Titavam referendums atgādina vecu anekdoti • IR.lv

Titavam referendums atgādina vecu anekdoti

19
Dans Titavs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Zatlera partiju uzskata par kaitīgu Latvijai 

“Taisīsim jaunu bērnu vai mazgāsim šo,” tā par sestdien notikušā referenduma uzstādījumu pirmdien Latvijas Radio izteicies Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis, no partijas “Jaunais laiks” izslēgtais Dans Titavs.

Tie ir vārdi no vecas anekdotes, ko atcerējies Titavs. Viņš uzskata, ka jauns bērns, proti, jauna Saeima, “tāpat sasmērēsies”, Latvijā “jāaug politiskajai domai, un tur ir partiju vaina”, saka Titavs. 

Cilvēkiem, vēlot Saeimu, vajadzētu loģiski izsvērt, kādu tie vēlētos redzēt nākamo parlamentu, un nevajadzētu pakļauties populistiskiem saukļiem. 

Savukārt sestdien dibinātā Zatlera Reformu partija (ZRP) ir surogātpartija, kas kaitīga Latvijai, viņš uzskata. Šim politiskajam spēkam nav partijām raksturīgu būtisku elementu – stipras komandas un spējas strādāt. 

Eksprezidents Valdis Zatlers nav spējīgs izveidot labu komandu, ko pierādījusi viņa darbība prezidenta amatā un nespēja sapulcināt ap sevi reformatorus, Titava teikto atreferē LETA. Pašam Zatleram var adresēt tos pārmetumus, kurus patlaban viņš velta citiem. Zatlers četrus gadus darbojies kā oligarhu apkalpotājs, tajā skaitā uzticot veidot valdību oligarhu partiju pārstāvjiem Aigaram Kalvītim (TP) un Ivaram Godmanim (LPP/LC). “Tajā brīdī viņu viss apmierināja,” sacīja Titavs. 

Uz “vispārējā viļņa” ZRP Saeimas vēlēšanās iegūs pārstāvniecību parlamentā, taču “Latvijas politiskajai un ekonomiskajai attīstībai tas būs ļoti negatīvi”, sacīja politisko procesu vērotājs.

Kā zināms, sestdien tautas nobalsošanā Latvijas vēlētāji ar 94% pārliecinošu pārsvaru nobalsoja par 10.Saeimas atlaišanu.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu