Kučinskis startēs ZZS sarakstā • IR.lv

Kučinskis startēs ZZS sarakstā

22
Māris Kučinskis. Foto: Andrejs Strokins, F64

Tā Kučinskis jūtot saikni ar cilvēkiem reģionos

Tautas partijas ilggadējais biedrs pašreizējais Saeimas deputāts Māris Kučinskis (PLL) ceturtdien pēc sarunas ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Valmieras nodaļu piekritis startēt Saeimas ārkārtas vēlēšanās no šīs partijas saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā, raksta LETA.

Kā galveno motivāciju savam lēmumam Kučinskis minēja to, ka šādi jūtot saikni ar cilvēkiem reģionos. Politiķis arī atzina, ka par viņu interesi izrādījuši “Vienotības” pārstāvji, bet viņš tomēr labāk izvēlējies ZZS piedāvājumu.

Kučinskis pastāstīja, ka politikā jau esot deviņus gadus un nolēmis šo darbību turpināt.

Bijušais TP politiķis atzina, ka ZZS kvalitatīvais sastāvs esot pietiekami augsts un tas esot mīts, ka šīs apvienības pārstāvji balsojot vienprātīgi, pakļaujoties Ventspils mēra Aivara Lemberga diktātam. “Esmu daudz viņus vērojis un varu teikt, ka Lemberga ietekme ir stipri pārspīlēta,” teica Kučinskis.

Kučinskis savulaik ir bijis Valmieras mērs, TP Saeimas frakcijas vadītājs, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

Komentāri (22)

raimondsb_mail_lv 29.07.2011. 00.53

Mūsu augstākajā politiskajā līgā notiek rotācija un pārgrupēšanās. Viens no vadošajiem, nu jau bankrotējušā TP kluba, spēlētājiem pāriet uz klubu ZZS. ZSS klubā menedžeris un īpašnieks Lembergs ieguvis spēlētāju, kas pēc stila un manierēm atbilst viņa komandas interesēm. Visas tās īpašības, kas piemita TP komandai un tās pārstāvim Kučinskim – pretinieka čakarēšana pa visu laukumu, tiesnešu uzpirkšana, māņu kustības un cirvja triekšana pretinieka mugurā – labi iederēsies ZSS komandas konceptuālajā plānā. Tiesa, arī ZSS komandai pašlaik nav tie labākie laiki, jo ar vien grūtāk uzpirkt tiesnešus, kā arī līgas virsuzraugs, kas rūpējas par likumību, nav savējais. Komandā, kopš Ščerbatiks aizgājis, trūkst policista. Arī kāds no inteliģences pārstāvjiem derētu. Kluba stiprā puse ir tā, ka savējie ir iefiltrējušies citās komandās un vajadzības brīdī ielaidīs ripu savos vārtos. Pagaidām zināms un apstiprināts ir tikai ZSS komandas kaujas sauciens – spēlētāji pirms katras spēles nostājas apkārt savam vārtsargam, kaut ko murmina un tad visi vienā balsī ierēcās – ” Soross tvoju matj ” !
Stabilu un vadošu vietu līgā ieņem komanda Vienotība. Tā ir spēcīga ar to, ka komandai uzbrukumā ir spēcīgi visi flangi. Pa kreiso malu ļoti aktīvs ir spēlētājs ar iesauku “Štoky”. Ar kreisajiem uzbrukumiem viņš pārāk aizraujās un aizmirst, ka vārti ir labājā pusē. Centrā V komandā ir bijušie JL spēlētāji, kuri, bez sava vadoņa, ir ” kā no ķēdes norāvušies “. Tomēr visi cenšās ievērot vecās tradīcijas – himnas laikā bučo karogu un dod zvērestu pirms katras spēles. Pa labo malu ļoti aktīvs ir spēlētājs Kristovskis. Nomainījis daudzus klubus, šis spēlētājs pārzin visas šis spēles nianses. Nepārtraukti bolot acis un skatoties dažādos virzienos, kristovskis apgrūtina pretinieku aizsardzību, jo tie nevar noteikt uzbrukuma virzienu.
Šajā sezonā labas izredzes ir VL TBLLNK komandai. Tur ir gan līgas veterāns Zīle ar iesauku ” Glumais Roberts “, gan jaunie leģionāri, kuru vidū izceļas spēlētājs Dzintars. Komandai ir nacionāls piesitiens – visi spēlē līdz jostas vietai kaili. Uz muguras ir uzraksts ” Latvieti, nepadodies “. Uz kļuškām sarkanbaltsarkanas svītras un uzraksts – ” adodiet Abreni “. Kluba spēlētāji sevi uzskata par “vienīgiem īstiem latviešiem ” un patstāvīgi runā visu latviešu vārdā.
Ļoti vājas izredzes ir klubam, kura vadošais spēlētājs ir pazīstams ar iesauku “Buldozers”. Vīņš slavens ar solījumiem un pirms sezonas vienmēr skandina – ” Es Jums tūlīt sametīšu 5000 golus”. Protams, ka nekad neizpilda solīto un, līdz ar to, sāk līdzjutējiem apnikt.
Līgas intriga un melnais zirdziņš ir jaunizveidotā komanda ZRP. Pagaidām neko konkrētu nevaram pateikt, jo kluba īpašnieki cenšas saglabāt intrigu. Zināms ir tikai tas, ka pašūdinātas ir komandas jaunās formas. Kādam varbūt būs neierasti, bet formas kreklu mugurpusē, kur jābūt spēlētāju uzvārdiem, visiem vienāds uzraksts – “LILITA”.
Viscerīgākie ir spēlētāji no kluba SC. Viņi cer atrast “Saskaņu” ar latviešiem, bet reizē saka, ka okupācija nebija un viņi mūs atbrīvoja. Viņi latviešiem vēl izsaka priekšlikumu – par vēsturi un okupāciju nerunāt. Turpmāk latviešiem jasarunā speciālas zīmes, ja gribēs pieminēt okupāciju. Piemēram, varam, ejot viens otram garām, piemiegt ar aci. Tas nozīmē – okupācija bija, bet vārdā nesauksim.
Ko darīt mums, vienkāršajiem līdzjutējiem? Balsot atbildīgi un ieņemt labākās vietas.
SARAUJ, LATVIJA.

+10
-2
Atbildēt

2

oskaar 28.07.2011. 23.37

Var jau būt, ka Kučinskim ir vērā ņemams elektorāts, kurš ievērojami cels tās partijas reitingu, kurai viņš pievienosies.
Atšķirībā no šī elektorāta es visdrīzāk tomēr izvēlēšos balsot par to partiju, kurā Kučinska nebūs!!!

+7
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 29.07.2011. 09.27

Nabadziņš, PLL neparūpējās par siltu vietiņu pēc deputāta karjeras beigām… :(

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu