TB/LNNK valde brīdina Jakrinu • IR.lv

TB/LNNK valde brīdina Jakrinu

51
Kaspars Gerhards (K), Pēteris Tabūns (C), Juris Dobelis (L) TB/LNNK valdes sēdē. Foto: Ieva Čīka, LETA

Pretī aicina vērtēt Nacionālās apvienības partnera VL biedru Lāča, Iesalnieka rīcību

Partijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valde pirmdien nolēma izteikt brīdinājumu partijas biedram un valdes loceklim Emīlam Jakrinam par iepriekšējās valdības pēdējā darba dienā pieņemto valdes locekļa amatu Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), vēsta aģentūra LETA.

TB/LNNK valde arī nolēmusi ieteikt Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNNK) Revīzijas komisijā izskatīt divu VL biedru rīcības atbilstību politiskajai ētikai un apvienības mērķiem, proti, Saeimas deputāta Visvalža Lāča meitas pieņemšanu darbā par viņa palīdzi un Saeimas VL–TB/LNNK frakcijas konsultanta Jāņa Iesalnieka interneta portālos publiski lietoto jēdzienu "inteliģentais antisemītisms".

Jakrinam "stingrs" brīdinājums izteikts par piekrišanu ieņemt amatu CSDD valdē, jo tas izsaucis negatīvu sabiedrības reakciju, sacīja TB/LNNK līderis Roberts Zīle. Pats Jakrins uz sēdi nebija ieradies, jo atrodas ārzemēs. Pēc Zīles teiktā, Jakrinam saistībā ar amata iegūšanu CSDD būs jāatstāj TB/LNNK valde, jo to prasot likums.

Savukārt bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, arī TB/LNNK valdes loceklis, notikušajā neesot vainojams, jo par Jakrina iecelšanu amatā lēmis ministrijas valsts sekretārs, nevis ministrs. Zīle piebilda, ka šo faktu jau iepriekš konstatējusi VL–TB/LNNK Revīzijas komisija, atzīstot, ka neatbilst patiesībai iepriekš izskanējusī informācija par Gerharda lomu šajā notikumā, proti, ka tieši viņš savu pilnvaru pēdējā dienā apstiprinājis Jakrinu ienesīgajā amatā. CSDD valdes locekļa alga mēnesī pašlaik ir aptuveni 2000 latu pirms nodokļu nomaksas. Jakrins bez konkursa tika iecelts piektajā, līdz šim vakantajā valdes amatā.

Jau vēstīts, ka vērtēt Jakrina atbilstību dalībai VL–TB/LNNK rosināja apvienības Revīzijas komisija, norādot, ka viņa iecelšana augstajā amatā neatbilst apvienības principiem par labu pārvaldību. Jakrins iepriekš sacīja, ka "VL pret viņu vērstā kampaņa ir nepamatota un saistīta ar vēlmi spodrināt savas spalvas". TB/LNNK pārstāvis uzsvēra, ka pārmetumi viņam esot nepamatoti un balstīti uz faktiem, kas ir nepatiesi vai nepareizi interpretēti. "Ir politiķi, kas ar skandāliem vēlas spodrināt savas spalvas. VL to dara jau kopš priekšvēlēšanu laika un turpina to darīt," sacīja Jakrins.

Partijas VL līderis Raivis Dzintars iecelšanu CSDD valdē vērtēja kā nepieņemamu. "Šāda rīcība man šķiet pilnīgi nepieņemama – gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ," iepriekš pauda Dzintars. Viņš uzsvēra, ka šāda rīcība neatbilstot nacionālās apvienības ētikas principiem. VL pārstāvji iepriekš nosodījuši Jakrina mēģinājumu ietekmēt Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti.

Tagad Lāča meitas pieņemšanu darbā par Saeimas deputāta palīdzi TB/LNNK lūdz vērtēt ar pamatojumu, ka jau 2007.gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šādu rīcību vērtējis kā likuma par interešu konflikta novēršanu un neapšaubāmu ētikas normu pārkāpumu.

Savukārt VL biedra Iesalnieka izpausmes par "inteliģento antisemītismu" sociālajos portālos izraisījusi VL–TB /LNNK vainošanu antisemītismā un kalpojusi par iemeslu apvienības neiekļaušanai valdībā.

"Uzskatām, ka šāda VL biedru rīcība ir pilnīgi neatbilstoša politiskajai ētikai un nacionālās apvienības mērķiem, tādējādi diskreditējot apvienības tēlu sabiedrības acīs," norāda TB/LNNK valde. Šī iemesla dēļ lūgts izskatīt abu minēto VL biedru rīcību nacionālās apvienības Revīzijas komisijā.

Zīle aģentūrai LETA noliedza, ka savstarpējās apsūdzības liecinātu par nopietnām domstarpībām starp abām apvienības partijām. "Nevajag pārspīlēt," sacīja politiķis, gan piebilstot, ka TB/LNNK vairāk vēlētos no VL biedru puses sagaidīt nacionāli konservatīvu, nevis nacionāli radikālu rīcību. Pēc Zīles teiktā, par abu partiju apvienošanos lielāka skaidrība būšot pēc partiju kongresiem decembra pirmajā pusē.

Komentāri (51)

Sanšains 15.11.2010. 19.56

Savukārt VL biedra Iesalnieka izpausmes par “inteliģento antisemītismu” sociālajos portālos izraisījusi VL–TB /LNNK vainošanu antisemītismā un kalpojusi par iemeslu apvienības neiekļaušanai valdībā.
=======================
“Ira” varētu būt precīzāka – tas nebija vis IEMESLS, bet gan IEGANSTS.

+14
-1
Atbildēt

0

silvija_vitina 15.11.2010. 19.27

Jā, Jakrin, nudien… Kā tev nebija kauna piekrist šim amatam?! Nu labi, valsts sekretārs par tevi neko nezina, nu Gerhardam nav ne jausmas, kas tu par fruktu… bet vai pašam nemaz nav sirdsapziņas? viss tikai tevis dēļ.. TB tāaads nesmukums, atkal nez kādas fabulas jāsacer. Nu kā tu tā varēji?

+15
-4
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 15.11.2010. 20.57

Brīdinājums ,laikam skanēja: ” eu,nu veči..smukāk tās lietas jādara,smukāk.. it kā pirmo reizi,jeibogu..”..

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu