Deputāti pauž neapmierinātību ar NEPLP darbu • IR.lv

Deputāti pauž neapmierinātību ar NEPLP darbu

31
NEPLP priekšsēdētājs Abrams Kleckins un Dace Buceniece, Foto: Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Brigmanis: padomei kārtējā pārvēlēšana plānota rudenī, ātrāk tā nenotiks

Lai arī Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāti, trešdien uzklausot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāju Ābramu Kleckinu, pauda neapmierinātību ar NEPLP darbu, NEPLP locekļi, tajā skaitā priekšsēdētājs, netiks pārvēlēti līdz rudenim, žurnālistiem pēc komisijas sēdes pauda Pieprasījumu komisijas vadītājs, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Komisijas sēdē, uz kuru šoreiz bija ieradies NEPLP vadītājs Abrams Kleckins, deputāti kritizēja NEPLP par lēmumu bez konkursa piešķirt nacionālās apraides kanāla statusu kanālam “Pro100TV”. Deputāte Ingrīda Circene (JL, “Vienotība”) pauda viedokli, ka NEPLP rīkojusies pretlikumīgi, savukārt Kleckins skaidroja – saskaņā ar pašas Saeimas Juridiskā biroja atzinumu.Tāpat Kleckins atzina, ka bez konkursa pie nacionālās apraides kanāla statusa varēšot tikt ikviens, kas izrādīs šādu interesi, jo tas samazinātu apraides izmaksas. Tiesa, šobrīd neviens cits šādu statusu nevēloties.

Deputāts Arvils Ašeradens (PS, “Vienotība”) gan uzsvēra, ka nacionālā kanāla statuss “nav tikai privilēģijas, bet arī pienākums”. “Ja jūs uzskatāt, ka varat bezgalīgi dalīt šādas licences, tad tas rada bažas, vai jūs spējat aizstāvēt Latvijas kultūrtelpas intereses, ” pauda Ašeradens.

Deputāti pauda neapmierinātību ne tikai par licences izsniegšanu “Pro100”, bet arī par to, ka netiekot pienācīgi kontrolēts reklāmu skaļums, piemēram, pēc deputātes Ilmas Čepānes (PS, “Vienotība”) domām, likums netiek ievērots Latvijas Televīzijā. Savukārt deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC, PLL) asi kritizēja NEPLP par to, ka tā neuzrauga “Viasat”. Šlesers skaidroja, ka bijis šīs kompānijas klients, taču bijušas grūtības no tās pakalpojumiem atteikties. Lieta teju nonākusi līdz parādu piedzinējiem, stāstīja Šlesers, bet Kleckins viņam ieteica vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā. Šlesers par to asi vērsās pret Kleckinu. Viņš NEPLP vadītājam pārmeta ne vien priekšlikumu trūkumu patērētāju labākai aizsardzībai, bet arī divkosīgu attieksmi attiecībā pret kanāla “RTR” retranslāciju – Kleckins šai jautājumā esot mainījis domas pēc tam, kad viņam bijusi tikšanās ar amata brāli no Krievijas.

Pēc komisijas sēdes Brigmanis žurnālistiem uzsvēra, “padomi pārvēlēs rudenī. Līdz tam laikam mēs nedomājam neko mainīt. Tā ir Zaļo un zemnieku savienības attieksme.” “Tagad pārvēst visu laiku mūsu darbu par vēlēšanu, pārvēlēšanas komisiju, tas nav pareizi. Cita lieta – prasīt no šiem cilvēkiem atbildību,” sacīja Brigmanis, aicinot šos jautājumus risināt citādi, nevis “veidot tirgu par [padomes] ievēlēšanu”.

Komentāri (31)

edmunds_miluns 30.03.2011. 11.01

Sveiciens ZZS vēlētājiem. Es saprotu komunistu Brigmani, Daudzi, Seržantu par Lembergu vispār nerunāsim. Bet pārējie ZZS biedri, vai Jums vispār kaut drusciņ ir kauna sajūta. Zaļie un Zemnieki, kangari. Kauns un negods šo partiju elektorātam. Kā var balsot par LATVIJAS nodevējiem???

+23
-2
Atbildēt

0

mary75 30.03.2011. 10.44

Skaidra lieta, brālīgajām partijām ZZS un SC pretenzijas nav.
Šī te padome sen jāatlaiž, nekāds nacionālu raidorganizāciju intereses tā neaizstāv, sab. TV nolaista līdz kliņķim, visi talantīgi un godīgi žurnalisti bija spiesti aiziet, utt., nekādas sab. intersēs tā nestrādā un sab. TV funkcijas neveic.,bet, padome nekādas problēmas nesaredz, un uzskata, ka viss tur OK un Kots ir savā vietā.
Cik atceros, treknajos gados bija zili brīnumi, kā tā padome tērējusi naudu, esot bijušas pāris apkopējas ar algu virs 1000 ls. mēnesī.
Un jāmaina padomes veidošanas principi, partiju cilvēku vietā jābūt sabiedrības un NVO pārstāvjiem, nu, kaut vai SKP, pietiktu, ja tur būtu pāris algoti darbinieki, un pārējie strādātu sabiedriskā kārtā.

+18
-1
Atbildēt

0

Normunds 30.03.2011. 11.28

Interesanti, ko gan Brigmanis un& domā ar esošās padomes darba “uzlabošanu”? Vai vēl vairāk krieviskuma ir iespējams? Ja pēc nedēļas nebeigs “brēkt” reklāmas, tad skaidrs – Padome nav spējīga darboties un nekavējoši jāklapē ciet. Bišķīt naudas ar ietaupīsies.

+14
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu