Valsts policija leģionāru piemiņas gājiena laikā aizturējusi piecas personas • IR.lv

Valsts policija leģionāru piemiņas gājiena laikā aizturējusi piecas personas

130
Leģionāru piemiņas gājiens. Foto: Evija Trifanova, LETA.

Divas personas, par ko iepriekš ziņoja aģentūra LETA, aizturētas par ļaunprātīgu pretošanos policijai, pret viņiem iesākta administratīvā lieta.

Šodien leģionāru piemiņas gājiena laikā Valsts policija (VP) aizturējusi piecas personas, šodien žurnālistiem pastāstīja VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Divas personas, par ko iepriekš ziņoja aģentūra LETA, aizturētas par ļaunprātīgu pretošanos policijai, pret viņiem iesākta administratīvā lieta.

Vēl trīs personas aizturētas saistībā ar sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu.

Viens no redzamākajām aizturētajām personām ir antifašists Aleksandrs Giļmans.

Velšs norādīja, ka kopumā pasākums aizvadīts mierīgi. Viņš skaidroja, ka “sabiedrība iemācījusies ievērot citu tiesības izteikt savu viedokli”.

Pasākumā nav novēroti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, kas apdraud citu drošību, secināja Velšs.

Velšs atzinīgi vērtēja VP izvēlēto taktiku, pasākuma kārtības nodrošināšanai pasākumā mēģinot nodrošināt, ka vienā vietā un vienā laikā nenotiek divi savstarpēji konfrontējoši pasākumi.

Velšs tāpat norādīja, ka no rīta paredzētais Antifašistu mītiņš nenotika visticamāk, tāpēc, ka organizatori saprata, ka esot nodalītiem no gājiena plūsmas, viņi nespēs piesaistīt nepieciešamo uzmanību, tāpēc visticamāk atteikušies no pasākuma rīkošanas.

Jasu ziņots, ka biedrības “Daugavas Vanagi Latvijā” rīkotajā leģionāru atceres gājienā no Jāņa baznīcas uz Brīvības pieminekli bija devušies vairāki simti cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Gājiena dalībniekiem rokās bija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogi, kā arī daudzi atnākuši ar ziediem. Gājienā bija devušies arī vairāki Saeimas deputāti no apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, viņu vidū Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, kā arī Einārs Cilinskis.

Dalībnieki dziedāja patriotiskas dziesmas, dažiem no viņiem rokās bija plakāti, uz kuriem rakstīts “Mēs sakām nē nacismam un komunismam”, kā arī bilde ar pārsvītrotu Ādolfu Hitleru un Josifu Staļinu, pie kuras uzrakstīts “Nē – Hitlera un Staļina režīmiem”.

Komentāri (130)

Anonīms 16.03.2017. 22.14

Mans onkulis pats aizgāja leģionā,jo padkrievu atbrīvotāji viņa ģimeni izsūtīja ,kur visi aizgāja bojā…

Tagad okupants pārmet,ka latvieši cīnījās pret tiem,kas viņus slepkavoja un mocīja

Par Liteni taču būsi dzirdējis ,par atbrīvotāju zvērībām būsi taču lasījis- izdurtas acis un apgānīti augumi….

Noskaties leišu filmu Ekskursante -tur atbrīvotāju varoņdarbi ir ļoti spilgti parādīti….

+9
0
Atbildēt

2

    kolpants > Anonīms 16.03.2017. 22.24

    Да бросьте, какие претензии. Я же помню про 1 к 6. Ну подумаешь, немцы “пару человек” уничтожили, это ж..не свои.

    Дядя в 1941 значит вступил, в Белоруссии боролся с врагами, участвовал в “зимнем волшебстве”?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 16.03.2017. 22.42

    Jā tas ir drausmīgi -okupantu pēctecis ņirgājas par Mitenes upuriem un rs neko nevaru izdarīt. Nespēju nekādi aizstāvēt nomocītos. Tā ir drausmīga sajūta….

    +5
    0
    Atbildēt

    0

lno 16.03.2017. 22.34

Kolpants raksta, ka atriebjoties krievi izvarojuši vācu sievietes. Tomēr pie reizes izvaroja arī uz vācu rūpnīcām aizdzītās sievietes no Austrumeiropas:):):)

+6
0
Atbildēt

3

    kolpants > lno 16.03.2017. 22.39

    Угу, это теперь у немецких историков популярная тема-массовые изнасилования русскими, и это все при том, что немцы очень корректно относились к гражданскому населению СССР.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > lno 16.03.2017. 22.55

    kolpants. Muļķīt, A. Bivors nav vācietis:) Youtube ir krievu liecības.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > lno 16.03.2017. 22.38

    Varoja visu kas kustējās,kas nekustējās zaga un sūtīja uz mājām

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 16.03.2017. 22.36

Kolpant,saku tev nelieti vēlreiz. Visi holokausta slepkavas ir notiesāti. Ja kādu zini,kas slepkavoja ebrejus un ir nesodīts -ziņo un jau rīt sāksies izmeklēšana,bet parīt būs tiesa un spriedums.

Kamēr čekisti uzdzīvo Maskavā,Maiami un Jūrmalā. Mums latviešiem ir problēmas,bet jums krieviem miljons reižulielākas. Man tevis vienkārši ir žēl -tava domāšana ir čekistu nozombēta…. Bet viss. Man nāk miegs

+5
0
Atbildēt

15

    Es > Anonīms 17.03.2017. 15.32

    Teiksma par bruņinieku LNO un dzižķibeli.

    Reiz, sensenos laikos Latnaču zemē dzīvoja kāds bruņinieks. Lai padižotos dāmām viņš kļuva par Latnaču ordeņa bruņinieku. Ah, cik sakisti nu varēja jādelēt pa Latnaču sādžu apkāries ieročiem un klaigāt bargu bargos draudus visādiem nelatnačiem… Un būtu tā viss arī labi gājis, jo bija Latnaču dāmas, kuras sajūsmībā stenēja, kad bruņienieks tām garām aizjāja, ja vien neieklīstu tajā pusē kāds nelatnacis…

    Brīdi noraudzījies jezgā, tas skaļi teica – Jūsu bruņinieks ir pliks! Vai man dieniņ, kas tad par gvalti cēlās! Latnaču ordeņa ieročnesēji bļāva pilnās galvās, ka tie meli un ļaunas runas… Ka bruņinieks zelta drānās no galvas līdz papēžiem, bet tak no tiesas jātnieks bija pliks uz ēzeļa…

    Tā vēl šobaltdien Latnaču ciemā ordeņa ieročnešeji ik dienas izsoļo caur sādžu izkliegdami – Latnaču ordeņa bruņinieks nav pliks! Un lai sargās tie, kas saka, ka ir gan pliks…

    http://i2.asntown.net/4/lovelornjanrudnicki.jpg

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    kolpants > Anonīms 16.03.2017. 22.42

    Не переводите тему. В легион шли в 1943, после того, как уже было прекрасно известно, что немцы не белые и не пушистые. Но почему-то это не останавливало. Не скажете, почему?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > Anonīms 17.03.2017. 08.59

    kolpants

    Izlasiet wiki https://lv.wikipedia.org/wiki/Latvie%C5%A1u_le%C4%A3ions Rūpīgi izlasiet! Nevis reflektējiet šeit visādas PBK un RadioBaltcom muļķības… Un padomājiet par to, ka kulturāli cilvēki izrāda cieņu karā kritušajiem, lai kurā pusē tie būtu karojuši!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Anonīms 17.03.2017. 10.35

    ————–

    “Kāpēcīšiem” vajadzētu arī par bij.leģionāra V.Lāča matemātiku padomāt, lai šodienas situāciju labāk saprastu – un “asprātīgus” jautājumus par eiropiešu īstenoto inkvizīciju un Āfrikas kolonizāciju sākt uzdot?

    “Tuvākie bērni dzīvo kādu septiņu kilometru attālumā. Mēs kā tauta ejam bojā. Tādēļ es biju pret Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai, jo sapratu, ka tas izraisīs cilvēku aizplūšanu,” sarunā ar žurnālu “Mājas Viesis” stāsta Lācis.

    http://www.la.lv/wp-content/uploads/2017/03/visvaldis_lacisAK-768×512.jpg

    http://www.la.lv/visvaldis-lacis-latviesi-vairs-nesajut-briesmas/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Anonīms 17.03.2017. 11.29

    ————

    “Gāšana” turpinās….Kā sāka auseklīšu valdība Gudmena vadībā 1990.g. – tā turpināja 25. gadus! Rezultāti graujoši – Ginesa anti-rekordu grāmatas cienīgi:

    “Gan mirstības, gan migrācijas dēļ ikdienu Latvijas iedzīvotāju skaits samazinās par 55 cilvēkiem. Mēnesī tas ir par 1650, bet gadā par 23 tūkstošiem cilvēkiem. Tas nozīmē, ka katru mēnesi mēs paliekam nabagāki par vienu mazpilsētu vai pagastu.”

    Latvijas Universitātes profesors, demogrāfs Pēteris Zvidriņš radio „Baltkom” (krievu val.)

    https://www.youtube.com/watch?v=XqJqHtMNfCA

    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/247580/katru-dienu-latvijas-iedzivotaju-skaits-samazinas-par-55-cilvekiem

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Anonīms 17.03.2017. 15.57

    Ko jūs man padarīsiet, viltīgam latviešu bauru pēctecim. Radoši domāt nespējīgie latnaču ezera sakārņi… ;) Es allaž izdomāšu kā iekost tiem, kas man vai manai zemei labu nevēlēja ;)

    Uz akmeņa malku cirtu,

    Strautā kūru uguntiņ’…

    LAI ŠODIENA IR VELTĪJUMS DAINU SKAPIM UN BARONTĒVAM – DIŽENAM LATVIETIM UN DIŽENAM MANTOJUMAM!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    altinyildiz > Anonīms 16.03.2017. 23.41

    kolpants

    Lai kādi nebūtu vācieši, viņiem no Kenigsbergas līdz pat Haišenvai tiks sacelti desmitiem tūkstoši pieminekļu par negatīvās selekcijas, civilizācijas drausmīgāko briesmoņu, plānu noslīcināt visu Eiropu asiņu jūrā un pašiem sarīties cilvēku asinis, aplaušanu.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > Anonīms 17.03.2017. 11.00

    andrejs. Nekas, gan jau Ēlerte ar zani integrēs:):):)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 17.03.2017. 12.05

    Starp citu. Runājot par 2.p.k. 42. un 43. gados latviešiem bija vislielākā dzimstība mūsu tautas vēsturē.

    Tas pats tagad notiek Ukrainas austrumos. Interesants fenomens.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 17.03.2017. 11.16

    Ēlertei ministrējot bij tas labais integrācijas konsultants, kas uzreiz aizejot no valsts darba iestājās Osipova partijā. Ar tādiem kadriem integrācijas druvā varēja kalnus gāzt…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    lno > Anonīms 17.03.2017. 11.43

    andrejs. Tie, kuri vēl 1989. gadā stājas kompartijā integrēs līdz mūža galam, kaut gan sen jau integrējēušies paši. To pierāda krievu valodas lietošana MM pie pirmās izdevibas un uzbrukumi tiem, kuri tā nedara.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    lno > Anonīms 16.03.2017. 22.53

    kolpants. Lai kādi bija vācieši, krievu laimes valsti baudīt vairs Latvijas pilsoņi nevēlējās. Starp citu leģionā bija arī daudz krievu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 17.03.2017. 09.47

    to lno Man nenormāli patīk matemātiķa kolpanta aprēķini. Kāpēc neviens sarkanarmietis (ar un bez aziātiskiem vaibstiem) pirms iebrukuma Latvijā nesalīdzināja Ulmaņa diktatūras laikā noslepkavoto skaitu ar golodomora upuru miljoniem?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 16.03.2017. 22.45

    Ej gulēt,kolpant. Gana apgrēcību sarakstīji. Rīt izlasi par Liteni. Tad parunāsim

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu