Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Princeses Olgas statuja ar simbolisku bruņuvesti Kijivā un norādi Viņai nepieciešamas bruņas. ANO kultūras organizācija UNESCO 15. septembrī iekļāva Kijivā un Ļvivā esošos Pasaules kultūras mantojuma objektus īpaši apdraudēto vietu sarakstā. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 82. nedēļas galvenie notikumi

Ukrainas bruņotie spēki pārrāvuši krievu aizsardzības līniju pie Bahmutas un svētdien atbrīvojuši Kliščivku. Ukrainas spēkiem pirms ziemas jāpaspēj pārraut Krievijas sauszemes koridoru uz okupēto Krimas pussalu, teica Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direkcijas vadītājs Kirils Budanovs. 

Ukrainas spēki uzbrukuši Krievijas Melnās jūras flotei Krimā ar 10 raķetēm un trim bezpilota kuteriem. Cietuši 24 cilvēki. Sevastopolē no ierindas izsista Krievijas zemūdene Rostov na Donu un desantkuģis Minsk, kas atradās sausajā dokā. Ukraiņi izmantojuši Lielbritānijas piegādātās raķetes Storm Shadow. 

ANO Starptautiskā tiesa Hāgā sāka izskatīt Ukrainas prasību pret Krieviju par genocīda jēdziena sagrozīšanu, lai attaisnotu uzbrukumu Ukrainai. 

Ukrainas valdība atbrīvoja no amata četrus aizsardzības ministra vietniekus un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru, kuri bija amatos iepriekšējā ministra Oleksija Rezņikova pilnvaru laikā. Ukrainas parlaments Rezņikovu atcēla no amata septembra sākumā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu