Kā kļūt par gulbi? • IR.lv

Kā kļūt par gulbi?

4
Modes nama Rodarte skice filmas Melnais gulbis tērpam. Foto — Corbis/Scanpix

Galvenā loma filmā Melnais gulbis, ko šonedēļ sāk rādīt Latvijā, kļuvusi par Natālijas Portmanes zvaigžņu stundu – viņa jau saņēmusi vairākas balvas un nupat nominēta arī prestižajam Oskaram

Ar aktieriem, kas par zvaigznēm kļuvuši jau bērnībā, notiek dīvaina lieta – redzot viņus uz ekrāna, mēs aizvien saskatām bērnu, pat tad, kad viņi jau sen pieauguši. To pilnīgi noteikti var teikt par Natāliju Portmani, kas žilbinoši debitēja 13 gadu vecumā filmā Leons – tēlojot bāreni, kuru kaimiņos dzīvojošais pasūtījuma slepkava nolemj apmācīt sava «amata» knifos. Kopš tā laika Natālija var lepoties ar vērā ņemamu kinokarjeru, taču, šķiet, tikai nupat varēs novilkt pārliecinošu robežu starp pagātni un tagadni. 

Šovasar viņai paliks 30, uzreiz pēc Ziemassvētkiem preses sekretāre paziņoja, ka aktrise ir stāvoklī un saderinājusies ar horeogrāfu Bendžaminu Milpjē, kuru satika, filmējot Melno gulbi. Līdz šim viņai bija labpaticies atkratīties no šovbiznesa klačām, sargājot privāto dzīvi, tāpēc paziņojums par grūtniecību pats par sevi jau bija zināms pārsteigums. Kā jauna dzīves posma pieteikums. 

Lai gan patiesībā Portmane – piezemēta, savas domas skaidri formulējoša un politiski aktīva – jau sen dzīvo patstāvīgas sievietes dzīvi. Viņa pameta Ņujorku, atstājot tur ģimeni un draugus, un pārcēlās uz Losandželosu. Izveidoja tur savu filmu kompāniju. «Losandželosa man deva brīvību ļoti dažādos veidos,» viņa man paskaidro. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu