"Antiglobālistu" mītiņš pie Saeimas pulcē ap 20 cilvēku • IR.lv

"Antiglobālistu" mītiņš pie Saeimas pulcē ap 20 cilvēku

19
"Antiglobālisti" aktīvists Sigurds Graudiņš (no kreisās). Autore: Evija Trifanova, LETA

Biedrība aicina atbalstīt Latvijas tautsaimniecību, ieguldot naudu vienīgajā valstij piederošajā bankā

Uz biedrības "Antiglobālisti" organizēto mītiņu, kura mērķis ir aicināt noguldīt naudu valsts bankās, ceturtdienas vakarā pie Saeimas pulcējušies ap 20 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Ar mugurām pret Saeimas deputātu frakciju un komisiju ēku īsi pirms pulksten 17 bija nostājušies apmēram desmit cilvēki. Uz plakātiem bija saukļi: "Nē svešām bankām!", "No – aliens banks!", "Latvijas varas augšgalu – starptautiskajā tiesā nekavējoši", "Zatlera-Dombrovska Latvija soda bataljons latviešiem" un citi. "Antiglobālistu" atbalstam pulcējušies vēl aptuveni desmit cilvēku. Lai gan pikets bija pieteikts līdz pulksten 19, jau ap pulksten 18 akcija beidzās, un tās dalībnieki lēnām sāka izklīst.

Mītiņa sākumā biedrība atgādināja, ka viss, ko tā dara, notiek likuma robežās. Pēc tam "Antiglobālistu" valdes priekšsēdētājs Andris Orols megafonā sacīja, ka Latvijas tautsaimniecība tiek speciāli iznīcināta, noguldot naudu svešās bankās. Viņš aicināja iedzīvotājus slēgt savus kontus ārvalstu un privātajās bankās un šajos kontos esošo naudu noguldīt vienīgajā valstij piederošajā "Hipotēku un zemes bankā", "lai nosargātu savu naudu".

"Mēs neredzam citu izeju, kā tikai aicināt tautu uz pilsoniskās nepakļaušanās akciju," sacīja Orols, norādot, ka biedrība tuvākajā laikā plāno organizēt vēl virkni līdzīgu akciju.

Laukumā pie Saeimas manāmi arī vairāki aktīvisti, kuri dalīja skrejlapas. Uz vienas no šādām lapiņām aicināts apmeklēt kādu interneta vietni, kurā atrodama "patiesība par holokaustu". Kāda cita skrejlapa, nodēvēta par proklamāciju, aicina teikt visiem: "Nē, Zatleram! Nē, Hitleram un citiem ebrejiem! Lai dzīvo nācijas līderis – Andris Grūtups – urā, urā!"

Mītiņa norises vietā pulcējušies arī vairāki Valsts policijas darbinieki, kas uzrauga notiekošo.

Kā ziņots, Orols iepriekš informēja, ka "Antiglobālisti" divu mēnešu laikā nav saņēmuši no Saeimas deputātiem atbildi par to, vai tiek plānots noguldīt pensiju visu līmeņu uzkrājumus, valsts un pašvaldību naudu valsts bankās.

Komentāri (19)

artuss600 22.04.2016. 12.44

Ļoti precīzi- gan par valsti, gan par tās lielāko grāvēju! Bet visvairāk man ir žēl to nožēlojamo cilvēciņu bez jebkādas morāles, kuri vēl joprojām atbalsta Lembergu, kuri ar putām uz lūpām sauc viņu par “lielo saimnieku” un viņa dēļ ir gatavi pat ziedot savu valsti un atdot to Maskavas pakalpiņiem. Viņi diemžēl nesaprot ka Ventspils ir gan sakārtota, bet par kādu maksu tas ir izdarīts? Tas taču ir izdarīts uz viņu pašu labklājības rēķina, jo tā nauda, par kuru Lembergs sakārtoja Ventspili, aizgāja garām valsts kopējai kasei, tā tika atņemta gan skolām, gan slimnīcām, gan arī pašiem Lemberga atbalstītājiem, viņu maciņiem. Tieši tādas šo “lielo saimnieku” izdarības valsti ir padarījušas par visnabadzīgāko gan reģionā, gan ES kopumā. Un tas jau netika darīts bez nolūka. Kaut kā taču Lembergam bija jāattaisno savas milzu blēdības un lielā pārējās valsts apzagšana. Tādus ir jāsoda, smagi jāsoda.

+10
0
Atbildēt

0

Ēriks 22.04.2016. 01.05

Es neatradu,kur Lembergs būtu teicis,ka aizliedz tāpēc,ka patiesība,ka tik krievu propagandisti to nav pielikuši klāt paši no sevis,bet visādā ziņā Lembergs ar tiem salīdzinājumiem izgāzās kā veca sēta.Interesanti,kāpēc gan mums pašiem būtu pie sevis jāretranslē,jāizplata kaut kāda naidu kurinoša propaganda…ja arī tā tik un tā kaut kur būs internetā atrodama un redzama,mēs kā valsts,sabiedrība vismaz būsim parādījuši savu noraidošo attieksmi pret šāda veida pseidoinformāciju,tas bija pareizi darīts.

+6
-1
Atbildēt

0

Jânis Ozoliòð 22.04.2016. 23.31

100% piekrītot Otto izteiktajam, gribu piemetināt, ka nekādus uzlabojumus nozaru attīstībā negaidu. Pārāk mazspējīgi un neprofesionāli ir lielais vairums mūsu ministru. Partiju kvotas ministru krēslu sadalē sen būtu jāatmet Vējonim kauns par mūsu budžeta atpalicību no mūsu ziemeļu kaimiņa. Arī tautai ir kauns, ka ne 100 gudrās galvas, ne Prezidenti 25 gados nespēj valsti sakārtot. Izsauksim savu sāpi 1.maijā Doma laukumā!

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu