Klementjevs: SC programma ir atvērta sociāldemokrātiem • IR.lv

Klementjevs: SC programma ir atvērta sociāldemokrātiem

22
Andrejs Klementjevs. Foto: Lauris Vīksne, F64

SC partneri Rīgas domē – partija LPP/LC – vēl varot celties

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) programma ir atvērta sociāldemokrātiem, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijai komentējot iespējamo Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) pārstāvju piebiedrošanos SC, sacīja apvienības pārstāvis Saeimā Andrejs Klementjevs.

Politiķis gan atzina, ka SC pašlaik nav "nopietnu sarunu ar politiskajiem spēkiem un pārstāvjiem ne no kreisā, ne no labā flanga".

Savukārt SC partneri Rīgas domē LPP/LC Klementjevs salīdzināja ar ''dinozauriem'': "Ir pāragri runāt par LPP/LC bloka nāvi. Es domāju, ka viņi vēl pacelsies, viņi ir tādi kā dinozauri," sacīja politiķis.
Jau vēstīts, ka uzņēmēji šonedēļ paziņoja par aiziešanu no apvienības "Par labu Latviju" (PLL) valdes. Apvienībā ietilpst arī LPP/LC.

Savukārt LSDSP nesen notikušajā kongresā mainījās vadība – ilggadējais līderis Jānis Dinevičs vairs nekandidēja priekšsēža amatam, un viņu nomainīja paša atbalstītais iepriekšējais ģenerālsekretārs Aivars Timofejevs.

Laikraksts "Diena" ceturtdien vēsta, ka no LSDSP priekšsēdētāja vietnieka amata jaunās valdes pirmajā sēdē atkāpies reizē ar Timofejevu ievēlētais Māris Grīnvalds. Grīnvalds pārstāv jaunā līdera konkurenta Anša Dobeļa komandu, līdz ar to sarukušas cerības uz abu partijas spārnu sadarbību, secina avīze. Dobelis priekšsēdētāja vēlēšanās kongresā ieguva 55, Timofejevs – 93 delegātu balsis.

Par izstāšanos no LSDSP paziņojis Ervins Labanovskis, kurš blogā saka: "Es neizstājos no sociāldemokrātijas, es drīzāk aizeju no LSDSP, lai kļūtu par patiesāku sociāldemokrātu." LSDSP, pēc viņa domām, ir "mirusi partija, kas iekūņojusies un kļuvusi par pašpietiekamu dīvaiņu organizāciju".

LSDSP jaunais priekšsēdis Timofejevs "Dienai" atzina, ka Grīnvalda atteikšanās no amata viņu sarūgtinājusi, bet tas neliecinot par šķelšanos partijā. Priekšsēdis neesot zaudējis cerības, ka Labanovskis vēl atgriezīsies partijā, kā reiz jau to ir izdarījis.

Tā dēvētie jaunie sociāldemokrāti LSDSP pameta pirms teju desmit gadiem reizē ar Egilu Baldzēnu, kura vadībā notika šķelšanās laikā, kad LSDSP vadīja Juris Bojārs, bet Dainis Īvāns viņus pārliecināja atgriezties. Timofejevs vēl nevarēja pateikt, kurš būs priekšsēža vietnieks, jo iespējamā kandidāte Zanda Bautre atrodas ārzemēs. Viņai arī bija paredzēts uzticēt ģenerālsekretāra pienākumus. Pretēji minējumiem bijušais līderis Dinevičs, kurš ir valdē, jau pēc kongresa paziņoja, ka nepretendēs arī šim amatam.

Priekšsēdim Timofejevam ir divi vietnieki – šajā amatā ievēlēts arī Māris Pļaviņš. LSDSP joprojām esot vairāk nekā 1000 biedru, no kuriem kongresā piedalījās 158 delegāti. LSDSP ir apvienībā "Atbildība" kopā ar vairākām nelielām partijām.

Komentāri (22)

lebronj2356 10.02.2011. 12.22

Vismaz labi iesākas diena, ar jokiem ! SC ir labēja krievvalodīga partija, kas sastāv no bijušiem komunistu funkcionāriem, aparačikiem, latviešu līdzskrējējiem un kangariem, kurus visus vieno cēls sapnis – LPSR vai kaut kas tam līdzīgs ! Nav manīti nekādi īpaši sociāli atbildīgi piedāvājumi, laikam jau šoks par neiegūto varu. SC saimniekošana RD vien ir ko vērta, diemžēl pēc pāris gadiem smieklīgi vairs nebūs….Saeimā sociāldemokrātu praktiski nav un, lai arī tas būtu paradoksāli un kreisumu drīzāk pavelk VL!

+7
-1
Atbildēt

0

Ieva 10.02.2011. 10.44

SC laikam pati joprojām dzīvo ilūzijās, ka ir sociāldemokrātiska partija orientēta uz nāciju saskaņu un labklājību. Ja tā būtu bijis, būtu gājusi valdībā, ne lepni atteikusies izdomāta iemesla dēļ. Jo valdībā esot, būtu jāstrādā Latvijas, visu tās iedzīvotāju labā, ne vienas tautas vai vienas svešas valsts interesēs. Nacionālisms un šovinisms tomēr ir šīs partijas pamatā, lai kā vārdos tā notā kratās vaļā.
Domāju, ka tieši te ir sociāldemokrātu (ne exDinēviču) niša.
Tīrs sociāldemokrātisms ir ļoti labs mugurkauls ap kuru grupēties, tīrs sociāldemokrātisms ir internacionāls, bet Latvijas nelaime vienmēr ir bijusi tās līderos, kas jebkuru sociāldemokrātisku kustību ir pārvērtuši sektantiskos grupējumos ar meža dīvainīšu pazīmēm

+8
-2
Atbildēt

0

janazakovica 10.02.2011. 11.04

airetaja klementjeva bralis vareja atrak aireties prom lai vel kadas mulkibas nesarunaa..socialdemokrats urbanovic ar rarge rover dzipu pa 100000 euro it ka par vinam saziedoto naudu..un seju ka pavaram tresajaa paaudze..saskanosanas centrs bij.parex ipasnieku partija.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu