Alžīrija Kadafi ģimenei ļauj nokļūt trešajā valstī • IR.lv

Alžīrija Kadafi ģimenei ļauj nokļūt trešajā valstī

20
Nemiernieki Lībijā. Foto: AFP/LETA

Kadafi dēls nogalināts un pirmdien apbedīts 

Alžīrija, kas ir uzņēmusi dažus Muamara Kadafi ģimenes locekļus, ļāvusi viņiem iebraukt, lai tie varētu tālāk nokļūt kādā trešajā valstī, pirmdien sacīja Lībijas nemiernieku preses pārstāvis Mahmuds Šammams.

“Alžīrija sacīja, ka viņi devuši atļauju ceļam uz kādu trešo valsti. Mēs to nevaram apstiprināt, bet viņi sacīja, ka viņi tos ir uzņēmuši humānu apsvērumu vadīti,” norādīja Šammams.

Nemiernieku vadība nesaprot, kāpēc kāds varētu gribēt “glābt Kadafi ģimeni”, sacīja amatpersona, norādot, ka nemiernieki vēlas, lai Kadafi ģimene atgriežas Lībijā, raksta LETA/AFP.

“Kadafi ģimenes glābšana nav solis, ko mēs apsveicam un saprotam. Mēs gribam, lai šīs personas atgriežas,” preses konferencē sacīja Šammams.

“Mūsu kaimiņiem mēs varam garantēt, ka vēlamies ar viņiem labas attiecības, bet mēs esam apņēmības pilni arestēt un tiesāt Kadafi ģimeni, kā arī pašu Kadafi,” sacīja amatpersona, uzsverot, ka nemiernieki garantē “taisnu tiesu”.

Alžīrijas Ārlietu ministrija iepriekš bija paziņojusi, ka Kadafi sieva, divi dēli un meita pirmdien ieradušies Alžīrijā.

Savukārt Lībijas līdera Muamara Kadafi dēls Hamiss, par kura nāvi priekšlaicīgi ticis ziņots vairākkārtīgi Lībijas konflikta laikā, nogalināts uz dienvidiem no Tripoles un pirmdien apbedīts, pavēstīja nemiernieku amatpersonas.

“Viens no nemiernieku līderiem man apstiprināja, ka Hamiss nogalināts kaut kur netālu no Tarhunas, aptuveni 80 kilometrus uz dienvidiem no Tripoles,” sacīja nemiernieku valdības tieslietu un cilvēktiesību ministrs Mohammeds al Allagijs. “Viņš varētu būt nogalināts kaujā. Nemiernieku līderis sacīja, ka viņš apbedīts.”

To apliecināja arī valdības preses pārstāvis. “Hamiss tika nogalināts, tā man sacīja revolūcijas līderis reģionā. (..) Es neesmu redzējis līķa fotogrāfijas, taču tā man teica līderis un es viņam ticu,” viņš piebilda.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu