"LatRosTrans" pārsūdz spriedumu par naftas pārvietošanu • IR.lv

"LatRosTrans" pārsūdz spriedumu par naftas pārvietošanu

32
Lauris Vīksne, F64

Stepanovs norāda, ka visas caruļvadā Polocka-Ventspils veiktās darbības esot tiesiskas

Latviju šķērsojošā maģistrālā naftas cauruļvada īpašnieks "LatRosTrans" pārsūdzējis Daugavpils tiesas lēmumu, ar kuru aizliegts pārvietot tehnoloģisko naftu maģistrālā naftas cauruļvada Polocka-Ventspils Latvijas teritorijā, vēsta aģentūra BNS.

"Tiesas lēmums var būtiski apgrūtināt ne vien uzņēmuma ikdienas saimniecisko darbību, jo "LatRosTrans" nevarēs pilnvērtīgi izmantot savus aktīvus, bet arī Latvijas likumos noteikto prasību izpildi apkārtējās vides aizsardzības jomā," sacīja "LatRosTrans" valdes loceklis Igors Stepanovs.

Pēc viņa teiktā, “izpildot tiesas lēmumu, darbi naftas cauruļvadā ir apturēti, un darbu izpildei nolīgtie čehu uzņēmuma CEPS speciālisti devušies mājup”. Tomēr Stepanovs ir pārliecināts, ka iesāktie darbi ir jāturpina, tāpēc sāktas sarunas par atsevišķu turpmāku darbu veikšanu ar Kanādas uzņēmumu "Krown".

"Īpašuma tiesības uz naftu, kas atrodas maģistrālajā naftas cauruļvadā Polocka-Ventspils, pieder naftas cauruļvada īpašniekam "LatRosTrans", un visas veiktās darbības ar naftas cauruļvadu ir likumīgas," norāda Stepanovs.

Laikraksts "Dienas Bizness" (DB) iepriekš vēstīja, ka Baltkrievijas kompānija "Družba" sākusi tiesvedību par bufernaftas īpašuma tiesībām, uz kurām pretendē "LatRosTrans". Daugavpils tiesa pēc "Družbas" iesniegtā pieteikuma pret "LatRosTrans" par īpašuma tiesību atzīšanu uz tehnoloģisko naftu nolēma aizliegt lietot un izmantot kustamo mantu, tostarp apķīlāt tehnoloģisko naftu, kas atrodas cauruļvadā Polocka-Ventspils.

25.novembrī “LatRosTrans” sāka cauruļvadā esošās naftas pārvietošanu uz rezervuāru. Cauruļvads nedarbojas kopš 2003.gada.

DB arī iepriekš ziņoja, ka valsts var pretendēt uz Latviju šķērsojošā maģistrālā naftas cauruļvada naftas īpašumtiesībām. Holdingkompānijas "Ventspils nafta" meitaskompānijas "LatRosTrans" 2009.gada finanšu pārskatā bufernafta atzīta kā iespējamais aktīvs, kas rada jautājumu par tās īpašumtiesībām.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu