Nākamajā gadā CSDD varētu sākt reģistrēt velosipēdus • IR.lv

Nākamajā gadā CSDD varētu sākt reģistrēt velosipēdus

10
Lita Krone, LETA

Vairāki zagļi "uzķērušies" izliktajai policijas ēsmai

Šogad Rīgas reģiona policija saņēmusi iesniegumus par 1500 nozagtiem velosipēdiem, otrdien preses konferencē par velosipēdu drošību un zādzību profilaksi informējis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis. Vidēji aktīvajā velosezonā nedēļā Rīgas reģionā nozagti 42 velosipēdi.Apmēram astoņi velosipēdisti nedēļā iekļuvuši satiksmes negadījumā.

Kā vēsta LETA, Ķuzis aicināja riteņu īpašniekus vairāk rūpēties par saviem braucamajiem, jo tikai 13% velosipēdu tikuši nozagti publiskās vietās. Policijas pārstāvis mudināja riteni pieslēgt arī tad, ja tas tiek glabāts privātā teritorijā, jo 87% nozagto velosipēdu nozagti no šķūnīšiem, pagrabiem, balkoniem. 85% nozagto velosipēdu nav bijuši piestiprināti.

Vairāki zagļi ir noķerti, izmantojot policijas izlikto ēsmu, BNS citē Ķuzi. Taču precīzu aizturēto skaitu viņš nenosauca, jo priekšā vēl tiesas procesi un nevarot zināt, kā uz šādu zādzību atklāšanu raudzīsies tiesa.
Kad pavasarī policija ar sadarbības partneriem sāka publiskas aktivitātes, velomīļi veikalos burtiski izķēruši velosipēdu drošības stiprinājumus.

Eiropas Riteņbraucēju federācijas pārstāvis Latvijā Viesturs Silenieks prognozēja, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijā no nākamā gada sākuma varētu sākties brīvprātīga velosipēdu reģistrēšana. Pagaidām vēl nav pieņemti valdības noteikumi, lai šādu praksi īstenotu, bet CSDD tam esot gatavs.

Velosporta entuziasts Igo Japiņš aicināja velosipēdu novietnes ierīkot pie mācību iestādēm un nodrošināt iespēju pieslēgt velosipēdu arī Centrālajās dzelzceļa stacijas teritorijā.

Komentāri (10)

(s)Andis Polencs 26.10.2010. 19.33

Kāpēc tikai brīvprātīgi reģistrēt velosipēdus?
Obligāti, nevis brīvprātīgi! Un velobraucēja tiesības ieviest – arī kā obligātas. Un par nodokļiem nedrīkst piemirst!
Tad arī varētu būvēt celiņus – par iekasēto naudu…

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu