Pašvaldība vēršas pret traumpunktu darbības maiņu • IR.lv

Pašvaldība vēršas pret traumpunktu darbības maiņu

14
Jānis Saliņš, F64

Aizkraukles dome norāda, ka iedzīvotāji paliks bez iespējas palīdzību saņemt bez maksas

Aizkraukles novada dome atklātā vēstulē Latvijas Valsts prezidentam, Ministru prezidentam un veselības ministram pauž savu satraukumu un aicina atcelt Ministru Kabineta pieņemtos grozījumus noteikumos "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība", aģentūru LETA informēja Aizkraukles novada pašvaldībā.

"Tos realizējot esošajā redakcijā, slimnīcas nonāktu pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmi, kas nosaka, ka neatliekamā medicīniskā palīdzība iedzīvotājiem jāsaņem bez maksas," teikts vēstulē.

Kā vienu no pretargumentiem šādam solim dome min peļņu ap 1 miljonu latu gadā, kas, visticamāk,  tiktu iztērēts kā papildu finansējums Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kam saistībā ar noteikumu grozījumiem palielināsies izdevumi.

"Ņemot vērā likuma "Par pašvaldībām" 15.panta 6.punktā definētās pašvaldības autonomās funkcijas, kuras liek "nodrošināt veselības aprūpes pieejamību, kā arī veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīves veidu ..", aizstāvot likumā un LR Satversmē noteiktās iedzīvotāju tiesības, kā arī paužot personisko pilsonisko nostāju, pieprasām atcelt MK noteikumu Nr.1046 "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība" 17.pielikumā veiktos grozījumus un atjaunot traumpunktu finansējumu iepriekšējā apjomā," vēsta Aizkraukles pašvaldības vēstule.

Atklāto vēstuli, Aizkraukles novada domes deputātu vārdā, parakstījis tās jaunievēlētais domes priekšsēdētājs Leons Līdums.

Grozījumu dēļ Ministru Kabineta noteikumos “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” paredzēts būtiski mainīt traumpunktu finansēšanas kārtību. Ievērojami mazāk finansējuma saņems tie traumpunkti, kas gada laikā apkalpo mazāk nekā 3500 pacientus. Mainīts tiks arī šo traumpunktu darba laiks.</p>

Komentāri (14)

Charlie Hebdo 16.09.2015. 18.21

Pa saviem neformālajiem kanāliem viņi informē palicējus, ka viss ir izdevies un viņi tagad atrodas savā mērķa valstī.

Pa neformālajiem kanāliem miljards nēģeru jau ir informēti, ka ES tos sagaida ēdiens, jumts virs galvas, mīksti pēļi un baltās sievietes. Daudzi interventi no bagātīgiem pabalstiem apmaksā nākamo interventu ceļojumus un tā turpināsies, kamēr viss miljards nebūs forsējis Vidusjūru, jeb Eiropā pie varas nāks saprātīgi, radikāli spēki, kas liks iebrucējiem saprast, ka par nelegālu robežas šķērsošanu, tos sagaida gadiem ilgs katorgas darbs 36 stundas diennaktī un desmit dienas nedēļā un nekāda seksa vai masturbācijas.

+5
-1
Atbildēt

0

reiznieks 01.01.2011. 02.00

Aizkraukle vienīgā Latvijā, kas izsaka protestu pret šo nejēdzīgo absurdu veselības aprūpes transformācijas jomā. Tagad jau skaidri zināms, ka pēc kādiem gadiem daudzi teiks – tā bija kļūda…

+1
0
Atbildēt

0

mary75 31.12.2010. 22.43

Iesaku izlasīt Beinfeldes rakstu Delfos par šo jautājumu, ja kāds vēl nesaprot, ka tas viss, ko dara ministrija, ir absolūts absurds, ja ne noziegums.
To pašu domā arī Zatlers, un viņš jau kaut ko saprot par šo jautājumu.
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/sallija-benfelde-vai-valsts-ir-pasutitajs.d?id=

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu