Prezidents Saeimas ārkārtas sēdes sasauks ceturtdienas rītos • IR.lv

Prezidents Saeimas ārkārtas sēdes sasauks ceturtdienas rītos

25
Saeimas balsojums. Foto: Raitis Plauks, F64

Bērziņš: darba kārtība nebūs mehāniska, bet tiks sastādīta pārdomāti 

Valsts prezidents Andris Bērziņš Saeimas ārkārtas sēdes arī turpmāk plāno sasaukt ceturtdienās pulksten 9, žurnālistiem otrdien pavēstīja prezidenta padomnieks Edgars Pastars. Nākamā sēde plānota 4.augustā, bet tās darba kārtība būs zināma pirmdien, ziņo BNS. 

Pastars sacīja, ka kārtība, kā tiks organizēts atlaistās 10.Saeimas darbs, ir saskaņota valdības, Saeimas un prezidenta kancelejas līmenī. Katrs Saeimas sēdē izskatāmais jautājums tās darba kārtībā tiks iekļauts nevis mehāniski, bet pēc izvērtēšanas, papildu informācijas pieprasīšanas, konsultācijām un sanāksmēm. Pastars atzina, ka jautājumu saskaņošana varētu ilgt līdz pat divām nedēļām. 

Ja valdība un Saeima būs sagatavojusi jautājumus un dokumentus, kurus varētu izskatīt, Saeimas sēdes tiks sasauktas ceturtdienās plkst.9. Visas sasauktās sēdes būs ārkārtas. 

Atkarībā no jautājumu daudzuma Saeimas sēdes var nenotikt katru nedēļu. Vienošanās paredz arī iespēju izskatīt ļoti steidzamus jautājumus, taču prezidents šos jautājumus kontrolēs, neļaujot par steidzamiem atzītus likumprojektus uzreiz izskatīt otrajā lasījumā tajā pašā Saeimas sēdē. Steidzamos gadījumos parlamenta sēdi varēs sasaukt arī citā laikā, it īpaši izvērtējot premjera lūgumu, ja tāds tiks iesniegts. 

Katram izskatāmajam likumprojektam obligāti būs jābūt anotācijai, kā arī finanšu ministra atsauksmei, ja lēmumam ir ietekme uz valsts budžetu. 

Valsts prezidenta kanceleja ir apņēmusies īpašu uzmanību pievērst likumprojektiem, pret kuriem būs Tieslietu ministrijas un Saeimas Juridiskā biroja pamatoti iebildumi. Ļoti svarīga būs arī frakciju viedokļu saskaņotība svarīgākajos jautājumos.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu