Vēršas pret "Zemgales Ziņu" žurnālistu par neslavas celšanu Caunes juristam • IR.lv

Vēršas pret “Zemgales Ziņu” žurnālistu par neslavas celšanu Caunes juristam

27
Jurists Dzintars Lagzdiņš. Ekrānšāviņš no ZZ.lv

Žurnālists publikācijā izmantojis informāciju, ko guvis no kādas tiesas sēdes protokola

Jelgavas laikraksta “Zemgales Ziņas” galvenā redaktora vietniekam Edgaram Kupčam piemērots aizdomās turamā statuss Valsts policijas (VP) sāktajā kriminālprocesā par neslavas celšanu, kurā cietušais ir Jelgavas novada domes algotais jurists Dzintars Lagzdiņš, vēsta LETA.

Pret Kupču sāktais process ir saistīts ar “Zemgales Ziņu” publikāciju šogad februārī. Rakstā, atsaucoties uz kādā tiesas sēdē izskanējušo informāciju, laikraksts vēstīja, ka Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes (ZZS) jurists, strādājot Valsts zemes dienestā, “piepelnījies, draugu uzņēmēju apgādājot ar ziņām par brīvajām valsts zemēm”. Publikācijā izmantoto informāciju Kupčs guvis no kādas tiesas sēdes protokola, kur fiksētas Lagzdiņa liecības.

Kā zināms, “Zemgales Ziņas” vairākkārt un neatlaidīgi kritizējušas Jelgavas novada domes priekšsēdi Cauni par viņa visatļautību. Skandalozākie gadījumi saistīti ar Caunes ļaušanos ažiotāžai baumām par “Swedbank” krīzi, bet lielākais skandāls, kas gandrīz maksāja Caunem amatu, bija saistīts ar malumedībām – tad vietējie iedzīvotāji viņu pieķēra ar ieroci pie sašautām stirnām.

Kupčs aģentūrai LETA pastāstīja, ka aicināts liecināt VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī par kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 157.panta 2.daļas – par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.

Lagzdiņam, acīmredzot, bijušas pretenzijas, kā publikācijā pārfrazēti daži teksti, sprieda Kupčs. “Mani izbrīnīja tas, ka publikācija bija februārī, bet pirmās policijas darbības par to manītas tikai vasarā. Varu tikai iedomāties, ka varbūt Lagzdiņš nogaidīja šīs tiesas sēdes iznākumu un, varbūt tiesvedībai beidzoties viņam labvēlīgi, sadūšojās rakstīt iesniegumu policijai,” teica Kupčs. Pagaidām viņam neesot zināms laikrakstā aprakstītās tiesas sēdes iznākums, bet viņš to noskaidrošot.

Kupčs uzskata, ka par aizdomās turamo neslavas celšanas lietā kļuvis nepamatoti. “Es jau policistei teicu, ka, manuprāt, policijai darbojoties šajā lietā, tiek bezjēdzīgi tērēta nodokļu nauda,” sacīja žurnālists.

Lagzdiņš apstiprināja, ka policijai rakstījis iesniegumu par minēto Kupča publikāciju. Jurists bija neizpratnē, kā gan Kupčs ticis pie tiesas sēdes protokola. Viņam tas šķiet nepieņemami. Turklāt avīzes publikācijā esot sagrozīts personu teiktais, tāpat esot neprecizitātes apgalvojumos par faktiem. “Tās visas bija muļķības, kas neatbilst patiesībai,” teica jurists.

Lagzdiņš teica, ka iesniegumu policijai esot rakstījis nevis vasarā, bet daudz agrāk. Precīzu laiku viņš tomēr neatcerējās, bet lēsa, ka tas varētu būt darīts mēneša laikā pēc publikācijas.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka VP Jelgavas iecirknī šāds kriminālprocess gan sākts 17.jūnijā.

Dzintars Lagzdiņš sniedz juridiskos ārpakalpojumus Jelgavas novada domei. Jurists medijos minēts arī kā novada domes priekšsēdētāja Caunes pārstāvis “stirnu buku malumedību lietā”.

Zemgales Ziņu” šā gada 5.februāra numurā tika vēstīts, ka “Caunes jurists piepelnījies, draugu uzņēmēju apgādājot ar ziņām par brīvajām valsts zemēm”.

“Jūs gribat, lai ar jums par privātu lietu runāju?! Paldies, visu gaišu!” tik nerunīgs uz “Zemgales Ziņu” aicinājumu komentēt kādu tiesvedību par parāda piedziņu bijis Jelgavas novada pašvaldības jurists Dzintars Lagzdiņš. Daudz runīgāks gan viņš bijis tiesas sēdē, kur paša paustie apgalvojumi par valsts datu bāzu informācijas tirgošanu viņam var radīt jaunas nepatikšanas,” atsaucoties uz avīzes publikāciju, rakstīja “Zemgales Ziņu” portāls.

“Tiesvedībā par parāda piedziņu viņš apgalvojis, ka, strādājot Valsts zemes dienestā, kādam uzņēmējam par naudu sniedzis ziņas par valstij piederošajām brīvajām zemēm. Dienests gan apgalvo – tā amatpersonas, veicot darba pienākumus, nedrīkst pieprasīt un saņemt informāciju, lai par to saņemtu atlīdzību no trešajām personām,” vēstīja “Zemgales Ziņas”.

 

Komentāri (27)

ligakalnina 26.11.2013. 19.49

Totāli korumpētā Jelgavas pašvaldība ar to Cauni priekšgalā un visiem tiem viņa juristiem, jau sen būtu jāatrodas aiz rstēm, bet, uzpirktā vai iebiedētā policija palaida garām iespēju viņu tur iebāzt.
Viens pats laikraksts cīnas, un pret to notiek nemitīgi uzbrukumi.
Un nevienu tas neintersē.
Tas, ka tas Caune vēl arvien ir pie varas, ir vēl viens simptoms, ka dzīvojam muļķuzemē.

+8
-2
Atbildēt

4

    Inese > ligakalnina 26.11.2013. 20.39

    Džeri, tev ir fakti par korupciju Jelgavas pašvaldībā? Ja nav, tad iegaumē – arī tev var nākties atbildēt likuma priekšā par neslavas celšanu. Internets nav anonīms, un arī visādi džeri var nonākt pie paraškas.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    kkristaps > ligakalnina 27.11.2013. 09.17

    Kukū, kur palika mans komentārs???? Jebšu vai IR tagad būs atļauti vienīgi luksa mineta un ģenerāļa petena ķēzījumi? Un ekrānšāviņš ir un paliek nekompetences kalngals.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > ligakalnina 27.11.2013. 17.00

    Ločmeli, kur iepazinies ar “parašku”? Vai Pētera Stučkas LVU, kur esot izglītojies, paša vārdiem apliecinot? Vai stūramājas pagrabos pēs tam, kur tās lietas uzstādiji un pieskatiji? Padalies un palepojies! Mēs dikti gribam pafanot.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    liene.dz > ligakalnina 27.11.2013. 01.37

    “Ja nav, tad iegaumē – arī tev var nākties atbildēt likuma priekšā par neslavas celšanu”

    LOL. Skat, kas ierunājās.

    Jelgavas pašvaldības sakarā skumīgākais – ka joprojām iedzīvotāji balso par Cauni&Bandu, par spīti nebeidzamajiem skandāliem. Mazā Ventspils?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 26.11.2013. 20.09

Jurists Dzintars Lagzdiņš ir tas pats, ka bez konkursa ar Cauni noslēdza līgumu uz 276 000 par juridiskām konsultācijām? :) NABADZIŅŠ!!!

+6
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 26.11.2013. 19.44

Man patīk vārdiņš “ekrānšāviņš” uzrakstā zem bildes. Kas tas par šāviņu, kur šim ir priekša un pakaļa. Parasti priekša ir spica, bet pakaļa strupa, johaidī! Moš ka divi vārdi saplūduši kopā nejauši – “šā” un “viņš”. Iznāk: “šā” (Caunes) dvokāts “viņš”, (nu tas, kurš uz bildes). Varētu tā būt, kaut gan stipri miglaini. Bez tam tik cienījamu kungu apzīmēt ar “šis” tā kā arī nebūtu īsti zolīdi. Jāsaka, ka mūsdienās žurnālisti (un jebkurš tā sevi nosaucis), spēj uzbliezt ne to vien. Piemēram, ja cien. advokāts palīdzējis izkulties no ķibeles vēl vienam, otram, mēs varētu apakšā parakstīt “tāviņš” vai “toviņš”. vispār, jancīgi sanāk. Bet nu ar šaudīšanos arī labi nesanāk, kur tad caurums, kad šāviņš pats vairs nav redzams? Ko man darīt, mīļā redakcija?

+2
-2
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu