Gulivers no Izraēlas • IR.lv

Gulivers no Izraēlas

32

Latvijas Leļļu teātris 24.maijā saviem skatītājiem piedāvās noskatīties Izraēlas leļļu teātra “The Train Theater” viesizrādes “Gulivers Liliputijā”, ziņo aģentūra LETA.

Izraēlas teātra viesizrāde “Gulivers Liliputijā” krievu valodā Leļļu teātrī būs skatāma 24.maijā plkst.14, bet latviešu valodā izrāde būs skatāma tās pašas dienas vakarā plkst.18.

Izrāde “Gulivers Liliputijā” ir Džonatana Svifta literārā darba adaptācija skatuvei, kas liek skatītājiem sastapties ar spēļu pasaules robežām. Pasaku stāsta viens aktieris, kurš darbojas uz skatuves izveidotā spēļu laukumā. Gulivers stāsta par savu Liliputijas ceļojumu, veidojot un pārbīdot ainavas un tēlus.

Šajā izrādē Gulivers aicina bērnus pievienoties ceļojumam. Viss sākas ar pavisam vienkāršu rotaļu ar kubiem, bet, pateicoties iztēlei, ģeometriskās figūras pārtop stāsta ainās. Spēle paliek sarežģītāka, kad Gulivers nonāk liliputu gūstā – koka valstībā, kur dzīvo koka cilvēciņi. Atbildes uz daudziem sarežģītiem jautājumiem izrādes laikā Gulivers meklēs kopā ar bērniem, kas būs viņa ceļabiedri. Izrādes kulminācija būs slavenajā strīdā par to, no kura gala ir pareizi ēst olu. Svifta politiskā satīra skatītājiem atklās vēl vienu dimensiju pārdomām par likteni un izvēli.

Dialogu starp klasisko fabulu un tās moderno adaptāciju nodrošina lugas vizuālais noformējums. Skatuve ir veidota kā spēļu laukums, un tajā valda spilgts, radošs haoss. Izrādei sākoties, skatuve ir gandrīz tukša, bet, stāstam turpinoties, uz tās parādās arvien vairāk lietu. No mazām mehāniskām figūriņām aktieris veido dažādus tēlus un situācijas – zoodārzu, mūzikas ansambli un notikumus uz ielas.

“The Train Theater” izrādes un priekšnesumi tiek rādīti gan uz Izraēlas, gan pasaules skatuvēm. Teātra trupa ir piedalījusies vairākos starptautiskos festivālos, kur viens no ievērojamākajiem sasniegumiem ir uzvara festivālā “World-Wide Festival of Puppet Theatres of Charlesville-Mezzier France”.

Viesizrādes “Gulivers Liliputijā” režisors ir Amits Drori, scenārists – Šmils Maajans, mūzikas autors ir Gajs Šerfs, savukārt lomā iejutīsies Džeks Švili.

Izrāde ieteicama skatītājiem no četru gadu vecuma. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties “bilesuparadize.lv” un Leļļu teātra kasē.

Izraēlas teātra izrāde Latvijas Leļļu teātrī notiks sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību Latvijā un biedrību “Šamir”.

Komentāri (32)

janazakovica 08.05.2011. 19.01

hermanim drusku lidzigs

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu