Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Sākoties intensīvai Sīrijas valdības ofensīvai pret nemierniekiem Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos, pēdējos trijos mēnešos savas mājas tur pametuši 800 000 cilvēku. Tā tiek uzskatīta par lielāko cilvēku pārvietošanos kopš rohingu etniskās un reliģiskās minoritātes vajāšanas Mjanmā 2017. gadā. Liela daļa no sīriešu bēgļiem ir cilvēki, kas pirms pilsoņu kara dzīvoja citās Sīrijas provincēs, bet tagad spiesti pamest arī savas jaunās mājas. Foto — AFP/LETA


Itālijas nacionālkonservatīvās partijas Līga līderim un bijušajam vicepremjeram Mateo Salvīni Itālijas Senāts atņēma parlamentāro imunitāti, un viņam būs jāstājas tiesas priekšā. Kad Salvīni bija iekšlietu ministrs, viņš pērn neļāva izkāpt Itālijas krastā 131 nelegālajam imigrantam, un viņi tika turēti nelikumīgā apcietinājumā uz krasta apsardzes kuģa. Salvīni būs jāstājas tiesas priekšā par apsūdzībām varas ļaunprātīgā izmantošanā un nelikumīgā turēšanā apcietinājumā. Viņam draud līdz 15 gadiem cietumā.

Jaunā koronavīrusa Covid-19 upuru skaits Ķīnā līdz otrdienai bija sasniedzis 1868, bet inficēto skaits pārsniedzis 72 tūkstošus. Varas iestādes ziņo, ka pēdējā nedēļā nav konstatēts būtisks inficēšanās gadījumu skaita pieaugums, tomēr Pasaules Veselības organizācija aicina piesardzīgi interpretēt šo tendenci. 

Sadžids Džavids pagājušajā nedēļā atkāpās no Lielbritānijas finanšu ministra amata,  ko uzskata par otro ietekmīgāko krēslu britu valdībā. Pats premjerministrs Boriss Džonsons atbrīvoja no amata arī vairākus citus ministrus un ģenerālprokuroru. Politikas eksperti uzskata, ka Džonsons tādā veidā vēlas nostiprināt savas pozīcijas jautājumos par Lielbritānijas ekonomikas nostādnēm.

ES nodokļu paradīžu melnajā sarakstā iekļāva četras valstis un teritorijas, kas negodīgi piedāvā shēmas, kā izvairīties no nodokļiem. Tās ir Kaimanu salas, Palau, Panama un Seišelu salas, jo šīs valstis un teritorijas nav īstenojušas nepieciešamās reformas atbilstoši ES standartiem. Melnajā sarakstā jau ir astoņas valstis un teritorijas — Amerikāņu Samoa, ASV Virdžīnu salas, Fidži, Guama, Omāna, Samoa, Trinidada un Tobago, kā arī Vanuatu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu