Sportists gatavs pārdot Paralimpisko spēļu medaļu • IR.lv

Sportists gatavs pārdot Paralimpisko spēļu medaļu

15
Aigars Eglīte, F64

Sportistiem nepieciešams finansējums Pasaules čempionātam Jaunzēlandē

Paralimpisko spēļu divkārtējais čempions Aigars Apinis ir gatavs starptautiskā izsolē pārdot savu pirmo Paralimpisko spēļu bronzas medaļu, lai iegūtu finansējumu Latvijas paralimpiskās vienības piecu sportistu dalībai Pasaules čempionātā vieglatlētikā, vēsta LETA. Tam nepieciešams 31 tūkstotis latu.

Par to aģentūru informējusi Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) prezidente Daiga Dadzīte.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā notiks nākamā gada janvārī Jaunzēlandē un no sportistu dalības būs atkarīgas viņu iespējas piedalīties Paralimpiskajās spēlēs Londonā 2012.gadā. Dalības maksa sacensībām ir jāsamaksā līdz šā gada 30.novembrim.

Komiteja no valsts šogad bija lūgusi 287 tūkstošus latu, taču saņēmusi tikai 40 tūkstošus. Dalībai starptautiskajās sacensībās šogad iztērēti aptuveni 75 000 latu, no kuriem gandrīz pusi nodrošināja sportisti paši, pašvaldības un arī sponsori.

Sportistiem ar īpašām vajadzībām finansējumu atteikusi Latvijas Sporta federācijas padome un Izglītības un zinātnes ministrija. Uzrunātie potenciālie lielie sponsori LPK norādījuši, ka jau ziedo Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), bet nelielo ziedotāju līdzekļi novirzīti sagatavošanās posmam, stāstīja Dadzīte.

Ja LPK neizdosies rast atbalstu no valsts sportistu dalībai šajās sacensībās, Apinis esot gatavs starptautiskajos izsoļu portālos izsolīt savu Paralimpisko spēļu bronzas medaļu, kas izcīnīta Sidnejas Paralimpiskajās spēlēs 2000.gadā.

(informācijas avots precizē 5.rindkopu – LOK vietā jābūt Latvijas Sporta federācijas padome)

Komentāri (15)

Inīte 21.11.2010. 20.03

Ir iespēja ziedot naudu ieskaitot LPK kontā, tas pieejams http://www.lpkomiteja.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=27&lang=lv , ar atzīmi – ziedojums LPK vienībai.

Paldies!

+5
0
Atbildēt

0

Edžus 21.11.2010. 18.59

Respekts.
Ir iespēja viņiem noziedot?

+4
-1
Atbildēt

0

Edžus 21.11.2010. 22.35

Tā medaļa ir tikai bronzas gabals, kurš apliecina pierāda kaut ko, tas pie kā tā glabājas nemaina tās nozīmi un to ko tā apliecina. Vismaz manuprāt ne jau tas bleķa gabals ir tas pēc kā sportists tiecas. Tur apakšā ir kas vairāk. Piedalīšanās un cīņa par to manuprāt ir tā sporta sāls. Olimpiskajai devīzei nav nekāda saistība ar medaļu. un tik pat labi, tad tagad vari pievienot kā ceturto ”kruta medaļa plauktā”. attopies taču.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu