NATO palīdz Kadafi meklēšanā • IR.lv

NATO palīdz Kadafi meklēšanā

20

Par Kadafi izsludināta divu miljonu dināru (800 000 latu) atlīdzība

NATO palīdz ar savu ekipējumu Nacionālajai Pārejas padomei (NPP) Lībijas līdzšinējā līdera Muamara Kadafi meklēšanā, ceturtdien paziņoja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Laiems Fokss.

“Es varu apstiprināt, ka NATO nodrošina NPP ar izlūkošanas un izpētes līdzekļiem, lai palīdzētu viņiem notvert pulkvedi Kadafi un citas režīma paliekas,” viņš piebilda, raksta LETA/AFP.

Aizsardzības ministrija paskaidroja, ka Fokss ar to domājis “dažādus līdzekļus, piemēram, militārās lidmašīnas”. To, vai meklēšanā iesaistīti arī elitāro spēku SAS kaujinieki, ministrijas pārstāvis neatklāja, ziņo laikraksts “Daily Telegraph”.

Tikmēr, atsaucoties uz kādu avotu ministrijā, laikraksts ziņo, ka SAS kaujinieki nosūtīti uz Lībiju jau pirms vairākām nedēļām un viņiem bijusi liela loma, koordinējot kauju par Tripoli. Maskēšanās nolūkā SAS kaujinieki esot ģērbušies civilajā apģērbā un ir bruņoti ar tāda paša tipa ieročiem kā nemiernieki. Viņu galvenais uzdevums esot Kadafi atrašana, vēsta “Daily Telegraph”.

“Pašreiz mēs nevaram komentēt [ziņas] par īpašajiem spēkiem,” paziņoja ministrijas pārstāvis.

Nemiernieki, kuri otrdien pārņēma savā kontrolē Tripoli un Babalazizija rezidenci, ir izsludinājuši divu miljonu dināru (800 000 latu) atlīdzību par Kadafi sagūstīšanu vai nogalināšanu.

Savukārt četri itāļu žurnālisti, kurus trešdien bija sagūstījuši Muamaram Kadafi lojālo vienību karavīri, ir atbrīvoti, apliecināja Itālijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis. Divi jaunieši iebrukuši Tripoles privātnamā, kur žurnālisti turēti gūstā, un viņus atbrīvojuši, vēsta laikraksts “Corriere della Sera”. Pagaidām nav skaidrs, “kas tieši notika”, bet, “šķiet, cilvēks, kas viņus turēja apcietinājumā, naktī bija pametis māju”. Žurnālistu grupa tika aizturēta trešdien, kad tā bija ceļā no Zāvijas uz Tripoli.

 

Komentāri (20)

Laimdota Zeberkste 25.08.2011. 16.11

“We bring democracy!” kontekstā ar paziņojumu par atlīdzību par galvas atnešanu ir vienkārši smieklīgi.

+1
0
Atbildēt

0

k403 25.08.2011. 23.46

Pilns tviteris ar to, ka Tripole ir pilnā nemiernieku kontrolē. Bet Reuters tripoles tiešraide par to neleicina (dzirdami šāvieni praktiski bez apstājas): http://rt.com/on-air/libya-tripoli-rebels-green-square/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu