Kantora māksla • IR.lv

Kantora māksla

30

Laikmetīgās mākslas centrs organizē izstādi “Ofisārts”, kuras sauklis būs "Izdzīvo ofisā – taisi mākslu!"

Izstādē paredzēts izstādīt visdažādākos darbavietās un darbalaikā radītos objektus, kas neattiecas uz darba pienākumiem. Tiek meklēti apslāpēta radošuma vai piespiedu garlaicības radītie artefakti, kas parasti nonāk papīrgrozā. 

„Brāļi un māsas! Visi, kuru dzīves gaišā daļa paiet labiekārtotās darba telpās pie datora un kafijas! Jūs taču dažreiz ofisā darāt ko tādu, ko tur darīt nav paredzēts? Gleznojat ar salātiem, pārvēršat skoča rituli gliemezī un saskavojat kolēģiem kājas?" izstādes uzsaukumā raksta Cilvēks un Necilvēks, kas parakstījušies kā “Ofisārta draugu biedrības Latvijā” pārstāvji.

"Sausā definīcija: ofisārts ir bezpasūtījuma radošas izpausmes, kas tiek praktizētas ofisa telpās, izmantojot tikai ofisā pieejamus materiālus.

Funkcija: ofisārts ir izdzīvošanas stratēģija. Kā cilvēki tuksnesī dzer smiltis, tā ofisā mēs izmantojam visu korporatīvai peļņai domāto, lai paslepen radītu kaut ko skaistu un, galvenais, bezjēdzīgu.

Aicinājums: Laikmetīgās mākslas centrs aicina visus ofisa māksliniekus piedalīties izstādē ar savu ofisārtu, kas var būt gan trīsdimensionāli objekti, gan hepeningi, instalācijas, audio un video materiāli utt.

Ja jūsu ofisā kaut kas tāds jau ir vai rodas – sūtiet foto uz cire [at] lcca un piedalieties Laikmetīgās mākslas centra izstādē “Ofisārts”. Darbu pieteikšanas termiņš – 2010. gada 15.novembris.”

 

 

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu