Pārbauda iespējamu aizdomīgu čečenu finansējumu VL • IR.lv

Pārbauda iespējamu aizdomīgu čečenu finansējumu VL

82
Andrius Ufartas, F64

Mūrniece šīs ziņas sauc par baumām un pieļauj to izplatīšanu ar īpašu nolūku

Drošības policija (DP) pārbauda tās rīcībā nonākušu informāciju par iespējamu aizdomīgu finansējumu partijai "Visu Latvijai!" (VL), kas varētu būt nācis no čečenu kopienas Latvijā, ceturtdien telekanālā LNT informēja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Kā iespējamo aizdomīgo finansējuma avotu Mūrniece minēja čečenu kopienu Latvijā, citē aģentūra LETA. Ministre gan pieļāva, ka informācija "ir baumas, kuras var izrādīties speciāli izplatītas kādu mērķu dēļ". Pārbaužu rezultātus ministre sola vistuvākajā laikā: "Tas ir dažu nedēļu jautājums, jo tā ir informācija, kas uztrauc pašu partiju un ietekmē situāciju kopumā." Mūrniece solīja, ka DP pati nāks klajā ar informāciju par pārbaudē iegūtajiem faktiem.

VL līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Imants Parādnieks 19.oktobrī izplatīja paziņojumu, kurā pauda satraukumu par it kā gaidāmo nomelnošanas kampaņu pret partiju, kas būšot vērsta uz to, lai nepieļautu nacionālās apvienības dalību jaunajā valdībā. Pēc jauno politiķu ziņām, spēki, kuriem ir ļoti neizdevīga "godīgas, nacionālas un principiālas partijas" atrašanās valsts pārvaldē, plānojot izmantot dažādus apmelošanas un provokāciju paņēmienus, lai izjauktu iespējamo nacionālās apvienības atrašanos valdībā. VL gan savus nelabvēļus vārdā nesauca un neko konkrētu par viņu "ļaunajām iecerēm" neatklāja.

Portāls pietiek.com ceturtdien raksta, ka politikas kuluāros jau ilgāku laiku izskanējušas ziņas, ka Dzintaram ir draudzīgas attiecības ar pretrunīgi vērtēto čečenu diasporas pārstāvi Latvijā, uzņēmēju Beslanu Abdulmuslimovu, kurš tagad pazīstams kā Beslans Krūmiņš. Dzintars ir atzinis, ka šovasar, pirmsvēlēšanu laikā, pāris reizes ticies ar čečenu izcelsmes uzņēmēju. Abus kopā savedis agrākais Aināra Šlesera Latvijas Pirmās partijas biedrs, bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, kuram, pēc Dzintara vārdiem, esot ļoti labas attiecības ar Abdulmuslimovu. Abas tikšanās reizes ar Abdulmuslimovu esot bijušas vairāk formālas, apgalvoja Dzintars, atzīstot, ka tajās pārrunāts nacionālais jautājums.

Dzintars kategoriski noliedzis, ka no čečenu izcelsmes uzņēmēja, kurš neformālā vidē tiek saistīts ar iespējamām saiknēm ar čečenu mafiju, VL savai priekšvēlēšanu kampaņai būtu saņēmusi kādu finansiālu atbalstu. Runas, ka Abdulmuslimovs pabalstījis VL, esot pilnīgas muļķības un absurds, uzsvēra politiķis. Visi finanšu līdzekļi, kurus partija saņēmusi, esot atspoguļoti KNAB mājas lapā. Nekādus citus ziedojumus VL neesot saņēmusi, un visas runas par to esot tikai baumas. Līdzīgi par iespējamu naudas saņemšanu no Abdulmuslimova sacīja arī otrs VL līderis Parādnieks: "Tas ir pilnīgs absurds."

Jautāts, kādā statusā VL ir bijušais Šlesera domubiedrs Jēkabsons, Dzintars atzina, ka viņš izrādījis interesi par partiju un sadarbības iespējām, taču oficiāli neesot uzņemts partijā un VL valde par to neesot lēmusi. No Dzintara un Parādnieka teiktā izriet, ka Jēkabsons piedāvājis kļūt par partijas konsultantu drošības jautājumos, taču par to nekāda partijas valdes lēmuma neesot, vēsta pietiek.com.

Komentāri (82)

daina_tabuna 21.10.2010. 09.36

Un pat ja VL! būtu saņēmuši ziedojumus no čečena. Kas no tā? Vai čečenu mafija kaut kādā mērā ir sliktāka par krievu un latviešu mafiju, kas biezā slānī ir gadu gadiem ziedojusi naudu visām partijām pēc kārtas?

+27
-4
Atbildēt

0

austrisv 21.10.2010. 09.40

Urbis jau draudēja nesen ar visādām provokācijām. Manuprāt, tas ir viņu ne darbs!
Lai gan , kāpēc čečens ir pilsonis “non grata”, bet krievvalodīgais pilsonis ir superpilsonis, kam viss pienākas ?

+28
-6
Atbildēt

2

    mincitis888 > austrisv 21.10.2010. 10.05

    Urnanoviča darba devēji maskavā pieļāvuši nelielu stratēģisku kļūdiņu- biedēšana ar čečeniem Latvijā neizraisīs kremlim vajadzīgo efektu:)
    Otrs, kas krīt acīs, ir tas, cik urbanovičs@banda ir paklausīgi maskavai:), tādi bezsmadzeņu un bezierunu komandu izpildītāji:) Viņiem, iespējams, būtu savs redzējums, savas domas, bet nedrīkst, ir samaksāts, komandas jāpilda!

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > austrisv 21.10.2010. 10.44

    Tāpēc, ka krievi (ne visi, bet liela daļa) uzskata sevi par tādiem kā āriešiem, paskatieties viņu humora raidījumus, cik netaktiski reizēm izsakās par citām tautībām, kaut kāda tolerance, ko prasa no mums, viņiem ir pilnīgi sveša un nesaprotama lieta, paštaisnāku nāciju grūti atrast. Tagad ņemsies ap to VL un mēģinās pataisīt par kaut ko līdzīgu al kaidai, vai tad neesam dzirdējuši par “baltajām zeķbiksēm”, kas karoja Čečenijā un tamlīdzīgas blēņas? Un mums jau vienmēr svarīgi, “ko teiks Maskavā”, krievi paši nekad un nekur nepiekāpsies, vienalga, kādā jautājumā, bet pie pirmās izdevības uzkakās uz taciņas. Ko nozīmē tie izsvītrotie latviskie uzvārdi no SC biļeteniem? Tas liecina par kaut kādu vēlmi iziet uz kaut kādu tuvināšanos? Tāpēc lai tā Maskava ar visu SC iet ieskrieties, tāds ir mans viedoklis. Un vispār vajag beigt nodarboties ar šīm blēņām, mums svarīgākais ir uztaisīt kārtīgu budžetu.

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

Vaira Tempele 21.10.2010. 09.44

Ohohhoo! Kas par nomelnoshanas kampanju! It kaa saistiiti, it kaa checheni, it kaa ziedojums. Furors jau ir uztaisiits, bet beigaas jau chiks vien buus.
Naakoshreiz droshi vien iespeejams ziedojis buus Aadolfs Hitlers.

+20
-1
Atbildēt

2

    ilmisimo > Vaira Tempele 21.10.2010. 10.37

    Fidels Kastro slepenībā(nepubliskuojamais testaments) novēlējis VL Granmu!

    GLābjas kas var!!!!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Vaira Tempele 21.10.2010. 09.59

    Diezin vai Hitlers vairs varēja ziedot, bet Bin Lādens gan varētu!
    Tā kā iespējas nomelnot VL vēl lielas!!!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu