Torņakalnā lielākie izrakumi pēdējo 20 gadu laikā • IR.lv

Torņakalnā lielākie izrakumi pēdējo 20 gadu laikā

17
Foto: Evija Trifanova, LETA

Arheologi un studenti izrakumos atraduši daudz sadzīves liecību 

Torņakalnā, kur pērn bija mazdārziņi, atkal tiek cilātas lāpstas un stumtas ķerras, ziņo LTV raidījums “Panorāma”. 

Tagad te rosās nevis dārzkopji, bet gan puiši un meitenes, kas rok daudz dziļāk, un jau ir aizrakušies līdz zviedru laikiem. Platības ziņā šie esot vieni no plašākajiem arheoloģiskajiem izrakumiem, kas notikuši Rīgā pēdējo 20 gadu laikā. 

Patlaban nozīmīgākais un interesantākais atradums ir apbūves pamati. Arheoloģisko izpētes darbu vadītājs Andris Šnē pastāstīja, ka tie veidoti no koka – baļķiem. Iekšpusē atradies arī pavards. 

Savulaik te atradies nocietinājums, tāpēc atrastas lielgabala lodes, iespējams, no lielā Ziemeļu kara vai krievu-poļu, vai nu poļu-zviedru kara laikiem. Atradumu vidū arī zobena detaļa no bronzas, monētas, apģērba sprādzes un īpaši daudz baltā māla pīpju.

Komentāri (17)

Liene 08.08.2011. 00.22

“Savulaik te atradies nocietinājums, tāpēc atrastas lielgabala lodes, iespējams, no lielā Ziemeļu kara vai krievu-poļu, vai nu poļu-zviedru kara laikiem.”

Bet kur tobrīd bija latvieši? Nekur. Jo latviešu tobrīd nebija. Kāmēr krievi, poļi, zviedri un pārējie (lietuvieši, tai skaitā) karojā savā starpā Latvijas teritorijā, latviešu vnk nebija. Vēsture ir skarba. Kāpēc tad latviešiem it kā esot kaut kādas īpašas privelēģijas uz Latvijas teritoriju? Tāpēc, ka arī latviešiem vajag savu maizīti ar sviestu šajā nabadzīgajā zemē, un tamdēļ derēs arī džokers piedurknī. Jāizdomā teorijas par ciešanām lielākām, nekā parējām tautām, lai savas nenopelnītās privelēģijas attaisnotu un gūt tām privelēģijām teorētiskos pamatus.

0
-2
Atbildēt

2

    mārtiņš meiers_ > Liene 08.08.2011. 08.55

    Palasi kaut vai tos pašus Rutku Tēva “Vella kalpus”! Vismaz kkāda nojēga par tiem laikiem radīsies!! :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ervins Lavrinovičs > Liene 06.12.2012. 04.38

    Baltu tautas (kurši, sēļi, latgaļi utt.) šeit bija jau ilgu laiku pirms minētajiem kariem. Un vēlāk sajaucās, kļuva par latviešiem. Es ieteiktu arī palasīt kādu grāmatu, nevis tikai zīlēt, skatoties uzvaras pieminekļa zvaigznēs ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu