ES valstu vadītāji nosoda vardarbību Lībijā • IR.lv

ES valstu vadītāji nosoda vardarbību Lībijā

39
Foto: Tiago Petinga, LETA

Ārkārtas Eiropadomē līderi aicina Kadafi atkāpties

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji piektdien tikušies ārkārtas Eiropadomē un nosodījuši represijas un cilvēktiesību pārkāpumus, ko Lībijas režīms piemēro pret saviem civiliedzīvotājiem. ES valstu vadītāji arī aicināja Lībijas līderi Muamaru Kadafi atkāpties, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta pārstāve Zane Šadre.

ES valstu un valdību vadītāji tikās ārkārtas Eiropadomē, lai diskutētu par situāciju ES dienvidu kaimiņu reģionā, īpaši Lībijā, un vienotos par ES pamatnostādnēm.

Apspriežot situāciju Lībijā, dalībvalstis bija vienotas, ka noteicējiem par situācijas attīstību jābūt Lībijas iedzīvotājiem un pašreizējam Lībijas līderim Kadafi jāatkāpjas. Valstu vadītāji nosodīja represijas un cilvēktiesību pārkāpumus, ko Lībijas režīms piemēro pret saviem civiliedzīvotājiem.

Diskutējot par notikumu attīstību ES dienvidu kaimiņu reģionā, ES valstu un valdību vadītāji augstu novērtēja reģiona tautu drosmi un izteica ES atbalstu uz demokrātiju vērstām reformām reģionā, kas sekmētu cilvēktiesību nodrošināšanu un tiesu varas īstenošanu.

Dalībvalstis apstiprināja ES vēlmi un gatavību atbalstīt demokrātisko reformu īstenošanu, ekonomisko integrāciju un politisko sadarbību ar reģionu. Sanāksmes ietvaros tika apspriesti arī īstermiņa pasākumi, ko ES varētu īstenot un atbalstīt attiecībā uz notikumiem Lībijā, tā, piemēram, sadarbojoties ar humanitārās palīdzības aģentūrām, koordinēt humanitārās palīdzības piegādes iespējamību visā valsts teritorijā, nodrošināt ES pilsoņu evakuāciju un palīdzēt risināt migrācijas problēmas un bēgļu jautājumu.

 

 

 

Komentāri (39)

mary75 12.03.2011. 22.31

http://newtimes.ru/articles/detail/35660 – var izlasīt citu viedokli par šo te un citām lietām.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu