Pārceļ aizdevēju misijas laiku • IR.lv

Pārceļ aizdevēju misijas laiku

11
EPA/LETA
Indra Sprance

Starptautisko aizdevēju kārtējā pārskata misija Latvijā tomēr nenotiks decembrī

Lai arī nākamā starptautisko aizdevēju pārskata misija sākotnēji bija plānota decembrī, tomēr tā varētu notikt janvāra vidū, ceturtdien žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”).

Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis Ir.lv skaidroja, ka formāli starptautisko aizdevēju misijām Latvijā būtu jāierodas katru ceturksni, taču praktiski tas tā nenotiekot. “Latvijas gadījumā mēs vienmēr kopīgi vienojamies par labāko un lietderīgāko laiku,“ sacīja Bičevskis.

Viņš skaidroja, ka Latvijas puse vēlētos, lai kārtējā misija ierastos nākamā gada sākumā, nevis decembrī. “Mēs vērtējam, kad ir kvalitatīvi iespējams strādāt. Pārskata misija aizņem ļoti daudz darba un, ja Latvijas valdībai ir paralēli jāgatavo budžets,  paralēli jādara nepieciešamie papildus nākamā gada budžeta ieviešanas pasākumi, tad loģika saka, ka padaram kvalitatīvi vienas lietas un tad darām nākamās, “ sacīja Bičevskis.

Viņš atzina, ka neatkarīgi no tā, kad Latvijā ieradīsies nākamā pārskata misija, “tehniskās misijas” pārstāvji, kas vērtē nākamā gada budžeta projektu, ieradīsies plānotajā laikā decembra pirmajā pusē.

Komentāri (11)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu