Tiesa ļauj 16.martā pasākumu rīkot arī "Daugavas vanagiem" • IR.lv

Tiesa ļauj 16.martā pasākumu rīkot arī “Daugavas vanagiem”

14

Notiekošo uzraudzīs vairāk policistu nekā pērn; arī Mūrniece būs pie Brīvības pieminekļa

Administratīvā rajona tiesa otrdien atcēla Rīgas domes aizliegumu biedrībai “Daugavas vanagi Latvijā” 16.martā – leģionāru atceres dienā – rīkot pasākumu Rīgas centrā, vēsta aģentūra LETA.

“Daugavas vanagi Latvijā” iecerējuši trešdien no pulksten 11 līdz 12 doties gājienā no Doma laukuma uz Brīvības pieminekli.

Kā tiesā uzsvēra biedrības “Daugavas vanagi Latvijā” pārstāvis Armands Tomelis, valsts drošības iestāžu augstākās amatpersonas jau iepriekš ir publiski norādījušas, ka 16.martā kārtības un drošības riski nebūs lielāki kā citus gadus. Kā norādīja biedrības pārstāvis, pašvaldība nebija ņēmusi vērā to, ka, atļaujot gājienu, minētie drošības riski mazinātos, jo viss notiktu organizēti, turklāt būtu zināms, no kā prasīt atbildību. 

Rīgas domes pārstāve Ilze Gūtmane biedrības “Daugavas vanagi Latvijā” pieteikumu neatzina un lūdza tiesu to noraidīt.

Tikmēr uz tiesas sēdi uzaicinātā Valsts policijas pārstāve Mārīte Ziemele atzina, ka pasākuma atļaušanas gadījumā policijai 16.martā būtu vieglāk organizēt darbu. Vēstulē, kuru policija iepriekš nosūtījusi Rīgas domei, esot minēti tikai vispārīgi apdraudējumi, kas šādos pasākumos iespējami, atzina Ziemele.

16.martā leģionāru atceres pasākumu vietās būs tik daudz policijas, ka fiziski nebūs iespējams veikt jebkādas provokācijas, tā otrdien paziņojusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”). Pēc viņas teiktā, šogad pasākumu uzraudzīšanā būs iesaistīti lielāki policijas spēki. To skaitu gan viņa neatklāja, sakot, ka tā ir iekšējā informācija, vien norādīja, ka skaits ir iespaidīgs.

Vaicāta, vai ap Brīvības pieminekli būs žogs, kā tas bijis iepriekš, ministre teica, ka tā ir tehniska informācija, un piebilda, ka iepriekšējos gados žogs izmantots, lai nodalītu atšķirīgi domājošos. “Būtu ideāli, ja viedokli varētu paust bez policijas klātbūtnes un žoga,” piebilda Mūrniece. Arī viņa pati dosies uz notikumu vietu.

Jāpiebilst, ka Valsts robežsardze no 11.marta līdz 17.martam visās robežšķērsošanas vietās Latvijas teritorijā veic pastiprinātu kontroli, lai novērstu nevēlamu personu iekļūšanu Latvijā.

Kā ziņots, “Daugavas vanagi Latvijā” un biedrības “Daugavas vanagi Latvijā” Limbažu nodaļa iepriekš saņēma aizliegumu rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā.

Pasākumu rīkošanu neatļāva arī biedrībai “Pilsoņu un nepilsoņu savienība”, biedrībai “Latvijas Antifašistiskā komiteja”, biedrībai “Simtgadnieku kustība” un privātpersonai Pjotram Grucam.

Piektdien, 11.martā, Administratīvā rajona tiesa atcēla Rīgas domes aizliegumu “Pilsoņu un nepilsoņu savienībai” un Latvijas Antifašistiskajai komitejai 16.martā pie Brīvības pieminekļa rīkot pasākumus.

Komentāri (14)

Aija Neļķe 15.03.2011. 13.59

Tas jau bija gaidāms. Krieviskā Rīgas dome vienkārši gribēja ieņemt politisku pozu, labi zinot, ka Administratīvā tiesa gājiena aizliegumu atcels.

16. marta – Latviešu leģionāru atceres dienas – pasākumu programma:
http://www.visulatvijai.lv/news.php?readmore=1156319495

+8
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 16.03.2011. 08.59

Nu nevajag dažādiem kosmopolītiem te liet čugunu, nekādi radikāļi leģionārus nepiemin, radikālie lielkrievšovinisti ”antifašisti” gan rīko regulāri dažādas provokācijas, ko pierādīja šis gads, kad pirmie protestētāji pasteidzās apstrīdēt RD aizliegumu – līdz ar to meli, ka mēs redz tikai pret gājienu izgaisa, patiesībā šie kadri protestē pret pašreizējo vismaz de jure latvisko Latviju ! Prieks, ka leģionāru atcere notiek visā Latvijā praktiski, sevišķi šajos grūtajos laikos !

+3
-1
Atbildēt

0

r0lands 15.03.2011. 16.43

praidisti ir Rīgas domē un viņu dibenu mīļotāji

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu