Latviju Paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs 11 sportisti sešos sporta veidos • IR.lv

Latviju Paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs 11 sportisti sešos sporta veidos

50
Riodežaneiro Paralimpisko spēļu logo.

Pirmoreiz Latviju paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs tik liels sportistu skaits

Otrdien oficiāli nosaukti un apstiprināti Latvijas sportisti, kuri pārstāvēs mūsu valsti Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, kas no 7. līdz 18.septembrim notiks Riodežaneiro, Brazīlijā. Kopumā Latviju Paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs 11 sportisti sešos dažādos sporta veidos – vieglatlētikā, ratiņpaukošanā, paralimpiskajā loka šaušanā, peldēšanā, paralimpiskajā airēšanā, kā arī paralimpiskajā iejādē, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja.

No Latvijas labākajiem vieglatlētiem uz Paralimpiskajām spēlēm dosies Diāna Dadzīte (šķēps, disks), Taiga Kantāne (disks, lode) un Aigars Apinis (disks), kuri pārstāv Latvijas Invalīdu sporta federāciju, kā arī Edgars Bergs (lode), kurš ir Latvijas bērnu un jauniešu sporta federācijas pārstāvis. Arī šogad, līdzīgi kā Londonas Paralimpiskajās spēlēs, Riodežaneiro paralimpiskās iejādes sportā Latviju pārstāvēs sportists Rihards Snikus ar zirgu “King of the Dance” (īpašniece Irina Andrusa) un treneri Olgu Šelleri, kā arī Latvijas Invalīdu jāšanas sporta federācijas vadītāju Dariu Tikhomirovu un zirgkopi Zani Apiņu. Šīs būs Riharda Snikus otrās Paralimpiskās spēles viņa karjerā.

Paralimpiskajās spēlēs atkārtoti startēs arī peldēšanas pārstāvis Jānis Plotnieks.

Riodežaneiro Vasaras paralimpiskās spēles Latvijai būs īpašas ar to, ka šogad Latvija tiks pārstāvēta arī trīs sporta veidos, kuros līdz šim sportisti nebija kvalificējušies – loka šaušana, ratiņpaukošanās un paralimpiskā airēšana.

Loka šaušanā Latviju pārstāvēs divi sportisti – Ieva Melle un Gints Jonasts, kuri startēs ne tikai individuāli “Men/Women Recurve”, bet panākumus centīsies gūt arī startējot kā komandai “Mix Team” sacensībās.

Ratiņpaukošanas sporta veidā Latviju pārstāvēs Poļina Rožkova, kura pēdējo trīs gadu laikā sadarbībā ar treneriem Mihailu Jefremenko, kā arī Staņislavu Judkinu un Aleksandru Pļaskinu, sasniegusi 1.vietu Pasaules ratiņpaukošanās rangā.

Pirmo reizi Latvijas vārds tiks nests arī paralimpiskajā airēšanā, kur Riodežaneiro septembrī startēs Eduards Pupelis un Žanna Čveckovska.

„Gatavošanās paralimpiskajām spēlēm ilgst gandrīz četrus gadus, un ir patiess lepnums, ka šo četru gadu laikā ir ne tikai saglabāti esošie paralimpiskos sporta veidi, bet arī izdevies attīstīt jaunus,” saka Daiga Dadzīte.

Viņa arī ir patīkami saviļņota, ka šoreiz uz Paralimpiskajām spēlēm dosies rekordliels sportistu skaits, kuri pārstāv tik daudz paralimpiskos sporta veidus.

 

Komentāri (50)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu