Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) pagājušajā nedēļā parakstīja trīs rīkojumus par Latvijas finanšu sektora kontroles reformu, lai varētu izslēgt bankas, kuras nodarbojas ar naudas atmazgāšanu. FKTK un Kontroles dienests trešdien konceptuāli vienojās par principiem, kā pārbaudīt likvidējamās ABLV Bank klientus. Bankas kreditoriem vēl būs jāgaida vairāki mēneši, līdz varēs izņemt naudu no likvidējamās bankas.

Eiropas Savienības Tiesa atcēlusi lēmumu, ar kuru Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir atstādināts no amata. EST norādīja, ka pat pagaidu aizliegums pildīt amata pienākumus ir uzskatāms par atbrīvošanu no amata. Tiesa konstatēja, ka Latvija nav pierādījusi, ka Rimšēviča atbrīvošana no amata ir balstīta uz pietiekamu pierādījumu esamību par smagu pārkāpumu.

Latvijā arestēts miljons eiro saistībā ar naudas atmazgāšanu Trasta komercbankā, informēja Valsts policija. Tā dēvētajā «Krievijas naudas mazgātavas» lietā Vācijā par noziedzīgi iegūtiem atzīti vairāk nekā 40 miljoni eiro un konfiscēti vairāki īpašumi Vācijā.

Eiroparlamenta vēlēšanās maijā startēs arī Rīgas mērs Nils Ušakovs un bijušais vicemērs Andris Ameriks. Vēl neesot izlemts, vai abi startēs no viena saraksta. Savus Eiroparlamenta kandidātus izvirzīja arī Attīstībai/Par! — saraksta līderi ir politologs Ivars Ījabs, biznesa eksperte Baiba Rubesa un kiberdrošības politikas eksperte Ieva Ilvesa. Jaunajai Vienotībai tie būs EK viceprezidents Valdis Dombrovskis, EP deputāte Sandra Kalniete un Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, bet Nacionālajai apvienībai — EP deputāts Roberts Zīle, kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī žurnālists Ansis Pūpols.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu