ZZS goda tiesa Caunem izsaka visstingrāko brīdinājumu • IR.lv

ZZS goda tiesa Caunem izsaka visstingrāko brīdinājumu

17
Attēlā: Ziedonis Caune

Jelgavas novada mērs brīdināts par iespējamu dalību malu medībās un piknikā darba laikā

Latvijas Zemnieku savienības goda tiesa izteikusi visstingrāko brīdinājumu Jelgavas novada mēram Ziedonim Caunem (Zaļo un zemnieku savienība), taču tā nav rekomendējusi viņu izslēgt no partijas, aģentūru BNS informēja goda tiesas priekšsēdētājs Voldemārs Strīķis.

Caunem izteikts visstingrākais brīdinājums par neētisku un necienīgu rīcību. “Rezultāts ir ļoti bargs, kaut kas tāds bijis tikai pirms vairākiem gadiem. No partijas viedokļa tas ir ļoti stingrs sods,” paskaidroja Strīķis.

Goda tiesa vērtējusi situāciju kopumā – gan Caunes piedalīšanos piknikā kopā ar pašvaldības iestāžu pārstāvjiem komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 14.jūnija pēcpusdienā, gan aizdomas par Caunes piedalīšanos nelikumīgās medībās, ko policija joprojām izmeklē. Otrdien tiesas sēdē piedalījies arī Caune.

Zemnieku savienības goda tiesas slēdziens tiks nodots partijas valdei, kas varētu lemt par vēl bargāku Caunes sodīšanu. “Mūsu lēmums ir rekomendējošs, galīgo lēmumu pieņems partijas valde,” norādīja goda tiesas priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka februārī plašsaziņas līdzekļos parādījās video, kurā bija redzams, kā Caune kopā ar Rīgas reģionālās virsmežniecības Ropažu mežzini Jāni Ozoliņu apkaimē, kur atrastas nošautas stirnas un dzirdēti šāvieni, uz kvadracikla braukā ar pielādētu ieroci. Kaut sākotnēji Caune žurnālistiem melojis un teicis, ka viņam ieroča nav bijis, videomateriālos redzams, ka tā nebija taisnība.

14.jūnijā portāls “zz.lv” vēstīja, ka dienā, kad visā Latvijā piemin komunistiskā terora upurus, Jelgavas novada pašvaldība darba laikā sarīkojusi policistu un sociālo darbinieku pārrunu semināru, kas noslēdzās ar skaļu popmūziku un alkohola pudeļu cilāšanu Zaķu pļavā Vilces pagastā. Ar Caunes piedalīšanos pārdesmit cilvēku kompānija Zaķu pļavā bija sasēdusies ap galdiem nojumēs, daļa cepa gaļu, bet vairums pulcējās ap uzkodām un alkoholiskajiem dzērieniem. Caune gan žurnālistiem solījies runāt ar attiecīgo nodaļu vadītājiem par to, ka datums tādai pasēdēšanai nav izraudzīts pareizais.

Martā Jelgavas novada iedzīvotāji rīkoja diskusiju ar Cauni un deputātiem, pēc kuras iedzīvotāji nolēma vākt parakstus, pieprasot visas domes atkāpšanos. Aprīļa sākumā bija savākti 1200 parakstu.

Arī iepriekš Jelgavas novada mēra rīcība izpelnījās plašāku sabiedrības uzmanību un neizpratni. Iepriekš Caune piesaistīja ne tikai sabiedrības, bet arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra uzmanību, darba laikā izklaidējoties medībās, publiski tās dēvējot par semināru. Toreiz viņš paskaidrojumā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai apgalvoja, ka 2009.gada 9.decembrī, medījot mežacūku, neformālā atmosfērā plānojuši 2010.gada budžetu, runājuši par vienotu saimniecisko dienestu un finanšu dienestu izveidošanu, kā arī par “Latvenergo” dāvāto norēķinu karšu sadales kārtību.

Savukārt pērn decembrī Caune bija devies uz Indiju kopā ar daudzos pašvaldības konkursos uzvarējušā ceļu būves uzņēmuma “Igate” īpašnieku Māri Peilānu, kas arī uzskatāms par iespējamu interešu konfliktu.

Komentāri (17)

ievuliitis 21.06.2011. 17.47

Jauna anekdote, visa Latvija tur vēderus, locīdamās smieklos – ZZS ir arī Goda Tiesa. Fantastika!
:))

+8
0
Atbildēt

3

    inesite15 > ievuliitis 22.06.2011. 11.29

    kas nu tur jauns – VISIEM te VISS KAS IR – kāpēc lai šitajiem kaut kā nebūtu ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > ievuliitis 21.06.2011. 18.24

    Cik sapratu, tad Lembergs šajā tiesā bija prokurors. Šī tiesa bija paraugtiesa, kura bija kā paraugs kā jātiesā citās tiesās – īpaši Anglijā, vai ne :):)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ievuliitis 21.06.2011. 20.46

    Ja nav goda, labi, ka vismaz tiesa ir. Partijai, kas jau sen kā notiesājusi to godu ar biezputru vakariņās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Gunārs Nažinskis 21.06.2011. 18.21

Caune pēc izskata ir tipisks ZZS biedrs. Īstenībā, atbilst ZZS potenciāla premjera izskatam, žēl ka viegli pamanāms svinot :)

Tā aizdomājos, kā šāds tīps vispār var būt vadošā amatā un partijā – nožēlojami, tiešām kauns par mums visiem un īpaši par ZZS.

+4
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 21.06.2011. 18.44

tas izskatījās tā: Brigmanis pakratīja pirkstu, bet Caune kaunīgi nolieca galvu un nošļupstēja “es vairāk tā nedarīšu, goda,goda vārds”

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu