais plus vai svītrojums tiek ieskaitīts. Tāpat tas samazina laiku, kas nepieciešams rezultātu noteikšanai.

Šoreiz provizoriskie rezultāti varētu būt no pulksten vieniem vai diviem naktī, ziņo BNS.

Vēlēšanu iecirkņi durvis ir vēruši plkst.7 no rīta, un lielākā daļa no tiem strādās līdz plkst.20 vakarā, bet Latvijā būs arī 124 iecirkņi, kuri strādās līdz plkst.22.

Komentāri (1)

mārtiņš meiers_ 17.09.2011. 19.19

Tā ir tā pati sys, kas deva 29% kļūdu testos? ;)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu