Stiprais vējš sabojājis ledus skulptūru • IR.lv

Stiprais vējš sabojājis ledus skulptūru

31
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Ikgadējais starptautiskais ledus skulptūru festivāls Jelgavā kupli apmeklēts

Stipra vēja brāzma sestdienas rītā Jelgavā sabrucinājusi vienu no 13.Starptautiskā ledus skulptūru festivāla skulptūrām, kuru bija veidojuši mākslinieki no Krievijas Magadānas apgabala, vēsta aģentūra LETA.

Skulptūra pielabota, lai tā atkal varētu priecēt festivāla apmeklētājus, pastāstīja Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" projektu vadītājs Ivars Pirvics. Lai arī stiprais vējš un putenis licis festivāla organizētājiem un māksliniekiem pielikt lielākas pūles pasākuma nodrošināšanai, nekādu būtisku traucējumu pasākuma norisē neesot un festivāls rit kā plānots.

Arī šogad, tāpat kā citus gadus, festivāls ir plaši apmeklēts, un lielākās apmeklētāju plūsmas vērojamas tieši vakara stundās, kad ledus skulptūras tiek izgaismotas. Šoreiz festivāla norises vietā mākslinieki apgleznoja arī sniega sienu.

Šogad festivālā kopumā ir aplūkojami vairāk nekā 40 dažādu pasaules valstu mākslinieku radīti ledus objekti. Festivāla vietā darbojas tradicionālais ledus bārs un slidkalniņš. Skulptūras Jelgavas Uzvaras parkā var apskatīt līdz svētdienas pusnaktij. Ar tumsas iestāšanos katru stundu notiek skulptūru muzikālās gaismu spēles, un pulksten 21 visas skulptūras tiek izgaismotas sinhronizētā mūzikas, gaismas un pirotehnikas šovā.

Šogad ledus skulptūru festivālā piedalās rekordliels pasaulē atzītu mākslinieku skaits no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Nīderlandes, Francijas, Bulgārijas, Ukrainas, Ungārijas, Somijas, Īrijas un Lielbritānijas. Festivāla apmeklētāji var iepazīties ar Jakutijas mākslinieku izslavēto reālismu, kas izpaužas filigrāni veidotās detaļās, un ar tēlnieku abstrakto brīvības idejas domu lidojumu.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu