DP Jakrina rīcībā saskata tikai ētikas pārkāpumu • IR.lv

DP Jakrina rīcībā saskata tikai ētikas pārkāpumu

22
Raitis Plauks, F64

LTV ziņu dienesta vadītājs: Jakrina neievēlēšana Saeimā ir viņa sods

Drošības policija (DP) izbeigusi pārbaudi par Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta vadītāja Mareka Gailīša iesniegumu, kurā viņš lūdza izvērtēt sarunu ar “tēvzemieti” Emīlu Jakrinu. Tajā nav saskatīti likumpārkāpumi, taču pārkāptas ētikas normas. Tikšanās, kas notika pēc Jakrina iniciatīvas, tika slepeni nofilmēta un LTV paziņoja, ka sarunu uzskata par spiedienu un šantāžu priekšvēlēšanu laikā.

Jakrina rīcībā nav nozieguma sastāva, atteikumu Ir.lv skaidro DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa. Jakrins varēja gan tikties, gan runāt ar Gailīti. Viņa tekstā policija nav saskatījusi neko krimināli sodāmu.

Tomēr DP Jakrina rīcībā, kurš ir arī satiksmes ministra biroja vadītājs, ir saskatījusi Satiksmes ministrijas ētikas kodeksa pārkāpumu, Ir.lv stāsta LTV ziņu dienesta vadītājs Gailītis. “Nezinu, vai Satiksmes ministrija šo situāciju izvērtēs, bet uzskatu, ka lielāko vērtējumu jau devuši vēlētāji – Jakrins nav ievēlēts Saeimā,” saka Gailītis.

LTV juristi izvērtēšot, kā rīkoties tālāk un vai pastāv iespēja DP atteikumu pārsūdzēt.

Par šo tikšanos, kas notika pirms 10.Saeimas vēlēšanām, tiesībsargājošās iestādes saņēma divus iesniegumus – no Saeimas Nacionālās drošības komisijas, kur vērsās LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, kā arī no Gailīša. Iesniegumi tika apvienoti.

Savukārt Jakrins, lai gan sākotnēji teica, ka lūgs tiesībsargājošās iestādes izvērtēt aizdomas par iespējamu politisku vienošanos starp LTV Ziņu dienesta vadītāju un "konkrētam politiskam spēkam pietuvinātām personām", ar to domājot “Par labu Latviju”, DP vēstulē pavēstījis, ka ir gatavs sadarboties šīs lietas izmeklēšanā.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK valde nosodīja Jakrina rīcību, “cenšoties divdomīgā personiskā sarunā ar LTV Ziņu dienesta vadītāju risināt politiskās ietekmējamības problēmu Latvijas Televīzijā”.

 

Komentāri (22)

Ieva 26.10.2010. 13.00

TB no Jakrina nenorobežojās. Tātad tā bija nevis Jakrina pašiniciatīva, bet viņš bija bandinieks šajā spēlē. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka Straumes iedibinātās tradīcijas tur pastāv bez paša Straumes, un, ka TB ir viena tipiska sistēmas partija, vārāma tajā pašā katliņā, kur lielie kretīni no Jūrmalgeitas.
Tauta tāpēc sodīja gan Jakrinu, gan TB. Un būti sodījusi Bendrāti un V , jo tās ir tikai vienas lietas dažādas izpausmes. Politiķu negodīgums un divkosība bija tas, kāpēc tika svītroti uzvārdi vai izvēlēti vieni vai otri saraksti.
Gailītis ,savukārt, bija tādas pats spēlētājs, tikai no otras puses. Ne par kapeiku labāks. Tikai viņš ir tādā amatā, par kuru tauta, diemžēl, nebalso.
Jautājums ir vienkāršs- vai Saeimā ir kādas godīgs politiķis?

+8
0
Atbildēt

0

mikijs 26.10.2010. 12.58

Par Jakrina darbībām komentēt nevaru, jo nekādu detaļu par to, sabiedrībai nav dots. PLL smadzeņu skalošana pirms vēlēšanām gan bija jūtama visur-sākot no TV beidzot ar nevainīgajiem mēdijiem-avīzēm un žurnāliem. Es uzskatu ka vismaz 80% no šīs partijas saņemtajām balsīm ir tieši šīs smadzeņu skalošanas rezultāts, ja ne tā, rezultāti būtu bijuši vēl sliktāki par 8 mandātiem.

+5
0
Atbildēt

0

austrisv 26.10.2010. 12.46

“Jakrina rīcībā nav nozieguma sastāva, atteikumu Ir.lv skaidro DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa. Jakrins varēja gan tikties, gan runāt ar Gailīti. Viņa tekstā policija nav saskatījusi neko krimināli sodāmu.”

Manuprāt, Gailītim neizdevās uzspodrināt savu neuzpērkamību, jo kaut kā pārāk ticamas bija tieši Gailīša izdarības par Šlesera reklamēšanu LTV! tam taču arī ir pierādījumi no TV ziņu žurnālistiem. Bija arī žurnālistu atlaišanas utt!
Jakrins jau nu zināja ar kuru var sarunāt un ar kuru nevar!
Bez tam kukuli taču viņš nedeva! Es gan neaistāvu ne vienu ne otru, bet tas, kas notiek sabiedriskajā TV ir acīmredzama izkalpošanās vecajai kliķei ar PLL priekšgalā! labi, ka šiem nepaveicās, jo pārforsēja!

+6
-2
Atbildēt

2

    austrisv > austrisv 26.10.2010. 14.56

    Opi!
    Pilnīgi piekrītu komentāram. Latvijā visi pilsoņi nav patrioti savai valstij, bet neviens cits te nav vainīgs, kā paši pilsoņi.
    Galvenais jautājums: Ko mums valsts dod, ne ko dodam savai valstij! kamēr tā turpināsies neko labāk nesagaidīsim!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > austrisv 26.10.2010. 13.06

    Bet! LTV vispār ir visamorālākais veidojums kādu varam iedomāties. Latvijas Finieris ir nesis 10% no nodokļiem valstij kopumā. LTV dzīvo no mūsu nodokļiem. Tajā pašā laikā tieši LTV1 reklamē Latvijas Finiera piespiedu pārņemšanu ārvalstu kompānijas īpašumā. Tas nozīmē, ka šī rūpnīca pēc pārņemšanas nestu peļņu citai valstij. Nav noslēpums ka šo firmu neinteresē ražotnes, to tiem pietiek, bet LF izvērtās tirgus pārstāvniecības Pasaulē. Tieši tās viņi grib iegūt, kā arī izsist no ierindas LF konkurenci. Bet kādiem līdzekļiem? Ja likvidēs LF razotnes, tūkstošiem cilveku zaudēs darbu. Un LTV to atbalsta. Viņi, kā prostitūtas, ir gatavi pārdoties jebkuram, kaut zāģē savu zaru. Diemžēl šajā valstī morālei nav nozīmes, vērtīga ir tikai nauda. Jarkinu svītroja, bet Lembergu atbalstīja. Mums vēl ir tāls ceļš ejams, kamēr visu noliksim savās vietās, bet pašu pirmo pulēsim un tīrīsim tieši godīgumu. Tas ir visvērtīgākais, bet arī vistrauslākais. Nauda ir tikai apmaiņas starpnieks.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu