Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

4
Pasākums. Smilšu skulptūru parks

Kultūras un izklaides notikumi


IZSTĀDE.
TROFEJAS
Rīgas Mākslas telpas Intro zālē skandalozā mākslinieka Kristiana Brektes izstāde Trofejas. «Cilvēks ir piemirsis, ka dzīvi beidzam 2×0,5 m lielā kastē, kurā vienīgais, ko varam paņemt līdzi, ir tikai tas, ko mūža laikā esam uzkrājuši sevī, nevis dārgais džips vai Džeka Laleina virtuves kombains. Sacenšanās un tieksme būt pārākam par apkārtējiem visdažādākajās jomās mani ir novedusi līdz idejai – kā gan izskatītos mūsdienu trofeju atspoguļojums, ja to salīdzinātu ar 16.gadsimta mākslinieku gleznojumiem, kuros tika atainoti medījumi jeb trofejas,» savu ideju raksturo Brekte. 19.jūnijā  plkst.12 tikšanās ar mākslinieku. Ieejas maksa Ls 2. 

KONCERTS. KASANDRA VILSONE
Ar vienīgo koncertu Baltijā 21.jūnijā plkst.20 Dzintaru koncertzālē uzstāsies džeza mūzikas dīva Kasandra Vilsone. Vilsone divreiz saņēmusi Grammy balvu, vairākkārt izpelnījusies žurnāla Down Beat piešķirto titulu Gada labākā džeza vokāliste. Viņas priekšnesumā dabiska vitalitāte savijas ar izsmalcinātu vokālo meistarību un sievišķu grāciju – šī atbruņojošā komplekta dēļ žurnāls Time viņu reiz nosauca par Amerikas labāko dziedātāju. Biļetes no Ls 20 līdz Ls 70. Bilesuserviss.lv

PASAKUMS. SMILŠU SKULPTŪRU PARKS
AB dambis kļūs par Latvijas lielākās smilšu kastes mājvietu, kur savas fantāzijas īstenos gan profesionāli tēlnieki, gan ikviens, kuram būs vēlme pamēģināt spēkus smilšu skulptūru veidošanā. No 19.jūnija līdz 12.septembrim uz AB dambja skatītājiem būs atvērts smilšu skulptūru festivāls Magic Sand Riga. No 17.jūnija divas dienas varēs klātienē vērot, kā profesionālie tēlnieki pabeidz savas skulptūras.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu