Lībijas nemiernieku valdība pārceļas uz Tripoli • IR.lv

Lībijas nemiernieku valdība pārceļas uz Tripoli

35
Nemiernieki iegājuši Tripolē un fotografējas. Foto: AFP/LETA

Nemiernieki Kadafi atbalstītājus aicina nolikt ieročus un sola neatriebties

Lībijas nemiernieki savu politisko vadību no līdzšinējās savas galvenās bāzēšanās vietas Bengāzī pārcēluši uz valsts galvaspilsētu Tripoli, piektdien paziņoja viena no augstākajām Nacionālās pagaidu padomes (NPP) amatpersonām.

“Es pasludinu izpildkomitejas darba uzsākšanu (..) Tripolē,” preses konferences laikā pavēstīja NPP izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks Ali Tahuni, raksta LETA/AFP.

“Lai dzīvo demokrātiska un konstitucionāla Lībija, un slava mūsu mocekļiem,” piebilda Tahuni, kurš savu paziņojumu izteica “Dieva, mūsu revolucionāru un mocekļu vārdā”.

Viņš arī pavēstīja, ka NPP vadītājs Mustafa Abdeldžalils Tripolē ieradīsies tiklīdz, kā atļaus drošības situācija.

Tahuni, kurš nemiernieku valdībā pilda arī naftas un ekonomikas ministra pienākumus, nosauca personas, kuras ieņems citus svarīgākos posteņus jaunajā kabinetā, tostarp jauno iekšlietu ministru, infrastruktūras ministru un informācijas ministru, kā arī Tripoles drošības spēku jauno komandieri.

Vēršoties pie diktatoram Muamaram Kadafi joprojām lojālajiem spēkiem, Tahuni aicināja viņus nolikt ieročus, bet policistus atgriezties darbā, solot tiem drošību un taisnīgu izturēšanos.

“Nolieciet savus ieročus un dodieties mājās. Mēs neatriebsimies. Starp mums un jums stāv likums. Es apsolu, jūs būsiet drošībā,” sacīja jaunās valdības pārstāvis.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu