Jūrā pie Miķeļtorņa bākas atrod mucu ar 38 kg hašiša • IR.lv

Jūrā pie Miķeļtorņa bākas atrod mucu ar 38 kg hašiša

20
Kristaps Kuhaļskis, F64

Policijas pārstāvji atklāj – narkotiku nokļūšana Latvijā pa jūras ceļiem nav nekas jauns

Baltijas jūrā pie Miķeļtorņa Valsts robežsardzes helikoptera apgaitā ceturtdien pamanīta muca, kurā vēlāk konstatēti 38 kilogrami hašiša, vēsta aģentūra BNS.

Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone pastāstīja, ka helikopters, veicot robežuzraudzību no gaisa, apmēram vienu jūras jūdzi uz ziemeļiem no Miķeļtorņa bākas 10 līdz 15 metru attālumā no krasta pamanīja zaļas krāsas tvertni. Apkalpe mucu uzņēma uz borta un nogādāja Ventspils lidostā, kur tās izpētei tika pieaicināts arī kinologs ar dienesta suni.

Izdarot iegriezumu tvertnē, robežsargi atraduši 38,4 kilogramus (kg) brūnā līmlentē ietītu briketveidīgu iepakojumu. Suns uzrādīja narkotiku iespējamo klātbūtni. Par notikušo informēta Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde, kurai jāveic ekspertīzes un tālākās procesuālās darbības. Pārvaldes pārstāve Jolanta Knīse paziņojusi, ka sākts kriminālprocess par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Robežsargi pieļauj, ka mucā atrastā viela ir hašišs. Avots Valsts policijā aģentūrai BNS teica, ka narkotiku cena ir atkarīga no kvalitātes, bet melnajā tirgū grams hašiša maksā 10-12 latus. Oficiālus Valsts policijas (VP) komentārus par atradumu aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies iegūt. VP pārstāvji vien norādīja – ja muca ir nākusi no kāda kuģa, narkotiku nokļūšana Latvijā pa jūras ceļiem nav nekas jauns.

Komentāri (20)

mxblack 25.03.2011. 15.22

Kontrbandists noslīka, muca palika. Bet varbūt vējš to nopūta no kuģa klāja, jo tā bija pārāk viegla. Šādam hašiša daudzumam robežsargi iesaka turpmāk lietot mazākas muciņas.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 25.03.2011. 14.00

taa bija tikai uzmanibas noversanai istaa krava ar divam tonnam jau ir drosaa vietaa.policija saucas uz tik letiem trikiem uzkeras.

+3
-2
Atbildēt

2

    Laura Laimīte` > janazakovica 25.03.2011. 14.14

    Krusttēvs pārlasījies detektīvus :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janazakovica 25.03.2011. 14.18

    kad silava veda koksu caur lidostu shema bija tiesi tada..kad spridzinaja rimi universalveikalaa centrs shema bija tiesi tada ar viltus spridzekli…ta ka pats esi losis..

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Naijalitz 22.01.2020. 20.41

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu