Zatlers koalīcijas veidošanā pārmet sarunu trūkumu • IR.lv

Zatlers koalīcijas veidošanā pārmet sarunu trūkumu

13
Valsts prezidents Valdis Zatlers. Autore: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Valsts prezidents premjera amata kandidātu nosauks 2.novembrī

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka jaunās valdības veidošanas procesā pietrūcis partiju savstarpējo konsultāciju, tā vietā bijusi sīva cīņa par amatiem.

“Manuprāt, nedaudz pietrūka tiešu partiju konsultāciju, vēlētājiem saprotamu tiešu partiju konsultāciju, kas partijas runā viena ar otru pie sarunu galda, uzzina pretējo partiju viedokļus, meklē tos kompromisus un saskarsmes punktus, kas varētu būt likti par pamatu stabilai, rīcībspējīgai un kompetentai valdībai, kā es teicu iepriekš. Drusku tā vietā bija sīva cīņa par amatiem, bija sarunāšanās caur presi. Mēs neko nevaram mainīt, “ trešdien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (“Vienotība”) atzina Zatlers.

Viņš gan pauda pārliecību, ka neatkarīgi no tā, kā notiek jaunās valdības veidošanas process, “ar rezultātu būs apmierināti gan politiķi, gan vēlētāji”.

Zatlers uzskata, ka “nav svarīgi, cik partijas un tieši kuras konkrēti partijas veido šo valdību vai valdības koalīciju. Būtiski ir, lai tai būtu atbalsts Saeimā to lēmumu pieņemšanai, kas būs jāpieņem gan tuvākajā, gan tālākajā nākotnē.”

Premjera amata kandidātu Zatlers plāno nosaukt otrdien savas uzrunas laikā Saeimā, bet pirmdien pašā vakarā vēl plāno tikties ar Dombrovski.

Komentāri (13)

mjantons 27.10.2010. 17.09

Politiskais eksperiments ar partiju apvienībām tikai sācies un ar to jāaprod. Nav ko kritizēt procesu, jo tas tikai iedzīvojas. Vienotība pati par sevi ir miniparlaments ar tik daudz zvaigznēm, kuras iedomājas sevi spožākas kā tas ir patiesībā. Tām visām jāatrod troņi uz kuriem sēdēt un tas prasa laiku nodarbojoties pašiem ar sevi.Liela drūzma un nervi arī uzdod pa laikam. Nav jau kā ZZS vai PLL, kur vadoņi ātri saliek figūras uz galdiņa. Tikai nevajag aizkavēties ar komandām Brigmanim….

+8
0
Atbildēt

2

    mary75 > mjantons 28.10.2010. 08.24

    Taisnība.
    Ar to īsta partija vai apvienība atšķiras no pseidopartijām, kas pieder vienam cilvēkam – ar iekšējo demokrātiju un diskusiju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > mjantons 27.10.2010. 17.14

    Labs!
    :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

ilmisimo 27.10.2010. 20.25

eatkarīgi no tā, kā notiek jaunās valdības veidošanas process, “ar rezultātu būs apmierināti gan politiķi, gan vēlētā
—————————————–
lai arī zupa būs savārīta no zāģu skaidām varžu dīķa ūdenī, visi strēbs un slavēs.

mja….Moskva -Voroņež…

+2
0
Atbildēt

1

    Jānis Blumbergs > ilmisimo 28.10.2010. 16.24

    jā, ši ir īsts pozitīvisms, patiess… Nu tad pievienojos, 100g + ‘za našu pobedu’! Lielos vilcienos viss ir pareizi

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mary75 28.10.2010. 08.17

īsi sakot – nekas nav svarīgi, visi tāpat beigās būs apmierināti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu