Izveidota pirmā digitālā aptieku karte • IR.lv

Izveidota pirmā digitālā aptieku karte

44
Ekrānattēls no Zāļu Valsts aģentūras mājaslapas.

Aģentūra sola kartē ievietot operatīvāko informāciju, jo pati pieņem lēmumus par aptiekām

Lai veicinātu zāļu pieejamību pacientiem un vairotu sabiedrības informētību par tuvējās apkārtnes aptiekām un to piedāvājumu, Zāļu valsts aģentūra (ZVA) izveidojusi digitālu aptieku karti, pirmdien vēsta aģentūra LETA.

ZVA pārstāve Sanita Skaidrā informēja, ka aptieku kartē varēs uzzināt par tuvējās apkārtnes aptiekām un to piedāvātajām iespējām. Tā plānota kā atbalsts analoga medikamenta meklēšanai un zāļu cenu noskaidrošanai un salīdzināšanai.

Kartē, kas pieejama Zāļu valsts aģentūras mājaslapā, informāciju varēs meklēt pēc aptiekas nosaukuma, adreses vai pilsētas. Tāpat iespējams uzzināt par visām Latvijas diennakts aptiekām.

Izvēloties aptieku, būs pieejama precīza adrese, tālruņu numuri, informācija par to, vai konkrētajā aptiekā tiek izplatīti kompensējamie medikamenti, narkotiskās un psihotropās zāles, vai aptiekā tiek gatavotas zāles pēc pasūtījuma, vai aptieka izplata veterinārās zāles.

Aptieku kartē publiski pieejama visa informācija par Latvijā licencētām aptiekām, tai skaitā par diennakts aptiekām. ZVA izveidotā karte uzskatāma par visprecīzāko aptieku meklēšanas sistēmu, jo tajā informācija par aptiekām tiek aktualizēta uzreiz pēc lēmuma pieņemšanas.

Kā ziņots, šogad februārī ZVA uzlaboja zāļu cenu pārbaudes formu un atkārtoti aicināja iedzīvotājus pārbaudīt zāļu cenu. Kopš tā laika šī meklēšanas forma izmantota jau 30 000 reižu, kas nozīmē, ka dienā tā tiek izmantota vidēji 600 līdz 700 reizes.

Komentāri (44)

gumijkoks 16.05.2011. 22.37

Vajag tak kādam atrast veidu, kā valsts naudiņu kārtējo reizi naudiņu nokāst

0
0
Atbildēt

0

Sanšains 16.05.2011. 13.34

Hm, kartē neatrodu informāciju, kura aptieka pieder kādam latvietim, bet – kura Josifam Aptam.
Nekāda liela ieguvuma no tādas kartes nav.:)

+1
-1
Atbildēt

0

Sanšains 16.05.2011. 13.34

Hm, kartē neatrodu informāciju, kura aptieka pieder kādam latvietim, bet – kura Josifam Aptam.
Nekāda liela ieguvuma no tādas kartes nav.:)

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu