CSDD veidos velosipēdu reģistru • IR.lv

CSDD veidos velosipēdu reģistru

21
Kristaps Kuhaļskis, F64

Brīvprātīgi reģistrēt riteni varēs arī elektroniskā veidā

Turpmāk ikviens varēs brīvprātīgi reģistrēt savu velosipēdu Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). Tādējādi zādzības gadījumā velosipēdu būs iespējams vieglāk identificēt, kas pašlaik ir liela problēma. Tāpat varēs nodrošināt arī to uzskaiti valsts reģistrā, kas sniegs aptuvenu priekšstatu par velosipēdistu skaitu Latvijā.

To paredz jaunie Ministru kabineta noteikumi „Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi”, kas apstiprināti valdības sēdē. Tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas „Latvijas Vēstnesī”.

Velosipēdu varēs reģistrēt elektroniski CSDD mājaslapā  vai kādā no CSDD nodaļām. Lai reģistrētu riteni, būs jābūt vismaz 16 gadus vecam. Velosipēdus varēs reģistrēt arī juridiskas personas.

Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos precizētas arī CSDD tiesības pārbaudīt datus Šengenas informācijas sistēmā. Līdz šim pārbaudi veica tikai pirmo reizi Latvijā reģistrējot no ārvalstīm ievestu transportlīdzekli. Turpmāk to vajadzēs darīt arī, reģistrējot transportlīdzekļu īpašnieku maiņu, noņemot spēkratu no uzskaites atsavināšanai Latvijā vai izvešanai no valsts. Šīs papildus pārbaudes attieksies uz tiem no ārvalstīm ievestiem transportlīdzekļiem, kas Latvijā reģistrēti pēc šī gada 1. jūlija.

Grozījumi arī paredz, ka bezceļu transportlīdzekļu numura zīmes turpmāk izsniegs arī sērijveidā izgatavotiem mopēdiem un motocikliem, kuru izmantošanu ceļu satiksmē izgatavotājs nav paredzējis, ko iepriekš piešķīra tikai tricikliem un kvadricikliem.

Komentāri (21)

daina_tabuna 01.12.2010. 09.48

Ziņa, protams, interesanta un doma laba, bet- KĀ?

Es reģistrēšu, ka man- Dolāram- pieder zaļš vellapēds, ar brūnu sēdekli, 26 collu riepām, no kurām pakaļējā met astotnieku? Šobrīd mums uz ģimeni teorētiski ir 5 velosipēdi (teorētiski tāpēc, ka viens no tiem ir nozagts). No šiem pieciem tikai vienam rāmī ir iegravēts numurs- tātad reāli es varu reģistrēt tikai to. Nedomāju, ka esam kāda briesmīgi unikālā ģimenīte un tāda pati situācija ar numuriem ir visā Latvijā (patiesībā- pasaulē). CSDD piedāvās arī pakalpojumu numura iesišanai rāmī?

+1
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 30.11.2010. 20.16

tas bija domaats ar sarkastisku piesitienu pret šodienas nodokļu politiku transporta liidzekļu jomaa.

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 30.11.2010. 18.39

… reģistrs CSDD buus oficiaals pamats no katras reģistreetaas velllapeedas iekaseet nodokli vismaz 10 ls veertiibaa , ne jau zagšana viņus interesee , vellapeedaam tagad sataisiitas brauktuves , galu galaa arii vellapeeda ir transporta liidzeklis un taapat kaa autiņš var kalpot par iemeslu tikt aplikts ar nodokli , atkariibaa no taa cik aatrumi , kaadas bremzes amortizaatori un veel citi luksusi , kuri dotu pienesumu neizsmeļamajam valsts budžetam! savaa meldijaa: Jauki dziivot Latvijaa …

0
0
Atbildēt

1

    mxblack > Janka, Janic 30.11.2010. 19.59

    Es neticu ka kāds riskētu vellapēdu aplikt ar nodokli. Tas skaitās viszaļākais alternatīvais transporta līdzeklis un ja tādu furoru uzinātu kāda Zaļo organizācija Pasaulē, tad tos nodokļu uzlicejus noēstu bez sāls. Es domāju ka tieši tāpēc CSN netiek ierakstītas arī dažas pašlaik slēptas prasības. Piemēram aizliegums velosipēdu lietot uz gājēju pārejām un prasība to pāri ceļam stumt blakus gājējam. Es neticu, ka Holandē, vai Dānijā kādam jebkur mutiski liek stumt velosipēdu un uz gājeju ceļiem un pārejām auto ir priekšroka pret velosipēdu. Tad tur neviens neriskētu tos lietot, vai arī tādus likumu radītājus zaļie atstātu bez logiem un pat nodedzinātu viņu kantorus. Tāpēc jau šeit neriskē to teikumu par obligāto velosipēda stumšanu pāri gājēju pārejām ierakstīt CSN, lai tas nenoskanētu daudzās valstīs ka kauns un negods Latvijai.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu