Gruzijas policija izklīdina opozīcijas aktīvistu mītiņu • IR.lv

Gruzijas policija izklīdina opozīcijas aktīvistu mītiņu

12
Attēlā: Gruzijas opozicionāri Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi ielās 23.maijā.

Cilvēktiesību aizstāvji pārmet policijai pārmērīga spēka lietošanu mītiņa izklīdināšanā

Gruzijas policija naktī uz ceturtdienu izklīdinājusi jau piecus dienas ilgušo opozīcijas aktīvistu mītiņu, vēsta aģentūras AFP un LETA.

Operācijā gājuši bijā divi cilvēki, bet vēl 37 nogādāti slimnīcā. Policists un vēl viens cilvēks gājis bojā, kad viņus sabrauca automašīna, kas veda protestu organizatorus, informē Gruzijas Iekšlietu ministrija. “Kopumā slimnīcā nogādāti 37 cilvēki – 28 protestētāji un deviņi policisti,” skaidro amatpersonas.

Tikmēr cilvēktiesību aizstāvji pārmet policijai pārmērīga spēka pielietošanu mītiņa izklīdināšanā. “Pat ja Tbilisi demonstrācija bija nesankcionēta, nekas nevar attaisnot galvenokārt miermīlīgu demonstrantu sišanu,” teikts organizācijas “Human Rights Watch” paziņojumā.

Neilgi pēc pusnakts mītiņa vietā pie parlamenta ēkas ieradās policija, demonstrantu virzienā raidot gumijas lodes un liekot lietā ūdens metējus. Savukārt protestētāji bija bruņojušies ar nūjām un paštaisītiem vairogiem.

Jau ziņots, ka trešdien gājienā uz parlamenta ēku devās vairāki tūkstoši cilvēku, pieprasot prezidenta Mihaila Saakašvili demisiju. Demonstrantu pulcēšanās pie parlamenta ēkas apdraudēja ceturtdien gaidāmos Neatkarības dienai veltītos pasākumus, jo vietā, kur notika opozīcijas mītiņš, bija plānota militārā parāde.

“Šodien ir neatkarības gadadienas 20.gadskārta, un viņiem dotā atļauja protestēt ir beigusies, tāpēc policijai bija jārīkojas,” skaidro Iekšlietu ministrijas pārstāvis.

“Parāde ir iecienīts Gruzijas neatkarības svētku pasākums. Opozīciju partiju provokācijas to nedrīkst apdraudēt,” savukārt norāda valdošās partijas likumdevējs.

Viena no opozīcijas līderēm Nino Burdžanadze pārmet tiesībsargājošajām iestādēm vardarbīgu vēršanos pret protestētājiem un sola turpināt demonstrācijas, lai panāktu demokrātijas uzvaru Gruzijā. Tikmēr aculiecinieki vēsta, ka policija situsi aizturētos protestētājus.

Komentāri (12)

Valdis Liepiņš 26.05.2011. 13.56

Tas lielkrievu šovinisms vairs nav izturams. Kaut kādai cieņai pret zemi, kurā dzīvo, taču ir jābūt. Kuri grib uzzināt šito mītiņu un prezidenta gāšanas mēģinājumu iemeslu: zavtra.com.ua/news/mir/222139 / Ja kāds nezina, tad lustrācija ir process, kad valsts sistēma tiek attīrīta no personām, kuras ir sadarbojušās ar okupācijas režīmu.

+4
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 26.05.2011. 14.46

Kādi tur “opozīcijas aktīvisti” – huligāns pat Gruzijā ir huligāns.

+3
0
Atbildēt

0

Judīte Znotiņa 26.05.2011. 14.27

Tās aizklātās sejas vien par kaut ko liecina.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu