Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Naktī uz svētdienu uz Zemes veiksmīgi atgriezās ASV privātā uzņēmuma SpaceX kosmosa kuģis Crew Dragon ar četriem astronautiem. Viņu 167 dienas ilgā misija bija garākā, kādā piedalījušies amerikāņu astronauti. Iepriekšējais rekords bija 84 dienas. Piezemēšanās notika Meksikas līcī nakts vidū. Foto — Scanpix

Indijā ar Covid-19 saslimušo skaits jau gandrīz divas nedēļas pieaug par vairāk nekā 300 tūkstošiem dienā. Kopējais inficēto skaits otrdien pārsniedza 20 miljonus. Ne visi var saņemt medicīnisko palīdzību, liela daļa slimnīcu ir pārpildītas, daudzviet beigušies skābekļa krājumi. Savukārt Austrālija aizliegusi saviem pilsoņiem atgriezties no Indijas un paziņoja, ka par iebraukšanu viņiem draud līdz 50 000 ASV dolāru liels naudas sods vai cietums.

Eiropas Komisija ierosināja ļaut ES ieceļot trešo valstu pilsoņiem, kas pilnībā potēti ar kādu no bloka atzītajām vakcīnām pret Covid-19. Pašlaik ES bez kāda īpaša iemesla ļauj savā teritorijā ieceļot tikai septiņu valstu pilsoņiem, kurās epidemioloģiskā situācija atzīta par labu.

Dānijas valdība nolēmusi atteikties no ASV uzņēmuma Johnson & Johnson ražotās Covid-19 vakcīnas izmantošanas. Šāda lēmuma iemesls ir bažas, ka retos gadījumos vakcīna var izraisīt trombu veidošanos. Tā paša iemesla dēļ Dānija iepriekš atteicās no AstraZeneca vakcīnas izmantošanas.

Krievijas Ārlietu ministrija pagājušajā nedēļā izraidīja septiņus diplomātus — trīs no Slovākijas, divus no Lietuvas, pa vienam no Igaunijas un Latvijas vēstniecībām. Tā ir Maskavas atbilde uz iepriekšēju lēmumu izraidīt Krievijas diplomātus no šīm valstīm. Baltijas valstis un Slovākija solidarizējās ar Čehiju, kas vaino Krievijas izlūkdienesta aģentus Vrbetices munīcijas noliktavu spridzināšanā 2014. gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu