Deputāts Ādamsons vērsies SAB par Abdulmuslimova ģimenes locekļu izraidīšanu no valsts • IR.lv

Deputāts Ādamsons vērsies SAB par Abdulmuslimova ģimenes locekļu izraidīšanu no valsts

13
Deputāts Jānis Ādamsons. Foto: Ieva Lūka, LETA

Abu tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļauto personu aizstāvībai aktivizējušies politiķi

Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (SC) vērsies Satversmes aizsardzības birojā (SAB) no Latvijas izraidīto uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova ģimenes locekļu aizstāvībai, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Nākamgad apritēs trīs gadi kopš no Latvijas tika izraidīti Adulmuslimova sievas Rozas Džamaldajevas brālis Timurs Džamaldajevs un viņas māsas vīrs Sergejs Novožilovs. Kā norāda raidījums, trīs gadus pēc lēmuma to var pārskatīt, un abu tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļauto personu aizstāvībai aktivizējušies politiķi, ziņo LETA.

Kā apgalvo “Nekā personīga”, atsaucoties uz SAB savākto informāciju, Džamaldajevs un Novožilovs esot organizētās noziedzības grupas dalībnieki un drauds valsts drošībai.

Mediji iepriekš vēstījuši, ka Abdulmuslimovs ilgstoši bijis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, notikuši viņa slepkavības mēģinājumi. Abdulmuslimovs bijis iesaistīts vairākos publiskos incidentos – Rīgas lidostā viņam un “Latvijas krājbankas” līdzīpašnieka Vladimira Antonova tēvam Aleksandram Antonovam bija konflikts ar uzņēmēju Arbi Indorbajevu, bet kādā Rīgas restorānā Adulmuslimovs konfliktējis ar apsardzes firmas “TM Security” īpašnieku Mārtiņu Tenbergu.

Ādamsons apstiprinājis, ka apšauba Džamaldajeva un Novožilova izraidīšanas likumību, taču plašākus komentārus un argumentus telefoniski nav bijis gatavs sniegt.

Džamaldajevs un Novožilovs bija apsūdzēti krimināllietā par kautiņu viesnīcas “Latgale” restorānā Rēzeknē. Pirmās instance tiesa pērn Džamaldajevam piemēroja naudas sodu 15 minimālo mēnešalgu jeb 3000 latu apmērā, bet Novožilovu atzina par nevainīgu un attaisnoja.

2007.gada 20.oktobra vakarā viesnīcas restorāna bāra telpās izcēlās kautiņš, kurā cieta vairāki cilvēki un kura aculiecinieki bija arī toreizējais Abdulmuslimova ģimenei piederošā SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks un toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS). Aculiecinieki stāstīja, ka Ščerbatihs un Piteronoks tovakar restorānā atpūtušies kopā ar vairākiem Kaukāza izcelsmes vīriešiem, kuri vēlāk piedalījušies kautiņā, pat izmantojot izvelkamus stekus.

Uzreiz pēc incidenta Ščerbatihs, Piteronoks un Kaukāza izcelsmes vīrieši pametuši restorānu. Ārā pie restorāna ieejas izraisījies vēl viens konflikts, kurā cietis civilā ģērbies policists. Pēc notikušā kompānija ar vairākām automašīnām notikuma vietu pametusi. Vienai no apvidus automašīnām bijusi valsts numura zīme “ROZA”.

Portāls “Delfi” vēstīja, ka SAB 2012.gada augusta sākumā Džamaldajevu un Novožilovu atzina par Latvijai nevēlamām personām, bet Iekšlietu ministrijā (IeM) uz šī atzinuma pamata pieņemts lēmums viņus izraidīt no valsts un liegt ieceļot Šengenas zonā.

 

Komentāri (13)

silvija 17.02.2014. 06.11

Nesaprotu, kāpēc parādnieks pats nevar vērsties SAB, bet vajadzīgs SC atbalsts?

+8
-3
Atbildēt

0

janazakovica 17.02.2014. 00.48

adamsons ..sanema naudu un nu jaatstraadaa..kas tur ipass..

+6
-1
Atbildēt

1

Ieva Priedenfelde 17.02.2014. 01.17

Redz kāds iekšlietu ministrs bijušais, uztraucas par nelikumībām.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu