Valsts policijas priekšnieks Voins iesniedzis atlūgumu • IR.lv

Valsts policijas priekšnieks Voins iesniedzis atlūgumu

16
Gints Ivuškāns, F64

Pārrunas sāktas ar pieciem priekšnieka amata kandidātiem, tostarp Intu Ķuzi

Atlūgumu iesniedzis Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins, kurš šo amatu ieņēma kopš 2009.gada pavasara, vēsta aģentūra NBS.

Voins savu profesionālo darbību plāno turpināt, vadot Ostas policiju. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece norādījusi, ka augstu vērtē Voina līdzšinējo veikumu un ieguldījumu VP attīstībā. "Uzskatu, ka Voina kunga profesionālās prasmes ir ļāvušas Valsts policijai sekmīgi realizēt strukturālās reformas un motivēt policistus darbam smagajos krīzes apstākļos.”

Voins Valsts policijas priekšnieka pienākumus pildīs līdz nākamā gada 10.janvārim. Uzzināt Voina viedokli aģentūrai BNS līdz šim nav izdevies, jo VP priekšnieks uz tālruņa zvaniem neatbild.

Jaunā Valsts policijas priekšnieka izvēlē Iekšlietu ministre Linda Mūrniece jau sākusi pārrunas ar pieciem Valsts policijas priekšnieka amata kandidātiem. Tie ir Rīgas reģiona policijas priekšnieks Ints Ķuzis, VP Galvenās kārtības policijas priekšnieks Guntars Marķitāns, VP Personāla vadības biroja priekšnieks Artis Velšs, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Ralfs Kviesītis un VP Policijas koledžas priekšnieks Aigars Evardsons. Kandidātu, ko virzīs apstiprināšanai Ministru Kabinetā, Mūrniece plāno paziņot 23.decembrī. Viņus vērtēs arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone un Voins.

Jau šogad februārī presē izskanēja, ka Voins plāno ieņemt amatus jaunveidojamajā Ostas policijā, bet VP priekšnieka amatā varētu iecelt pašreizējo VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Ķuzi.

Voins par Valsts policijas priekšnieku kļuva 2009.gada martā, kad stājās Alda Lieljukša vietā, kurš savukārt kļuva par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru. No 2008.janvāra viņš bija Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks. Arī 1998.gadā viņš bija Valsts policijas priekšnieka vietnieks.

Komentāri (16)

Ieva 15.12.2010. 15.18

Vai policija mani aizsargā – nē (zvanīju par nozagtu pasi, teica, pats vainīgs, neesot ko iesniegumu rakstīt) Vai man no policijas bail – jā (bail, ka gadīšos “ne tur”, un mani pieklapēs) Vai policija ir godīga – nē (lielākie korumpanti ir ceļu policisti) Vai policija nodarbojas ar profilaksi- nē (Labāk sēž krūmos, bet ne requlē satiksmi. Satiksmes regulētāju neesmu redzējis jau gadus piecus.) Vai policijas darbam ir rezultāti- nē (uzliek soda naudu točkām, bet durvīm aizveroties, tās turpina tirgot) Tāpēc policijas priekšniekam būtu jābūt sistēmas nesamaitātam cilvēkam, kas beidzot apturētu padomiskās milicijas reinkarnāciju.

+5
-3
Atbildēt

1

    Inga Vītola > Ieva 15.12.2010. 16.59

    “Tāpēc policijas priekšniekam būtu jābūt sistēmas nesamaitātam cilvēkam, kas beidzot apturētu padomiskās milicijas reinkarnāciju”

    pēc tādas loģikas, par ģenerāli var iecelt arī veterinārārstu vai dīdžeju

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ierados 20.03.2015. 13.51

Iedomāties Jūrmalā Lasvegasas biznesu – tas ir stulbi!

+2
0
Atbildēt

0

shefere 15.12.2010. 20.02

Savukart es esmu par Arti Velsu, jo gadu gadiem klusinam rukajis, nekadu kompromatu, nekadu skandalu, toties milzigas darba spejas. Plasaka sabiedriba gan nepazist, jo cilveks nav no tiem, kam patik zimeties. Artis butu labs sakums veco kadru nomainai ar jaunas domasanas spekiem, pie tam tiesam specuku, nevis kaut kadu sofera delu!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu