Uzlūdz Lembergs! • IR.lv

Uzlūdz Lembergs!

6
Zīmējums — Mārtiņš Ābols
Indra Sprance

Kamēr Saskaņas centrs treniņnometnē gatavojas varai, premjers Dombrovskis piever acis uz koalīcijas partneru ZZS sānsoļiem

Daži Vienotībā cerēja uz brīnumu – ka izdosies pierunāt daļu no Zaļo un Zemnieku savienības deputātiem nobalsot par savu tiesībsarga kandidāti Anitu Kovaļevsku, nevis Juri Jansonu, kura formālie pieteicēji bija opozicionāri no Saskaņas centra. Brīnums nenotika, ZZS ievēroja frakcijas disciplīnu. Balsojumā par tiesībsargu pirms nedēļas iezīmējās citas koalīcijas aprises, kas savu varēšanu atkal var demonstrēt Valsts prezidenta vēlēšanās un pēc tam arī tikt pie darīšanas, panākot valdības maiņu. Kamēr pagājušajā nedēļā uz kino ekrāniem pirmizrādi piedzīvoja filma Dancis pa trim, līdzīgs dancis ievērpies Saeimā. Uzlūdz un mūziku pašlaik izvēlas ZZS.

Saskaņas treniņnometne

Lai arī oficiāli ZZS un Vienotības politiķi turpina skandēt, ka abu divsavienība ir «iespējami labākā koalīcija», viedokļu nesakritības nav ar uguni jāmeklē. Būtiskākais domstarpību avots – ar tiesiskuma izpratni saistītie jautājumi, kuros ZZS ir atradusi veiksmīgu sadarbības modeli ar Saskaņu. Tā notika gan pirms gada izgāžot ģenerālprokurora Jāņa Maizīša apstiprināšanu, gan rudenī lemjot par krimināltiesību eksperta Andreja Judina neapstiprināšanu Augstākās tiesas tiesneša amatā un tikko tiesībsarga vēlēšanās. «Mēs gribam pieradināt visu sabiedrību – gan politiskos konkurentus, gan oponentus, gan eventuālos sadarbības partnerus, ka mēs protam būt uzticami,» saka Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs un sola neaizmirst ZZS atbalstu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu