Zatleru un Bērziņu atzīst par atbilstošiem prezidenta amatam • IR.lv

Zatleru un Bērziņu atzīst par atbilstošiem prezidenta amatam

17
Foto: Gints Ivuškāns
Indra Sprance

Tiesībsargājošajām iestādēm nav ziņu, kas liegtu kādam no kandidātiem ieņemt šo amatu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien atzina, ka abi Valsts prezidenta amatam izvirzītie kandidāti – pašreizējais prezidents Valdis Zatlers un Saeimas deputāts Andris Bērziņš (ZZS) – atbilst likuma prasībām.

Saskaņā ar likumu komisijai bija jāpārbauda, vai nav juridisku šķēršļu tam, lai kandidāti varētu startēt prezidenta vēlēšanās. Saņemtās izziņas no Ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts ieņēmumu dienesta, kā arī citām iestādēm apliecina, ka nav iemeslu, lai liegtu iespēju tikt apstiprinātam amatā kādam no izvirzītajiem kandidātiem.

Ne Bērziņam, ne Zatleram komisijas deputāti nekādus papildu jautājumus neuzdeva, Zatleram vien tika vaicāts, vai viņš atceras, par ko izvaicāts pirms četriem gadiem, sēžot tajā pašā komisijā. Zatlers atbildēja, ka atceras – atbildējis uz deputāta Aināra Latkovska (JL, “Vienotība”) jautājumiem. Latkovskis Ir.lv atzina, ka tolaik izvaicājis koalīcijas virzīto prezidenta kandidātu par nodokļu nomaksāšanu par “aploksnēs” saņemtajām atlīdzībām.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidentu Saeima vēlēs rīt.

 

Komentāri (17)

mary75 01.06.2011. 13.10

Tiktāl esam, valstī, kur bija tādi prezidenti kā Čakste un Ulmanis un, pat pavisam nesen – Freiberga, par kuru arī nebija jākaunās, prezidenta kandidāts senilais Bērziņš, kam godīgums ir abstrakts jēdziens, kuru reālā dzīvē nelieto.
Esam milzīgi progresējuši.

+9
-1
Atbildēt

10

    Ieva > mary75 01.06.2011. 13.45

    … savukārt Zatlera nopelns iepriekšējās prezidentūras laikā ir- korupcijas legalizācija. Pateicības dakterim KNAB atzina par legālu lietu, nesodāmu tātad, kukuļošana nav sodāma, ja kukulis ir aploksnē un tiek saukts par pateicību. Visas spekulācijas par tēmu, ka tas ir savādāk, ka pateicība nav kukulis, dakteri ir ņēmuši vienmēr… ir tikai atrunas, ja negribas skatīties pateicībai acīs- Latvijas prezidents ir kukuļņēmējs. Un te nu ir jāatceras tēze par sievieti, kas nevar būt stāvoklī drusku. Vai nu ir, vai nav, Nevar būt godīgs, bet drusku ņemt kukuļus, lai arī zem kādiem nosaukumiem tie tiek maskēti.
    Sekas ir dramatiskas. Pēdejā to vizualizācija – Vācijas uzņēmēju saraksts, ar iemesliem, kāpēc Vācija nesadarbosies ar Latviju..

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva > mary75 01.06.2011. 16.12

    sākas…
    Nesen izteicu pateicību ceļu policistam, jo viņš mani nesodīja par ātruma pārsniegšanu….
    Tātatad viss legāli?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 01.06.2011. 17.14

    Dzintrux _Šodien atlidos no Kanādas.._
    ~~~
    jaa, tas bija sagaidams ka veros procesu.
    ja nu vesture atkartojas, varbut tomer var 2x viena upe iekapt, ritakleita un chibas tam jau ir sagatavotas.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > mary75 01.06.2011. 13.33

    Toties prot par sevi pasmieties – esot smējies kā kutināts, kad iedomājies sevi par Zatlera konkurentu. Un taisnība, pirms dažām dienām #IR intervijā parādīja, ka nejēdz ne rīta ,ne vakara no prezidentūras. Pat atkārtoti jautāts nevarēja atbildēt kāpēc iedomājies sevi Rīgas pilī.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kdaljajev > mary75 01.06.2011. 17.05

    Šodien atlidos no Kanādas,lai rīt vērotu procesu,kas zin varbūt arī izvirza.Viņa vismaz nemaisās pa iekšpolitiku,bet nodarbojās ar politisko tūrismu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    tetrapack > mary75 01.06.2011. 19.22

    “OT – es jau nesaku, ka VVF bija idāls, bija viņai kaut kāda mīlestība uz to Šleseri un viņa partiju”
    Es Freibergas prezidentūras laikā politikai īpaši nesekoju, man viņa saistās ar to, ka pirms pāris gadiem Liepājas domei izkrāpa 16 tūkstošus latu ne sliktāk par pašu Šleseru.

    (http://www.pietiek.com/raksti/bez_ekspertu_vertejuma_otrreiz_izbeidz_kriminallietu_par_vikes-freibergas_veja_sakopsanas_projektu)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > mary75 01.06.2011. 13.39

    Dzeri, pēc VVF viedokļa par Šleseru kā “balto lapu”, arī nebija Tev kauns? Man gadās situācijas, kad neērti par svešu ļaužu “oblomiem”, — cilvēkiem, ko patiesi cienu, — arī.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 01.06.2011. 17.06

    nevieta sheit ir shi kukulju saruna, bet ja nu kads te ar to uzbazhas:
    tie kas zinaja dakteri V.Z. visi var apliecinat ka vinsh nekad nav prasijis sev papildus atlidzibu pirms operacijas. vinsh ir griezis gan nabagus gan bagatus un nekad nevienam nav teicis “ja gribi dzivot pardod govi”. tos kas pec izdevushas operacijas pateicigi naca pie vinja vinsh neatraidija.
    vinsh shos savas biografijas faktus nekad nav noliedzis un itka tas ir sen izrunats, smagos noziegumos apsudzeta Lemberga fani stutejot bankjieri kas izkrapis Eiropas naudu to tagad meghina aktualizet.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 01.06.2011. 14.04

    OT – es jau nesaku, ka VVF bija idāls, bija viņai kaut kāda mīlestība uz to Šleseri un viņa partiju, man visvairāk iespiedās atmiņā viņas pūles iebīdīt to primitīvo Ūdri EK par komisari, un pāris ļoti politnekorekti izteikumi attiecībā uz tiem krievu veterāniem.
    Nu bet, salīdzinot ar Bērziņu, Gunti ULmani, un pat Zatleri, jākaunās par viņu nebija.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    krisjanis_sondors > mary75 01.06.2011. 14.57

    Kukulis ir tas, ko dod, lai tiktu izdarīts tas, ko nedrīkst, vai netiktu izdarīts tas, kas ir jāizdara.
    Pateicība ir tas, ko dod par to, kas ir ticis izdarīts.

    Ja man būtu iespēja, es arī, zinot, kāds ir ārstu atalgojums, dotu šādas pateicības ārstiem, kuru darbs, attieksme pret mani kā pacientu, mani apmierina.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

ekmanis 01.06.2011. 15.26

Zatleru mēs zinām, kāds viņš būs, ja ievēlēs. Bērziņs – nezināms. Pašreiz viņš atgādina pavecu vīru, kurš cer, ka viņu iecels par direktoru Latvijai. Tad viņš piņems jaunu galveno inženieri, t.i., Ministru Kabineta priekšnieku un sāks direktorēt kā īstens tautsaimnieks: dažus galvenos ražošanas jautājumus nokārtos pats, par dažiem pateiks kā jādara. Lielāko darbadienas daļu pavadīs apstaigājot cehus, resp. Saeimu (grāmatvedībā dokumentiem jābūt kārtībā) un galvenās (spēka) ministrijas (lai sagādnieki nesnauž un produkcija neguļ noliktavās). Ārlietu cehā neiegriezīsies, jo to vadīs uzticams cilvēks.
Man gan ir aizdomas, ka īstais pretendents vēl slēpjas miglā un parādīsies tikai rītvakar vēlu.

+5
0
Atbildēt

0

Pauls Puķītis 01.06.2011. 14.24

Kā?
Tiesībsargiem nav ziņu par “Viesu nama ” projektu?

/nu ir sūdi. var gadīties, ka nāksies piemērot Satversmes 51. pantu…/

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu