Valmieras teātrī pirmizrāde "Nāves dejas" • IR.lv

Valmieras teātrī pirmizrāde “Nāves dejas”

29
Izrādes "Nāves deja" publicitātes attēls

Režisors Elmārs Seņkovs, spēlē aktieri Ieva Puķe, Aigars Apinis un Ivo Martinsons

Piektdien, 23.janvārī Valmieras teātra LMT Mansarda zālē pirmizrāde Augusta Strindberga kaislību drāmai “Nāves deja” Elmāra Seņkova režijā, raksta aģentūra LETA.

 Strindberga lugas iestudējumā spēlē Ieva Puķe, Aigars Apinis un Ivo Martinsons, radošajā komandā ir arī scenogrāfs Andris Freibergs, komponists Edgars Mākens un kostīmu māksliniece un scenogrāfa asistente Evija Pintāne. Valmierā Seņkovs sāk arī jaunu posmu savā režijā, jo pirmoreiz strādā kopā ar latviešu skatuves mākslas leģendu un gandrīz visu mūsdienu scenogrāfu audzinātāju Freibergu. Viņa radītajai spēles telpas iekārtojumam ir liela nozīme, lai pirmajā acu uzmetienā sadzīviskais stāsts pāraugtu vēstījumā par jūtu entropiju, ja cilvēki ir ieslodzīti slēgtā telpā. 

Lugas notikumi risinās uz salas, kur mīt kapteinis Edgars ar sievu Alisi, jau 25 gadus savažoti naidpilnā laulībā. Abi ir nerealizējušās personības – Alise precību dēļ ir pametusi aktrises karjeru, bet Edgars tā arī nav uzdienējis līdz ilgotajai majora pakāpei. Karantīnas inspektora Kurta ierašanās rada cerību, ka viņu mokošā divsavienība transformēsies.

Vairāk informācijas Valmieras teātra mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu