Koalīcijā joprojām nav vienprātības par atbalstu Zatleram • IR.lv

Koalīcijā joprojām nav vienprātības par atbalstu Zatleram

48
Foto: Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Dombrovskis: ja būs vēlme, atbalstu Zatlera apstiprināšanai var atrast

Lai arī “Vienotības” un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji pirmdien koalīcijā pārrunājušas jautājumu par Valsts prezidenta vēlēšanām, ZZS joprojām nesola nodrošināt visas frakcijas deputātu atbalstu pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera atkārtotai pārvēlēšanai, līdz ar to koalīcija pirmdien šajā jautājumā nekādu konkrētu lēmumu nepieņēma.

“Es solīju [nodrošināt visu ZZS deputātu atbalstu], bet balso ta cilvēks, ” pēc koalīcijas sanāksmes Ir.lv sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš atzina, ka pirmdien koalīcijas sanāksmē abu politisko spēku pārstāvji “globāli pieskārušies prezidenta vēlēšanu jautājumam”, taču nekādas vienošanās nav panāktas, secināts, ka nepieciešams vēl diskusijas un kādi konkrētāki lēmumi par vai pret atbalstu Zatleram varētu būt pēc tam, kad Zatlers tiktos ar frakciju deputātiem.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) Ir.lv sacīja, ka šodien “samērā virspusīgi šo jautājumu pārrunājām, tāda nopietnāka diskusija sāksies nākošnedēļ.” Dombrovskis atkārtoti apliecināja, ka no “Vienotības” puses būtiskus šķēršļus atbalsta sniegšanā Zatleram nesaskata. “Mēs uzskatām Zatleru kā kandidātu numur viens, ” sacīja Dombrovskis, uzsverot, – lai Zatlers tiktu izvirzīts, tam jāpanāk visas koalīcijas atbalsts. “Pie tā mēs strādājam. Es domāju – šo nepieciešamo atbalstu, ja būs vēlme, būs iespējams nodrošināt. Gan koalīcijā, gan runājot ar opozīcijas partijām, “sacīja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers pagājušā nedēļā paziņoja, ka ir gatavs atkārtoti tikt virzīts šim amatam, ja Saeimas politiķi to vēlēsies. Visu Saeimas frakciju vadītāji šo lēmumu novērtēja pozitīvu, bet atbalstu prezidenta apstiprināšanai uz otru pilnvaru termiņu pagaidām neviena frakcija nav paudusi.

 

Komentāri (48)

Edzs 21.03.2011. 20.25

Velta Kaktiņa, Oskars Egle,
lasieties dilles nozhelojamie spameri.
joki mazi, nokaitinasiet IR redakciju un tie uzliks jums IP banus uz muzhu.

+9
-1
Atbildēt

0

valdis 22.03.2011. 08.49

G.Daudzes atzīšanās, ka viņš negribētu nonākt J.Maizīša situācijā, tāda visai dīvaina šķiet. Kam pateicoties sērga Saeimā izplatījās, ja ne ZZS. Būtu jauki uzzināt precīzu un korektu ZZS atbalstītāju – V.Zatleram skaitu, bez meliem un liekuļošanas. Ne jau tikai savus politiskos konkurentus ZZS vazā aiz deguna, bet visus iedzīvotājus ar sev izdevīgo varbūtības pozīciju. Jautājums jau ir par ZZS godīgu un atklātu prognozējamību.

+4
0
Atbildēt

0

mary75 21.03.2011. 17.33

V sen vajadzēja nosaukt Zatleri par savu kandidātu, nevis “vēl tikai lemt”, vispār nesaprotu, ko viņi vēl domā, iespaids, ka guļ, labākas nekas nespīd, tikai sliktāks.

+5
-2
Atbildēt

16

    Roberts Gūtšmits > mary75 21.03.2011. 20.53

    >> dzeris

    Citēju tev tevi pašu:
    +++Plus_opiniondzeris49 Atver acis, līdz 100 skaitīt māki?
    Tad saskaiti, cik saeimā balsis V, cik tavējiem zagļiem, zaglēniem un to nopirktajām šestjorkām.+++

    Dzerīt, tu jau sāc melot tāpat kā dombrovskis ! Un tāpat kā viņš, uz jautājumiem „pa lietu” atbildēt nespēj … :)))

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 21.03.2011. 20.33

    >> dzeris

    Tu atbildi uz maniem jautājumiem izdomāji? Jeb joprojām viss, ko esi spējīgs atbildei izdvest ir, ka „visi Saeimas deputāti ir zagļi”? , … Gara Gigants tu mūsu … :)))

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 21.03.2011. 20.31

    >> Tante Sidra

    +++Vienotība … tatad, – spele shahu vai pokeru.+++

    Ūja ! Diez kas gan tev liek domāt, ka šie tirliņi ir spējīgi uz ko tādu ? Gan šahs, gan pokers tomēr ir spēles, kuras prasa zināmu smadzeņu piepūli. Lūkojoties uz jēlo jefiņu izdarībām, jebkuram vērotājam no malas, man liekas, ka ir sen jau skaidrs, ka priekš šiem zeperirm pat Duraki būs pārāk intelektuāla spēle … :)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > mary75 22.03.2011. 11.16

    Vai bez Daudzes un Zatlera citu cienīgu kandidātu nav? Noteikti ir, pat ārsts atrastos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    miks_celmins > mary75 23.03.2011. 11.23

    Es vēlos, lai arī man būtu pensija, tāpēc nepaliksim mājās ceturtdien http://youtu.be/23IPAP0pEv4

    0
    0
    Atbildēt

    0

    peerku > mary75 22.03.2011. 11.18

    Jā, bez Repšes viss iet pa pieskari. Tas gan.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 21.03.2011. 20.22

    “V būs kārtējo reizi nostādīta fakta priekšā, jo Brigmanis pateiks – un ko tad jūs klusējat, ja jums bija kāds, ko tad jūs neteicat?”
    Brigmanis varētu pateikt – da jebko, bet mēs tak atceramies, kas notika, kad nosauca Maizīti. Vai tiešām nav neviena, kas prot norādīt uz nekonsekvenci “sabiedroto” argumentācijā? Kā tad īsti ir – nosaukt ir slikti un nenosaukt – arī?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > mary75 21.03.2011. 23.30

    Veltiņ, kas ir šī anonīmā tauta, kura rīko akciju ?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 21.03.2011. 19.30

    Dzeri,
    es ne par ko vairs nebrinos, – ruda lapsa varbut jau ir ietirgojusi sev amatu pec valdibas krishanas palikt sedet prezidija.
    tapec ari Zatlers netiek nosaukts, tapec vinjas rosinata ir kandidatu apsprieshana no kuriem Zatlers ir viens no tiem kas ja gribes tad vel vares pieteikties, bet izredzes ir shvakas jo pietrukst izcilibas.
    pec visa shita tirgus vai shaha labticigais lachuks Dombrovskis sezhot opozicija vares lieku reizi pateikties liktenim par viedam sievietem sava tuvuma kas vinju visu dzivi ir vadijushas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 21.03.2011. 17.45

    nenoteiktiba liecina par to ka pasha Vienotiba nav vienota atbalsta Zatleram.
    atceresimies Aboltinjas teikto – ..tirgoshanas ar amatiem ir cena ko maksa Vienotiba par atrashanos valdiba..
    tatad, – spele shahu vai pokeru.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.03.2011. 20.48

    Kurmīti, nesagrozi faktus, es teicu, ka saeimas vairākums ir tavējo zagļu šestjorkas, nevis zagļi.
    Kalpot zagļiem ir vēl nožēlojamāk, kā zagt pašam.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.03.2011. 20.10

    Tur nav ko runāt, kā Repše projām, tā viss aizgājis pa pieskari, ne vairs saturs, ne forma, ne līderis, ne principi, dzīvo, kā miegainas mušas, ZZS tos apspēlē visās līnijās, , bet viņiem, kā izskatās, viss vienalga, kauns skatīties.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 21.03.2011. 18.55

    dzeris49
    taa tas ir. ja bus Daudze, tulit bus valdibas krize un Daudze nomines premjeru kas noteikti nebus Dombrovskis.
    pashlaik tieshi Vienotiba ir ta kas destabilize Zatleru un reize ar to zaghe zaru uz kura pashi ir sasedushi, to shkiet jau Ozolinsh ari teica.
    Vienotibas spice ir daudz ghenialu cilveku kas pashi butu gatavi kljut par prezidentiem. slikts ir zaldats kas nevelas uzkalpoties par ghenerali bet nekur komanda neder zaldati kas visi uzvedas ka gheneralji.
    Vienotiba kritis, nu bet tad tur ari vinjiem celjsh. vinjus noraks vinju aprobezhotiba un ambicijas, nespeja stradat komanda vienoti valsts kopejam labumam kadreiz ari ierobezhojot savas personigas adas intereses.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 21.03.2011. 19.24

    Ak, Velta Kaktiņa, nu ej tak Tu protestēt vai cirst, vai dillēs…

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > mary75 21.03.2011. 18.43

    Simt punktu, ka Lembergs ieliks savu cilvēku, pat nezinu, ko domāt, izskatās, ka Vienotībā nolasījušies palīgskolu beigušie.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.03.2011. 17.58

    Paskaties, nu jau Freimanis un kas tur vēl runā par Daudzi, visa tā muļļāšanās var beigties ar to, ka ZZS nosauks Daudzi, SC piekritīs, un V būs kārtējo reizi nostādīta fakta priekšā, jo Brigmanis pateiks – un ko tad jūs klusējat, ja jums bija kāds, ko tad jūs neteicat?
    Man šī te V totāla bremze un nespēja savākties jau pat vairs neizbrīna, vai nu viņi tur patiešām ir totāli impotenti, vai nu ar visu apmierināti, vai patiešām atkal tirgojas par amatiem.
    Ja būs Daudze, tad, var tekt, tas ir tas pats, kas Lembergs, tik tumsonīgu un pretīgu tipu otru Latvijā atrast grūti, paskaties kaut uz viņa ģīmi un acīm, tas visu izsaka.
    Un tad varēsim V pateikt – nu, paldies tev, partija, arī par to!

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu