Zatlers: pārmaiņas tikai sākas • IR.lv

Zatlers: pārmaiņas tikai sākas

18
Foto: Prezidenta kanceleja. Valdis Zatlers atvadās no atbalstītājiem, kas sapulcējušies pie Rīgas pils prezidenta vēlēšanu dienas vakarā.

Iznākot pie jauniešu pulka Rīgas pils priekšā, Zatlers aicina uz vienotību, pārliecību un pacietību

Vairāk nekā 100 jaunieši pēc Valsts prezidenta vēlēšanām pulcējās Vecrīgā un spontāni devās uz Rīgas pili, kur pauda atbalstu Valdim Zatleram. Uzklausot atkārtotos saucienus “Valdi! Valdi!”, pirms 9 vakarā prezidents iznāca pie cilvēkiem un teica īsu uzrunu.

Zatlers apliecināja, ka neatkāpjas ne no viena vārda, ko teicis sestdien uzrunā tautai, rosinot Saeimas atlaišanu, un cer, ka ir sadzirdēts. “Pārmaiņas tikai sākas,” teica prezidents. “Mums jāsaprot, ka esam bijuši veiksmīgi tajās reizēs, kad esam bijuši vienoti, pārliecināti un arī pacietīgi.”

Valdis Zatlers uzsvēra, ka pilsoņiem ir pienākums paust savu attieksmi likumīgajā referendumā un pēc tam gaidāmajās vēlēšanās, turklāt visam procesam jānotiek likumīgi. “Jebkurš nelikumīgs solis kaitēs mūsu kopējai lietai,” atgādināja prezidents. Kad viens no klātesošajiem iebilda, ka vēlas par prezidentu Zatleru, nevis jaunievēlēto Andri Bērziņu, prezidents smejoties atbildēja: “Pēc četriem gadiem!”.

 

Komentāri (18)

Una Grinberga 03.06.2011. 00.47

Var muldēt visādi eskperti un var pielabināties visas amatpersonas Bērziņam, BET es svilpšu ārā to Lemberga kājslauķi, kad vien man būs izdevība un darīšu visu, lai nekas tāds neatkārtotos un lai viss notiktu pēc tautas gribas nevis viena debila jampampiņa Puzes mežos, kurš vairs neapzinās kaut kādu mēru savai varaskārei un alkatībai!

Zatlers nav nekāds mans paraugs, kam līdzināties un arī Dombrovskis tāds nav, bet tie ir tie cilvēkis, kas par spīti savām nepilnībām tomēr ir nesavtīgi un domā par Latvijas sabiedrību, kas morāli un fiziski nīkuļo! Un tādēļ Valži ir pelnījuši lielu sabiedrības atbalstu, jo viņiem ir pietiekoši ar to, ko nodrošina valsts alga un citas ekstras! Viņiem rūp, kā cilvēki jūtas un kas ir viņu labā, lai dzīve (ja ne šodien) tad nākotnē būtu labāka!

+47
0
Atbildēt

4

    sanita_tretjakova > Una Grinberga 03.06.2011. 11.16

    53 deputātu balsis = 53% sabiedrības (saeimas vēlētāju balsis)vai tad ne? kurš tad ievēlēja tos, kas balsoja par Bērziņu? puškins?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Linda Šaicāne > Una Grinberga 03.06.2011. 13.23

    Būsim precīzi. Par AB nobalsoja deputātu skaits, kas teorētiski pārstāv 500’765 cilvēkus (pēc 10. Saeimas vēlēšanu rezultātiem): SC 251400, ZZS 190025, un, pieņemsim, no PLL 74029iem kādi 14689 (nosacīti protams, varēja tikpat labi būt jebkura cita partija).

    Pat no 2 miljoniem Latvijas iedzīvotāju, tā nav pat puse, kur nu vēl, ja ticam 2.2 miljonu skaitam.

    Tāpat, protams, kā V un VL/TB/LNNK teorētiski pārstāv attiecīgi 301429 un 74029 vēlētājus, tātad kopā 375’458 cilvēkus.

    Līdz ar to, varam teikt, ka Saeimas deputāti tieši pārstāv ne vairāk kā pusi Latvijas iedzīvotāju, un jebkura viena partija, ne vairāk kā kādus 30% (V) no šīs puses, jeb ap 13% Latvijas iedzīvotāju.

    Jo tauta nav tikai vēlētāji.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 03.06.2011. 13.47

    Būsi vēl precīzāki. 55% pārstāv 4 cilvēkus – Lembergu, Šķēli, Šleseru un Putinu, 4% pārstāv – “velns viņu sazin” un 41% pārstāv plašākas grupas intereses, bet noteikti ne visas sabiedrības!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Una Grinberga 03.06.2011. 11.29

    gan tautas, gan Puškina viedokļi mēdz mainīties. Tas ir normāli. Tikai aitas ļauj sevi cirpt arī turpmāk … :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

mary75 03.06.2011. 08.37

Zatlers un Bērziņš vispār nesalīdzināmie lielumi – pirmais visu mūžu darījis ko derīgu, palīdzējis cilvēkiem, un arī tagad piespēlējis bumbu tautai, tālāklais atkarīgs no pašiem.
Bērziņš- bijušais PSKP funkcionārs, vēlākais ZZS funkcionārs, izkrāpis ES fondus, ar speciāli uz pāris mēnešiem pieņemta likuma palīdzību izkrāpis sev pensiju, sabiedrībai neko labu nav izdarījis, izņemot vienīgo balsojumu par Latvijas neatkarību, bet, tad tas ne ar ko nedraudēja, un savādāk varēja nobalsot tikai Interfronte, toties ātri konvertējis šo balsojumu personīgos labumos.

+22
0
Atbildēt

1

    kdaljajev > mary75 03.06.2011. 16.45

    Pirms mēneša par bumbas piespēlēšanu pat nedomāja.Vienkārši gribēja palikt atmiņā kā labs prezidents.Ja ZZS būtu pauduši skaidru atbalstu,tad nekas tāds nebūtu noticis.Šleseram būtu labākajā gadījumā aizrādīts,ka vajadzētu nolikt mandātu kā Silovam.Pēc mēneša būs polittehnologu sagatavotas runas,ka valstī vajag stabilitāti,labāk to vēlēšanu naudu pieliksim pie pabalstiem un pensijām.Labāk zīle rokā,nekā mednis kokā un visi slavinās Bērziņonkuli kā labu gudru tautsaimnieku.Deputāti arī visādi locīsies,lai tik paliktu krēslos.Tā kā gaidāmas interesantas lietas.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu