Nacionāļu atmošanās Putina apkampienos • IR.lv

Nacionāļu atmošanās Putina apkampienos

179
Foto: Gints Ivuškāns, F64
Aivars Ozoliņš

Batjkas un Imanta Kalniņa metamorfozei līdzīgas redzētas arī Eiropā

Nepelnīti maz uzmanības veltīts savulaik iespaidīgā politiķa Jāņa Straumes stāstam par to, cik svarīgi ir pamosties. Straume pamodies rītā pēc pašvaldību vēlēšanām, un uzreiz viņu piemeklējusi vīzija, kā izglābt latviešu tautu. Pavisam vienkārši – paņemot valdībā Saskaņas centru.

It kā jau dzirdēts. Un it kā jau pārāk vienkārši, ja tauta tiešām būtu tādās briesmās, ka jāglābj. Var pat teikt, ka Straumes stāsts atšķiras no citiem līdzīgiem tieši ar vienkāršību, ja arī izceļas ar atklāsmes spējumu un spēku.

”Kad es pamodos 2.jūnija rītā un ieraudzīju pašvaldību vēlēšanu rezultātus, es sapratu, ka ir Latvijā iespēja realizēt politiku, kura var glābt nāciju,” Straume sev vēsturiskajā rītā pārdzīvoto izstāsta laikrakstā Diena. Torīt ieraudzītie vēlēšanu rezultāti Rīgā ”man dod ļoti lielu optimismu domāt par to, ka beidzot varam cerēt, ka valsts pagriezīsies pareizajā virzienā”, viņš novēl. Šī pagriešanās ”nozīmē – to, kas notika Rīgā, realizēt valsts līmenī”.

Varbūt jāatgādina, kas notika Rīgā. Runa ir par Nila Ušakova un Andra Amerika brigādes uzvaru pašvaldību vēlēšanās un palikšanu pie varas galvaspilsētā. Valsts līmenī tas nozīmētu Putina partijas Vienotā Krievija līgumpartnera Saskaņas centra valdību Latvijā.

Strāvošana uz Maskavu

Straume, protams, nav pirmais, kas iesaka iegrozīt Saskaņas centru valdībā. Taču, pirmkārt, viņš nav kāds politikas marginālis, oportūnistisks ideoloģisks visēdājs vai nezin no kurienes iesūtīts provokators.

Jānis Straume ir nopelniem pārbagāts ”nacionālpatriotisks politiķis” kopš Atmodas laikiem un TB/LNNK biedrs līdz pat 2011.gadam. Ir bijis gan TB/LNNK, gan Saeimas priekšsēdētājs. Ja 2006.gada sākumā nebūtu gadījies skandāls ar Jūrmalgeitas sarunu publicēšanu, kurās līdzās citiem tautas mutvārdu krātuvi papildinājušajiem teicieniem (”paņēma un uzmeta”, ”lielākais kretīns”) tautai nāca zināms arī ”Batjka”, kā kukuļu kārtotāji draudzīgi dēvēja acīmredzami savējo pulciņa politiķi, Straume, kazi, arī toruden būtu ievēlēts Saeimā un varbūt arī šodien lemtu valsts lietas.

Otrkārt un vēl svarīgāk – viņš nav arī pirmais dedzīgais latviešu nacionālists ”ar stingru mugurkaulu”, kas pamodies ar prokremlisku vīziju par Latvijas glābšanu.

Arī Andrejs Požarnovs ir viens no kādreizējiem TB/LNNK līderiem. Ir bijis pat ministrs. Pirms četriem gadiem bija TB/LNNK saraksta otrais numurs pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Bet šogad jau kandidēja Saskaņas centra/Gods kalpot Rīgai sarakstā (netika ievēlēts – Ušakova vēlētāji viņu neatbalstīja).

Toties komponists un ilggadīgs TB/LNNK deputāts Imants Kalniņš janvārī piedzīvoja vēl dramatiskāku atmošanos un atklātā vēstulē latviešu tautai bez aplinkiem paziņoja, ka vēloties būt ”vienos ierakumos” ar Putinu un Lukašenko.

”Man ir nepieņemams un biedējošs tas, kas šodien notiek Latvijā. Es meklēju pasaulē pēc tiem, kas cenšas tam pretoties, un redzu, kā mūsu kaimiņvalsts Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pūlas savu tautu un valsti nosargāt, lai kā nesmilkstētu bankrotējušās Rietumu ”demokrātijas” šakāļi,” Kalniņš paziņoja. Un turpināja: ”Mūsu kaimiņvalsts Krievijas prezidents Vladimirs Putins neļauj savu valsti pārvērst par iebraucamo vietu, par krogu vai spēļu namu, kur katrs var nākt ar savu dziesmu grāmatu.” Un pauda cerību: ”Varbūt kādu dienu arī Latvijai būs tādi valstsvīri.”

Būtu netaisnīgi norakstīt šādas atskārsmes kā nejaušas un šā spārna politiķiem neraksturīgas. Bet uzskatīt tās par ”nacionālistu” vecās gvardes paguruma un vilšanās izpausmi un pretnostatīt Visu Latvijai! jauno asiņu īsteni latviskam svaigumam būtu naivi.

Raivis Dzintars gan atmet ar roku Straumem, ka tam esot ”politiskās meklēšanās laiks”. Taču viņa paša politiskās meklēšanās laiks redzams slavenajās fotogrāfijās (fotogrāfs esot bijis kāds ”Paradniex”), kurās viņš risina draudzīgas sarunas ar nacistu sveicienu demonstrējošu Jevgeņiju Osipovu, ko Drošības policija klasificējusi kā ekstrēmistu un kas kopā ar Vladimiru Lindermanu 2011.gadā savāca parakstus referendumam par valsts valodas statusu krievu valodai.

Pat ja gribas ticēt, ka tas bijis sen un pavisam citādi, nekā izskatās, der pievērst uzmanību „īsteno latviešu” ideoloģijas meistarotāja Jāņa Iesalnieka pavisam nesenam aizrādījumam tviterī, ka Imants Kalniņš nebūt neesot ”ex – nacionālis” arī pēc Austrumu diktatoru atzīšanas par paraugu Latvijas valstsvīriem. ”Nacionālistos ir gan uz Austrumiem vērsts strāvojums, gan uz Rietumiem,” pagājušonedēļ paskaidroja VLTB/LNNK valdes loceklis un ”satura pārvaldnieks sociālajos tīklos”, kā Iesalnieks sevi dēvē.

Īstenais nacionālis Putins

”Uz Austrumiem vērsts strāvojums” latviešu nacionālistu partijā varētu šķist groteski nesaderīgs ar VLTB/LNNK it kā konsekventi nesamierināmo nostāšanos pret Saskaņas centru un vispār ”krieviem”. Taču Iesalnieks zina, ko runā.

Putina veidotais režīms ar tā antiliberālismu, antiamerikānismu, vadonismu, ksenofobiju un Musolīni fašisma parauga valstisku nacionālismu arvien vairāk kļūst par iedvesmas avotu Rietumu labēji radikālajiem nacionālistiem.

Piemēram, Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna 2011.gadā kādā intervijā atklāti apbrīnoja Putinu un paziņoja – ja viņa 2012.gadā uzvarēs prezidenta vēlēšanās, Francija izstāsies no NATO un centīsies izveidot savienību ar Krieviju un Vāciju.

Eiropā ir redzētas arī Batjkas un Imanta Kalniņa metamorfozei līdzīgas parādības. Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans ilgu laiku bija bijis tik nikni antikrievisks, ka pat bija aicinājis bijušās padomju bloka valstis veidot no Baltijas līdz Adrijas jūrai ”sanitāro kordonu” pret neoimperiālistisko Krieviju. Taču šogad februārī Maskavā tikšanās laikā ar Putinu viņš jau pauda apbrīnu ”varenajai Krievijai” un pārliecību, ka tai ir ”ne tikai diža pagātne, bet arī nākotne”. Un apliecināja, ka Ungārija vēlas ar to cieši sadarboties. (Kremļa saimnieks saprotoši atbildēja: ”Mēs jūs gaidījām Maskavā… Laipni lūgti atpakaļ!”)

Pērn Ungārijā spēkā stājās jaunā konstitūcija, kas kopā ar lērumu citu Orbana laikos pieņemtu likumu būtiski ierobežo demokrātiju, tiesu neatkarību un pilsoniskās brīvības, toties veicina ungāru etnisko nacionālismu un bruģē ceļu vienpartijas sistēmai. Savukārt Visu Latvijai! arī šogad svinēja Kārļa Ulmaņa 1934.gada 15.maija valsts apvērsumu. ”Apsveicu visus, kam tas ir nozīmīgi!” vēstīja Dzintars.

Viņa apsveikto pulkā iederas gan Orbans, gan Putins, gan Lepēna, gan arī tie citu valstu ”īstenie nacionālisti”, kurus students Dzintars jau 2002.gadā uzskaitīja kā pierādījumu ”jaunajām vēsmām” pret ”brūkošo” Eiropas Savienību un pasludināja: ”Dalība Eiropas Savienībā nav savienojama ar latvisku Latviju”. Kaut arī bez retorikas par ”latvisku Latviju”, pret Latvijas dalību ES bija arī promaskaviskās partijas. Tālaika vēsmas nu arī Latvijā loģiski top par ”uz Austrumiem vērstu strāvojumu”.

”Es Saskaņas centru cienu vairāk nekā jebkuru no latviskajām partijām,” Iesalnieks nupat atzina žurnālam Playboy. (Un piebilda: ”Ja neskaita Nacionālo apvienību.”) Saskaņas centrs esot Latvijas interesēm naidīgs, tomēr ”diezgan atklāts” ienaidnieks, un ”kaujas laukā tu nevari necienīt ienaidnieku”.

Iesalnieks nevar atļauties būt gana atklāts. Atšķirībā no Rietumeiropas ”nacionālistiem”, kuriem citu tautību ienaidnieki, tāpēc atklāta simpātiju paušana Putinam nav grēks, mūsmāju ”nacionālistiem” vēlētāju refleksu kairināšanai (jeb, kā teic Iesalnieks, ”nacionālo instinktu uzturēšanai”) pieklājas būt ”pret krieviem”. Taču tā ir abpusēji izdevīga taktiska pozicionēšanās butaforiskos ierakumos un būtībā tikai retoriska nianse abiem līdzīgā valsts un sabiedrības iekārtojuma redzējumā. Jāņa Straumes atmošanās atklāsme un Imanta Kalniņa himna Putinam ir vienkārši patiesāki, kaut arī ne politiski korekti ”īsteno latviešu nacionālistu” dvēseles izvirdumi.

Komentāri (179)

Kaspars Špūle 10.08.2013. 10.01

Kārtīgam curikam ir stingri iemācīts, kad jālieto vārds “nacionāļi” – krievu šovinistu ieviestais kolonizētās teritorijas pamatiedzīvotāju universālais apzīmējums.
“Nacionāļi” ir visur – Dagestānā, Jakutijā, Tatārijā, Tuvā, tagad – arī Latvijā. Bet nekur nav neviena krievu tautības “nacionāļa”, jo tādu taču nav dabā.

+35
-13
Atbildēt

2

    Ojārs > Kaspars Špūle 10.08.2013. 11.19

    Ozoliņam taču tas nepielec. Viņš pat nejūt, ka pats faktiski lieto okupantu leksiku, ta’dējādi piebalso viņiem. Truli.

    +19
    -13
    Atbildēt

    0

    Valdis Ozols > Kaspars Špūle 10.08.2013. 15.57

    fretka:”Nacionāļi” ir visur – Dagestānā, Jakutijā, Tatārijā, Tuvā, tagad – arī Latvijā. Bet nekur nav neviena krievu tautības “nacionāļa”, jo tādu taču nav dabā.
    ———-
    Krieviem nav nacionāļu,jo viņiem ,taču, ir ” proletāriskie internacionālisti”.Nu ,gadās, ka tie kas nesaprot viņu loģiku pievieno vārdiņu -“viltus” un sauc viņus par imperiālistiem.

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

Ojārs 10.08.2013. 11.23

Atceros interviju ar Kažoku tieši pirms referenduma pret krievu valodu Latvijā. Ušakovs ar Lindermanu sacēluši milzīgu brēku, visas kolonistu avīzes auro “Vse na referendum!” Krievu žurnālists jautā sorōsīdei, ko viņa domā par “nacionāļiem”. Kažoka uzreiz saprot par ko ir runa un sāk visādiem vārdiem lamāt Visu Latvijai un TB politiķus.
Viņai pat prātā nevarēja ienākt, ka te sabraukušie krievi ir nacionāļi

+28
-7
Atbildēt

2

    janis17 > Ojārs 11.08.2013. 00.22

    Vilks, dažādi džeri viņā klausās muti pavēruši…

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Ojārs 10.08.2013. 20.30

    Nu, “kažoka” gan nekāda politikas virzītāja nav.
    Mazums, ko visvisādas šļuras sarunā…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

putekliic 10.08.2013. 11.06

Ozoliņš piemin faktus par konkrētajām personām no NA. Un tur nav ko iebilst. Tas, kas ir pārspīlēti ir vispārināšana. Šie tomēr ir atsevišķi, divkosīgi pašlabuma meklētāji un tāpēc ar tiem it kā notiek tādas “ideoloģiskās metamarfozes”. Tādi cilvēki bija, ir un būs visās partijās. Tas pirmkārt liecina par sliktu šiem konkrētajiem cilvēkiem un ne tik daudz par patijām kā tādām. Protams, esmu tālu no tā, lai idealizētu arī pašas partijas – visiem zināms kādas tās ir. Vienīgā mīkla man ir Imka. Par pašalbuma meklētāju kaut kā negriežas mēle viņu nosaukt. Bet nu vēsturē ir ne mazums piemēru, ka ģēnijiem, kāds neapšaubāmi ir arī Imka, dzīves norietā kaut kas tajās smadzenēs tomēr saiet greizi.
P.S. NA nav mani politiskie favorīti.

+31
-11
Atbildēt

58

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 11.50

    Kas tev tur Kalniņa teiktajā neliekas pareizs?Kā mēs uzskatāmi redzam,rietumos notiek tautu sapludināšana caur imigrāciju un brīvu darbaspēka un kapitāla pārpludināšanu.Tādā garā dzīvojot,mēs visi drīz būsim angliski runājoši eiropieši -lētais darbaspēks.Tev tas liekas vilinoši?

    +4
    -27
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > putekliic 10.08.2013. 13.52

    tara
    tad rezultāts ir tāds, ka pašlaik Britānija var lepoties ar dzimstības rādītājiem, par ko Latvija varētu tikai sapņot

    Ar ko lepoties ar nēģeru masu? Kas tos smirdīgos parazītus baros, kad baltais cilvēks no Britu salām būs izēsts, vai to jūs, ar prātiņu neaplaimotie rusofīļi un negrofīļi nedomājiet?
    Paklausies vai palasi, http://echo.msk.ru/programs/code/ 3. augusta raidījumu, lai padomātu, kādā dirsā civilizētā pasaule jau ir iebraukusi, pateicoties savam pašnāvnieciskam toļeranķismam, atrodi raidījumu par bijušo ASV autobūves megacentru, Detroitu, kas ar to noticies.

    +3
    -14
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 13.26

    Haris
    Es nesapņoju, es dzīvoju Londonā multikulturālā vidē un esmu sapratusi, ka IR SLIKTI CILVĒKI UN LABI CILVĒKI visās kultūrās un tautās. Jums acīmredzot tas vēl tikai jāapgūst. Savukārt par atgriešanos Latvijā pat nesapņoju, jo tur man vieta atrstos tikai 6 pēdas zem zemes.

    Briti nekad nebūs minoritāte savā zemē, imigrācijas politika jau IR MAINĪTA. No ne ES valstīm imigrantu skaits jau ir samazinājies un tiks samazināts arī turpmāk.

    Taču dzimstības rādītāji ir lieliski! Un tas ir to vērts. Britānijai ir nākotne.

    Latvijas nākotni daži labi politiķi bojā cik spēj tikai un vienīgi savtīgu, egoistisku motīvu vadīti. Partijas attīrīties nevēlas/nespēj un Rietumu vērtību vietā ir nabadzība, slimības un emigrācija. Acīmredzot Harim tas patīk…:)

    +10
    -20
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > putekliic 10.08.2013. 14.28

    roberts_j
    dzeri, es ar dissidente nediskutēju un neatbildu tāpat kā ar superaci un līdzīgiem, jo neredzu jēgu diskutēt ar cilvēkiem, kas ir propagandisti vai visu laiku rupjības gvelž. Tādēļ es strīdos un diskutēju ar jums un citiem, kas runā pieņemamos rāmjos.

    Līmenis, odnako.
    Diskutē ar peģererstu, kura katrs vārds ir 100% meli un naida izkārnījums, kurš pie izdevības katru dienu ietu mājās no darba līdz pleciem notriepies ar zvēriski noslepkavoto latviešu asinīm. Tas fašistu izdzimtenis tavu māti un bērnus slepkavotu.
    Varbūt dzēru uzkūdīts iesi un šausi mugurā brīvības cīnītājiem, vai karā aizejošiem Latviešu Leģionāriem, lai cilvēces atkritums tevi par nacionālistu nelamātu?

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 16.11

    Robertsj

    Es nelienu, bet piedalos diskusijā…:) un daru to tādēļ, ka mana daļa no manas ģimenes vēljoprojām dzīvo Latvijā un cer sagaidīt labāku dzīvi. Mani draugi Latvijā respektē manu viedokli, Jums laikam tas tikai vēl jāmācas. Nu tad mācīsimies kopā. Apsolos būt iecietīga pret Jūsu viedokli un ceru to pašu dabūt pretī.

    Par britiem… Briti ir visi tie, kuri dzimuši Lielbritānijā un kuriem ir britu pases. Brits – tā nav nacionalitāte, tā ir valstiskā piederība. Anglis, skots vai velsietis ir nacionalitāte. Arī es nākošgad jau būšu latviskas izcelsmes brits. Paldies Latvijai par dubultpilsonību!

    +7
    -15
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 16.56

    Ēriks

    Par ķilķeniem un klimpām, ja atmiņa mani neviļ, tika domātas jauktās laulības.

    Dzīvot vienā pilsētā ar ķīnieti, austrālieti vai itāli nevar nosaukt par sajaukšanos. Katrs kopj savas tradīcijas un respektē pārējo. Vai tiešām tas ir tik grūti …?

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 16.29

    Tonijs Blērs nav rietumu vērtību korifejs. Tonijs Blērs radīja terminu Opportunism with Human Face un realizēja to dzīvē. Tas tā kā no citas operas, vai ne?!

    Piekrītu, ka politiķi ir norūpējušies par imigrācijas apjomiem pēdējos 10 gados, bet no otras puses tas ir devis rezultātu – manai paaudzei būs pensiju radītāji.
    Britānijā jau sen nevienu neuztrauc kāda kuram ādas krāsa, etc.
    Britus uztrauc KĀDA IR TAVA UZVEDĪBA. Kāds ir tavs pienesums sabiedrībai.
    Britānijā CILVĒKS IR VĒRTĪBA, LATVIJĀ NAV.

    +7
    -14
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 16.37

    Sveiks Ērik!

    Manas angļu valodas zināšanas ir atslēga daudzām jo daudzām durvīm, lai iegūtu zināšanas. Kaut vai wikipēdiju paskaties – ja vajag atrast kādu info cik daudz tā ir pieejama latviešu valodā?

    Hei, zināt valodas tomēr ir vērtīgāk, nekā palikt par kāda cita melnstrādnieku. Mēs nevaram apturēt šo pasauli un pateikt – ES GRIBU ĀRĀ.

    Mums ir jāatrod veids, kā saglabāt savu latvietību un būt noderīgiem citiem ar savu unikālo krāsu izjūtu, dziedāšanas prasmi, etc.
    Patiesībā mēs esam interesanti citām kultūrām un tici man – nevienam nav nekāda interese/vajadzība to iznīcināt. Tieši otrādi!!!

    +7
    -14
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 16.42

    Ērik,

    Nevien neko nesajauc
    Par piemēru minēšu nesen Britu muzejā redzēto …

    Pašā galā pirmajā stāva varat apskatīt ķīnas porcelāna eksponātus.

    Un te kāds jaunums – piena krūze 14gs izgatavota Ķīnā un gandrīz kopija, tikai nedaudz lielāka – izgatavota 100 gadus vēlāk…. Norvēģijā.

    To sauc par multikulturālismu – VIENS INSPIRĒ OTRU UN RADA KO JAUNU!!!

    Tādā veidā mēs viens otru bagātinam.:D

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    Kitsji > putekliic 10.08.2013. 19.12

    “Nacionālisms ir miera ļaunākais ienaidnieks.” Džordžs Orvels.

    “Ofenrohr” par to saka: Gan nacionālisms, gan patriotisms demonstrē indivīda attiecības ar savu nāciju. Šos abus jēdzienus bieži vien jauc un uzskata par vienu un to pašu. Tomēr starp nacionālismu un patriotismu pastāv milzīga atšķirība.

    Patriotisma pamatā ir mīlestība, kamēr nacionālisms sakņojas sāncensībā un dusmās. Var teikt, ka nacionālisms pēc būtības ir kareivīgāks un patriotisms ir mierīgāks.

    Lielākā daļa nacionālistu uzskata, ka viņu valsts ir labāka kā citas, bet patrioti uzskata, ka viņu valsts ir viena no labākajām, tomēr to var dažādos veidos uzlabot. Patrioti mēdz uzturēt draudzīgu saikni ar citām valstīm, kamēr daļa nacionālistu ne.

    Patriotismā cilvēki visā pasaulē tiek uzskatīti par līdzvērtīgiem, bet nacionālisms nozīmē to, ka tikai tās personas, kas pieder pie konkrētās nācijas, var tikt uzskatītas par līdzvērtīgām.

    Patriotiski noskaņotām personām ir tendence uzņemt kritiku un no tās ko mācīties, kamēr nacionālisti nespēj paciest jebkādu kritiku un uzskata to par apvainojumu.

    Nacionālisms liek domāt tikai par valsts vērtībām, bet ne par trūkumiem. Nacionālismā arī var tikt noniecināti citu valstu tikumi. No otras puses, patriotisms par vērtību atzīst ne tikai lojalitāti pret savu valsti, bet arī atbildību pret līdzcilvēkiem.

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > putekliic 10.08.2013. 18.10

    otras puses tas ir devis rezultātu – manai paaudzei būs pensiju radītāji.
    ========
    Ko nu mels, Lielbritānijā nav pensijas.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 18.41

    aivarsk

    Vai man tev pastāstīt par noziegumiem Latvijā? Kā divi izpletņu lecēji noslīka Daugavā, etc ?

    Pēc šī gadījuma britu karavīriem aizliedza valkāt formas ārpus milit.bāzes.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > putekliic 11.08.2013. 09.08

    Peksis
    Jau tikai viens nēģeris Londonā, ja vien viņš kā eksotika nav pieņemts par durvjusargu, vai limuzīna soferi un par to valsts neiekasē normālu(ap 5000 £) nodevu mēnesī, ir par daudz. Par Latviju, ko apsēduši simti tūkstoši agresīvu un tumsonīgu nēģeru, glābiņš varētu nākt tikai no jauna Ričarda Lauvassirds vai Hitlera.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > putekliic 11.08.2013. 02.06

    tara
    Šis … vanckars ir daudz bītamāks, jo viņam ir vecie sakari ar Maskavu un nauda.

    Kopš promaskaviskās, čekas savāktās varzas, ZP, uznāciena, vēl kādu citu par vanckaru saukt būtu idiotisms.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 18.49

    Mēs Londonā piedzīvojām grautiņus un labi zinām, ka tiem bija kriminālas saknes. Tam nav nekāda sakara ar multikulturālismu, tās ir siciālās problēmas , kas jārisina – galvenokārt nodarbinātība un brīvā laika pavadīšana jauniešiem.

    Grautiņi nav rādītājs multikulturālai sabiedrībai, Breivīks bija psihiski slims, jo viņu audzināja psihiski slima mēte. Tie ir ārkārtas gadījumi, kurus nedrīkst vispārināt.

    ASV šaušanas atkārtojas regulāri… kādu dienu ieroču lobijs zaudēs savas pozīcijas un to problēmu atrisinās.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 11.08.2013. 01.26

    Vēl viena lieta – Londona nav visa Britānija. Pabrauc uz ziemeļiem, ieej krodziņā, izbaudi, kā visi pēkšņi apklust, lai skatītos uz jocīgo dīvaini.
    ****
    Es komentēju tevis minēto situāciju ziemeļos, ieejot krodziņā, esot Britānijā. Bet tu tūlīt vispārini.

    Vai tā ir kāda jauna kaite Latvijā? Vai arī esat prasti provokatori? Kāda diskusija varbūt ar manipulatoru?

    Tāpēc atvados un iesaku Harim un aivarsk izlasīt Jauno Derību.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > putekliic 10.08.2013. 18.06

    pūcīte, jūs izmantojat apšaubāmus līdzekļus oponenta nopulgošanai.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Kitsji > putekliic 10.08.2013. 14.32

    >roberts_j
    Jums dīvaina attieksme. Tarai Jūs atļaujaties aizrādīt un izrādīt nepatiku pret viņas viedokli, tomēr neuzdrīkstaties aizrādīt rupeklim, kurš aizstāv Jūsu vērtības. Bailes saņemt samazgas, vai klusējošs atbalsts. Nevīrišķīgi.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 12.38

    Es dzīvoju vienā mājā ar japānieti, polieti un vācieti. Mums nav problēmu saprasties, jo neviens nevēlas dominēt, visi spējam sadarboties un vienoties.

    Ne jau imigrācija ir biedēklis, bet gan cilvēki ar eiropiešiem nepieņemamu VĒRTĪBU SISTĒMU. Britānijā neviens neprasa iebraucējiem kļut par eiropiešiem, taču otrajā paaudzē Britānijā izglītību ieguvušie pie slimīgajām tradīcijām vairs neturas. Latvijai būtu jāuztur izlītība kā prioritāte uz nākošajiem 10 – 15 gadiem, jo tas garantētu iebraucēju veiksmīgu integrāciju Latvijā.

    Londonas kristiešu baznīcas ir pilnas ar indusiem, arābu un ziemeļāfrikas valstu izcelsmes ļaudīm, jo Britānija garantē brīvas gribas izpausmi katram. Galvenais princips ir tava brīvība beidzas tur, kur sākas mans deguns.

    Manuprāt Ozoliņa pieminētajiem nacionāļiem ar baķku priekšglā vajadzētu vismaz 6 mēnešus padzīvot Londonā, iepazīt dzīvi multikulturālā vidē un pārstāt biedēt ļaudis ar bubuli, kura nav.

    Ja iebraucējiem tiek doti skaidri noteikumi, tad rezultāts ir tāds, ka pašlaik Britānija var lepoties ar dzimstības rādītājiem, par ko Latvija varētu tikai sapņot.

    http://www.bbc.co.uk/news/uk-23618487

    +14
    -17
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 21.15

    Vēl viena lieta – Londona nav visa Britānija. Pabrauc uz ziemeļiem, ieej krodziņā, izbaudi, kā visi pēkšņi apklust, lai skatītos uz jocīgo dīvaini.
    ***
    Tādā gadījumā jāsaka tā: Visiem uzsaucu dzērienu!

    …redzesi… visi tevi pieņems kā savējo!
    Tas protams maksā… bet cerams ka tu to vari atļauties.

    Visas problēmas rodas tikai no sliktas komunikācijas. Pēc pirmā alus kausa visi būsiet brāļi!:)

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > putekliic 10.08.2013. 11.56

    andrejs gr… faktus par konkrētajām personām no NA
    _______________________________________________________
    Uzķēries gan !!!! :)
    Ne kalniņš, ne straume, ne pažarņiks NAV no NA

    +10
    -13
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 17.08

    Ērik

    No tā vairs nevar izvairīties…

    Britānijas ļaužiem arī bija grūti pierast, kad 1953g. valdība aicināja bij koloniju iedzīvotājus braukt uz Britāniju un palīdzēt to atjaunot pēc WW2postījumiem. Bet pierada taču…:D

    Fredijs Merkurijs bija no Zanzibāras un līdz tīņa gadiem dzīvoja arī Indijā. Vai vari iedomāties UK mūziku bez Queen?

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 17.34

    Ērik

    Nu ko kāds var izdarīt, lai izdabūtu no manis arā latvietību? Viņam būtu jāsagriež mani tūkstots mazos gabaliņos un katrs no tiek kliegtu – esmu latvietis.

    Mani senči bija zemnieki. Visur, kur es dzīvoju/īrēju Britānijā vilku līdz savu puķu podu dārzu un vienmēr iepriecināju ļaudis ar savām prasmēm kopt augus. Tas man ir gēnos. To nevar dabūt ārā pat Londonā…:D tāpat kā Sibīrijas latviešu mājas atšķīrās no pārējām ar puķu dobēm…

    Latviešus pat var atšķirt uz ielas pēc ģērbšanās stila, … vienmēr tādi sakopušies:)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 11.08.2013. 15.38

    aivarsk

    Neviens. Tur jau tā sāls.

    Da jebkurš politiķis centīsies vispirms izzināt sabiedrības reakciju uz kaut ko jaunu, šokējošu, lai to palēnām pieradinātu pie domas, ka tas ir normali.

    Cilvēks no malas – Straume – pirmais varonīgi “uzsāka dialogu” ar sabiedrību…:)

    Labi, ka Ozoliņš savlaicīgi reaģēja uz Straumes “pamošanos”…

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 11.08.2013. 01.49

    …tādā veidā izskalojot pašu pamatu, uz kā var balstīties brīvība un demokrātija, kas, ticat vai ne, ļoti patīk arī man.
    ***

    jau 2000 pēc Kristus turas un nav nekādu pazīmju, ka 33% no pasaules iedzīvotāju skaita mazinātos…tieši otrādi. Ķīnas pienesums kristietībai ir milzīgs…

    kur kas skalo – nemanu nevienā pašā vietā.:)

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 23.41

    Haris

    Vissvarīgākā lieta man ir brīvība, jo tikai brīvi cilvēki spēj radoši strādāt un būt laimīgi.

    ES tika radīta ar domu izbeigt kara iespējamību un nu jau labu laiku Eiropa dzīvo mierā.

    Harim tas laikam nepatīk, Harim vajag drāmu! Harim vajag ienaidnieku ko nīst.

    Mūžam mainīgās rietumu vērtības…:) saka Haris

    Patiesībā tev jāizlasa Jaunā Derība. Visu Rietumu pasaules vērtību sistēmu var iekļaut vienā teikumā – mīli savu tuvāko, kā sevi pašu! Kas ir tavs tuvākais un ko nozīmē mīlēt…tev ir jāatrod pašam. Neesi jau mazais bērns…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 17.19

    Ērik,

    Vietējā kultūra pie kājas ir tādiem, kuriem pašiem nekādas kultūras nav. Tādi bija homo sovetikus. Patiesībā jau ir vēl šobaltdien… Šī sliktā pieredze biedē…

    Tāpēc jau minēju agrāk, ka Latvijai ir jāgādā, lai Izglītibas sistēma ir augstākās kvalitātes. Tie, kuri apgūs latviešu valodu Latvijā, apgūs arī mūsu vēsturi un kultūras mantojumu.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 11.08.2013. 11.27

    Disidente

    Nu kā tad, lembergs nacionāļiem ir savējais!!!

    Ozoliņš ļoti precīzi pateica – nacionāļu atmošanās Putina apkampienos.

    lembergs nevēlas iet cietumā, taču tas brīdis tuvojas. Kas vēl viņam atliek darīt, lai glābtu savu ādu? Pārņemt varu Latvijā.

    ZZS jau ir lembergam kabatā. Un nu Straume paziņo – jāglābj Latvija dotot roku SC. Nacionāļi kā savu ideoloģiski tuvāko politisko spēku nosauca ZZS. Te nu ir – aplis noslēdzas. ZZS, NA, SC kopā…Jā, vēl arī Repše…Ka var būt labāks par šo?!

    Domāju, ka Straumes pamošanās ir bezjēdzīga. Latviešu tauta šādu savienību nepieļaus, jo tā būtu pašnāvība Latvijai.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Dace Pçtersone > putekliic 09.09.2013. 17.26

    Tara, vai tu esi informēta par pārapdzīvotību un tās sekām? Palasot tavus komentārus man ir paties prieks, ka tu dzīvo savā mīļojā Britānijā, lūdzu nebrauc atpakaļ!

    Un kā Britānijas uzticīga iedzīvotāji tu varētu izvairīties no procesu, kas norisinās Latvijā, komentēšanas. Tas taču tevi vairs neskar?!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 19.30

    Haris

    Latviešu valodas referendums parādīja ko citu…:) neesam kūtri nemaz. Tāpat dosimies balsot arī nākošgad.

    Esmu Vienotības atbalstītāja un netaisos to mainīt.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > putekliic 10.08.2013. 19.46

    Dzeri ksenofobija un neiecietība nāk ārā arī tev, taisni tāpēc jūsu elektorāts, lielā mērā,, sastāv no iesalniekveidīgajiem
    —————————–
    Dzeri, ko mūsu tautai vēl upurēt un atdot puķina sadarbības partneriem sc, lai tu būtu apmierināts ar politisko procesu valstī?
    http://www.kasjauns.lv/lv/m/zinas/114165/studente-no-latvijas-sajauc-galvu-putinam-stastot-par-krievu-diskriminaciju-latvija

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris > putekliic 10.08.2013. 15.10

    Tara: “Taču dzimstības rādītāji ir lieliski! Un tas ir to vērts. Britānijai ir nākotne.”
    —-
    Dīvaini, es izdarītu tieši pretēju secinājumu. Ja Anglijā jau tagad ir 407 cilv./km2 un vēl “lieliska dzimstība”, tad es teiktu, ka Anglijai nav nākotnes. Tiesa, pateicoties Skotijai u. c. kopēja Britānijas aina ir labāka, bet Anglijai gan labāk noderētu depopulācija, nevis lieliska dzimstība. Turklāt Skotija vēl var atdalīties.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 17.24

    Harmoniska cilvēces attīstība – viena tautas paaudze nodod savu pieredzi, nākamajai,kura patur labāko un pieliek klāt savu krājumu.Ja šī saite tiek pārrauta,cilvēki ir bez bagāžas,kā baltas lapas,uz kuras visādi marksisti,freidisti,fašisti,kristieši,kosmopolīti,liberālisti un citi isti var rakstīt savus stāstus.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > putekliic 11.08.2013. 14.41

    Kurš no rakstā minētajiem “varoņiem” ir no NA?????????

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > putekliic 10.08.2013. 22.22

    tara:
    Tonijs Blērs nav rietumu vērtību korifejs.
    ==================================
    Kā, nav?! Kas tad nabadziņam ir par vainu?

    Vai ta’ šis bija pret kapitāla brīvu šļūkāšanu pāri globusam? Nebija.
    Bija par toleranci pret visu, izņemot netorelanci, kā arī islāma kritiku? Bija.
    Bija par atvērtām robežām, lai visu nokrāsu liekēži/lētais darba spēks var vazāties šurpu turpu? Bija.
    Varbūt bija pret pediņu laulībām un lepnības furoriem? Nu, ne takš.
    Pret tā saukto vārda brīvību? Nu, nevar būt!
    Prata žonglēt reizē ar pirksta pakratīšanu Izraēlai un sulainisku filosemītismu? Prata.
    Ticēja “Rietumvērtību” universālajai dabai? Nu, kā Tu neticēsi.

    No kā tad vēl sastāv mūžam mainīgo “Rietumvērtību” šābrīža komplekts? Manuprāt, nosaucu visas ķeskas.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    Sanšains > putekliic 11.08.2013. 00.08

    tara –

    Mūžam mainīgas tās ir tieši tāpēc, ka pirms 60 gadiem, ap ES dibināšanas laiku, “mīlēt savu tuvāko kā sevi pašu” Eiropā nebūt nenozīmēja “mīli katru ieklīdušo muslimu kā sevi pašu” vai Latvijā – deportētā latvieša vietā ievesto krievu kolonistu mīli “kā sevi pašu”, kā savus bērnus vai vecākus.

    Brīvība, demokrātija un vēl smalkāki jaukumi spēj eksistēt tikai tādā sabiedrībā, kuras visi vai gandrīz visi locekļi atzīst šīs vērtības, kuriem tās no tiesas patīk; tāda sabiedrība, kuras kultūra šajā nozīmē ir homogēna.
    Jūsu tik tiešām “tā saucamās Rietumu vērtības” (pārprastās vai mūžam mainīgās) savukārt paredz nemitīgu konkrētās sabiedrības “bagātināšanu” ar pilnīgi citu kultūru nesējiem, tādā veidā izskalojot pašu pamatu, uz kā var balstīties brīvība un demokrātija, kas, ticat vai ne, ļoti patīk arī man.

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 18.20

    Kas tad ir Liebritānijā?

    Es laikam nepareizi redzu, bet te ir rakstīts State Pension…:)
    https://www.gov.uk/browse/working/state-pension

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 17.38

    tara,jā,vēl kaut kas ir palicis,par maz laika…Bet,kad mums rāda Gekas dokfilmas par Sibīrijas latviešiem …ja nebūtu zināms,ka latvieši,no skata nepateiktu.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > putekliic 10.08.2013. 21.20

    Paskaties šo…kurš te gremdējas saldās atmiņās par psrs. Šis … vanckars ir daudz bītamāks, jo viņam ir vecie sakari ar Maskavu un nauda.

    http://www.youtube.com/watch?v=pWiQh07d9gc#at=219

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > putekliic 11.08.2013. 00.19

    Tara! Visas problēmas rodas tikai no sliktas komunikācijas. Pēc pirmā alus kausa visi būsiet brāļi!:)
    ____________________________________________________
    Par šādu “recepti” žīdu komunikācijai ar vāciešiem, tevi gribētu noķert zurofs.
    Kāpēc tu domā, ka šo “multikulturālo” komunikācijas paņēmienu tu atļaujies ierosināt, piemēram, maniem uz sibīriju izsūtītajiem senčiem, no kuriem puse palika tur – līdz ar mūžīgā sasaluma robežu 40 cm dziļā bedrē????
    Ja es visiem Latvijas okupantiem, kas šeit vēlās iedibināt puķiniskā kremļa režīmu, izmaksātu alu, vai tad viņi atstātos no sava mērķa iznīcināt latvisku Latviju?????
    Palasi The Guardian :

    http://www.theguardian.com/world/2013/jan/23/latvia-russian-playground

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 16.46

    Tara,Pasauli nemaz nav jāaptur,tā mainās,idejas viņu bīda uz priekšu,tāpēc ir svarīgi,kādas tās idejas ir.Angļu tekstus var pārtulkot un tikt pie zināšanām,Latvijā visi tikai latviski runājošie nav dumji melnstrādnieki,mēs esam un būsim interesanti citiem kultūras cilvēkiem,bet ne lēta darbaspēka vervētājiem.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    Vladimirs Lavrenovs > putekliic 11.08.2013. 02.24

    Rietumi esot izmirsoši, jāsmejas. Cik Londonā uz ielām dzirdi ne angļu valodu? Cik Parīzē dzirdi ne franču valodu? Cik Romā dzirdi ne itāļu valodu? Cik Rīgā dzirdi ne latviešu valodu? Kur ir tie iznīkstošie rietumi?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > putekliic 10.08.2013. 20.11

    tara:
    Esmu Vienotības atbalstītāja un netaisos to mainīt.
    ===============================
    Vai “Vienotības” imigrācijas politika atšķirsies no Šlesera un Ušakova politikas?
    Līdz šim tā PERFEKTI SAKRĪT.

    Šlesers, Tautas partija un Saskaņas centrs iesāka uzturēšanās atļauju tirgošanu, tagad “Vienotība” ar Saskaņas centru turpina.

    Nesenākais balsojums par šīs tirdzniecības apturēšanu.
    http://titania.saeima.lv/LIVS11/SaeimaLIVS2_DK.nsf/0/45BCC57B2711F90BC22579C9007E5882?OpenDocument

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    Sanšains > putekliic 10.08.2013. 19.04

    tara:
    Piekrītu, ka politiķi ir norūpējušies par imigrācijas apjomiem pēdējos 10 gados, bet no otras puses tas ir devis rezultātu – manai paaudzei būs pensiju radītāji.
    ===========================
    Ļoti ceru, ka paliksit Lielbritānijā un uz Latviju atpakaļ nebrauksit. Jo acīmredzot esat tieši no tā elektorāta, ko drīz vien – pēc dažiem gadiem – centīsies mobilizēt ušakovi un šleseri.
    Nešaubos, ka viņi nekautrēsies mēģināt pensionāriem iemānīt recepti: “laižam iekšā krievus, ukraiņus, baltkrievus, ķīniešus, turkus, rumāņus, u.c., jo tikai tad jūs, pensionāri, tiksit pie “cilvēka cienīgas” pensijas”.

    Apzinos, ka arī paliekot Lielbritānijā, Jūs, “tara”, varētu ieriebt Latvijai, t.i., nobalsot par ušakoviem vai šleseriem, kuri tad sludinās, ka “tautībai un ādas krāsai nav nozīmes – galvenais, kāds “pienesums””.
    Tomēr līdzšinējā pieredze un statistika rāda, ka ārzemju latvieši vēlēšanās piedalās kūtri. Ceru, ka arī Jūs nebalsosit.

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    Sanšains > putekliic 10.08.2013. 14.09

    tara –

    Jā, jā, Lielbritānijas valdība esot apņēmusies līdz 2015. gadam samazināt imigrāciju līdz 100 000 no valstīm, kas atrodas ārpus ES.

    Tomēr pat valdības padomdevēji paši šādu plānu realizēšanai netic:
    “Government’s own advisory committee recommended that the only way to be sure of meeting the 100,000 target would be to adopt a target of 50,000.”
    http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/10206626/MPs-issue-warning-over-immigrant-numbers.html

    Turklāt atgādināšu, ka imigrācijas ierobežošana vispār tika sākta galvenokārt tāpēc, ka tā ir viena no galvenajām tēzēm UKIP partijas programmā, kas tādā veidā nu jau pamatīgi atņem balsis puslīdz valdošajiem konservatīvajiem. Un UKIP “Eiropas un Rietumu vērtību” (lasi: visatļautības, nihilisma un sliņķu stutēšanas) mīļotājiem ir tāds pats dadzis acī, kā NA te pie mums attiecīgajam kontingentam.

    Vēl der atcerēties, kā savulaik tika PALIELINĀTA jau tā lielā imigrācija – “Rietumvērtību” korifeja Tonija Blēra laikā:
    “The huge increases in migrants over the last decade were partly due to a politically motivated attempt by ministers to radically change the country and “rub the Right’s nose in diversity”, according to Andrew Neather, a former adviser to Tony Blair, Jack Straw and David Blunkett.
    He said Labour’s relaxation of controls was a deliberate plan to “open up the UK to mass migration” but that ministers were nervous and reluctant to discuss such a move publicly for fear it would alienate its “core working class vote”.
    http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html

    Tieši tādi paši kā mūsu dedzīgākie “Rietumvērtību” fani: gatavi iznīcināt pat savu tautu un valsti, lai tikai varētu ieriebt politiskajiem pretiniekiem – labējiem (konservatīvajiem, tradicionālistiem).

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 20.41

    Pūcīte,kas tas par sviestu?Ja es,teiksim,lepojos,ka esmu latvietis,tad kāpēc man automātiski būtu jāiedomājas,ka latvieši ir pārāki par citām tautām?Es varētu lepoties arī ar to,ka latvieši kā mazskaitlīga tauta daudzās jomās ir līdzvērtīga citām.Un,ja es kā indivīds lepojos par kādiem sasniegumiem,vai tad es automātiski noniecinu citus?!Patriotisms ir cita opera,tas attiecas uz valsti un zemi,nevis savu tautu.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > putekliic 10.08.2013. 13.00

    tara:
    Ja iebraucējiem tiek doti skaidri noteikumi, tad rezultāts ir tāds, ka pašlaik Britānija var lepoties ar dzimstības rādītājiem, par ko Latvija varētu tikai sapņot.
    ===================================
    2008. gads:
    “Fewer than two-thirds of babies born in England and Wales are now registered as ‘White British’.”
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1050593/Only-babies-born-England-Wales-white-British.html#ixzz2bYhXhR4x

    The proportion of minority groups living in Britain will rise from 10% in 2006 to 40% by 2050, the Migration Observatory at the University of Oxford said.
    The Observatory’s Professor David Coleman said if current trends continue, the so-called majority-ethnic group in the UK – white British – will become a minority before 2070.
    Britain will become one of the world’s most ethnically diverse countries in less than 40 years, the report says.
    http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/white-britons-will-be-minority-before-2070-says-professor-8600262.html

    “Rietumu vērtības” darbībā, par kurām mums (Latvijai) pasapņot dīkā sestdienas pēcpusdienā. Cerams, TIKAI pasapņot – tieši tā, kā rakstāt Jūs.:)

    +15
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > putekliic 10.08.2013. 13.56

    roberts_j – tik ļoti tracina komentāri, kas nesakrīt ar tavu viedokli?
    Pret tavu domubiedru disidente tev iebildumi nav?
    Tu, it kā esi viens no adekvātākajiem NA atbalstītājiem, bet, ksenofobija un neiecietība nāk ārā arī tev, taisni tāpēc jūsu elektorāts, lielā mērā,, sastāv no iesalniekveidīgajiem un disidentēm, un tie, kas ir bez tiem ksenofobiskiem kompleksiem un fobijām, sastāda tikai nelielu daļu.

    +16
    -10
    Atbildēt

    0

    grislits > putekliic 10.08.2013. 14.02

    Ērikam – Kalniņš tikpat aprobežoti uz to visu skatās kā Ozoliņš – bipolāri. Tikai abi ir pretējās nometnēs. Kalniņš nez kādēļ izdomājis, ka Lukašenko un Putins ir labie, kaut šie ir ierāvēji un absolūti savu personisko interešu apmierinātāji, bet visa viņu retorika un atsevišķās darbības ir tikai un vienīgi rūpes par savas popularitātes un varas saglabāšanu, nevis “rūpes par tautu”.

    “Rūpes par tautu” ir tad, ja valsts vadība domā un realizē plānus un darbus tā, kā tas varētu būtu labāk sabiedrībai, un iniciatīva nāk no augšas, no pašiem tiem, kas “rūpējas par tautu”. Bet Lukašenko un Putins pirmām kārtām dara to, kas rūp pašu varas un ietekmes nodrošināšanai, un pēc tam paskatoties, kādas noskaņas ir lielākajā daļā sabiedrības, dod ārā tekstus un darbības, kas pašiem nekaitē, bet kas nodrošina šiem popularitāti. Tas arī viss.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    grislits > putekliic 10.08.2013. 14.02

    dzeri, es ar dissidente nediskutēju un neatbildu tāpat kā ar superaci un līdzīgiem, jo neredzu jēgu diskutēt ar cilvēkiem, kas ir propagandisti vai visu laiku rupjības gvelž. Tādēļ es strīdos un diskutēju ar jums un citiem, kas runā pieņemamos rāmjos, un kas nav arī propagandisti. Kaut gan jūs ar savu biežo vispārināšanu un vienu un to pašu frāžu atkārtošanu brīžam, varbūt pats negribot, kļūstat līdzīgs propagandistam.

    +15
    -9
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 16.58

    tara,kulturāliem cilvēkiem,kādi nebūt nav visi,tas nav grūti,bet vai tas ir vajadzīgs…manuprāt,nav.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 16.23

    Tara, un nākotnē tu būsi angliski runājoša eiropiete.Vai man to vajag šeit?Man to nevajag.Man vajag,lai man apkārt būtu latviski runājoši latvieši,lai justos omulīgi,kā mājās.Lai tie labie turki,labie nēģeri un labie pārējie dzīvo citur,savās mājās.Nu eksotikai varbūt kādu varētu arī atļauties.

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 16.49

    tara,mēs viens otru varam bagātināt,braucot viens pie otra ciemos,tāpēc jau nav jāsajaucas kā ķiļķeniem ar klimpām.

    +13
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > putekliic 10.08.2013. 18.24

    Tara, tie labie vai sliktie cilvēki ar mačeti nokāva britu karavīru…

    http://gawker.com/terror-in-london-soldier-hacked-apart-by-machete-wield-509321352

    Kad tiks sasniekta kritiskā masa, no sākuma parādīsies Breivīki, tad būs masu slaktiņi, kādi jai regulāri ir Olsterā. Tad sliktie muks un labie attīrijušies varēs dzīvot tālāk, ja vien spēs uzvarēt.
    Stokholmā mēnesi dega automašīnas…
    Parunā ar normāliem zviedriem, kas jau sāk apjēgt, ka tas, ko valdība ir devusi šiem dedzinātājiem, ir atņemts zviedru pensionāram un skolas bērnam, kas mašīnas nededzina.

    +13
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > putekliic 10.08.2013. 21.05

    Tara britu multikulturālisms ir pupu mizas, salīdzinot ar to spiedienu, kas jāiztur Latvijai. Paskaties procentuālo sastāvu, cik pamatiedzīvotāju ir Britānijā un cik Latvijā. Tā, ka briti vēl ne 20% no tā visa “multikulturālisma” nav izbaudījuši. Kad Britānijā dzīvos ap 40% valsts ienaidnieku, kas to gribēs pievienot puķina krievijai, paskatīsimies uz britu iecietību!
    Vēl viena lieta – Londona nav visa Britānija. Pabrauc uz ziemeļiem, ieej krodziņā, izbaudi, kā visi pēkšņi apklust, lai skatītos uz jocīgo dīvaini.

    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_the_United_Kingdom_since_1922

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 17.13

    Vēl varētu saprast tos,kuri apprecas ar svešzemnieku,kuriem kādu iemeslu dēļ vairs nepatīk dzīvot savas tautas vidū,kuriem iepatikusies dzīve un kultūra kādas citas tautas teritorijā…lai viņi brauc un dzīvo,bet veicināt tautu sajaukšanos ar ekonomiskiem un ideoloģiskiem līdzekļiem,kad lielas pārceļotāju masas ierodas svešā teritorijā un tiem vietējo kultūra ir dziļi pie kājas…tas nav prāta darbs.

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > putekliic 10.08.2013. 16.34

    Vai būtu obligāti sajaukt tautas vienā katlā,lai cilvēks kļūtu par vērtību?

    +14
    -5
    Atbildēt

    0

    grislits > putekliic 10.08.2013. 13.39

    tara: Savukārt par atgriešanos Latvijā pat nesapņoju,
    ___________________________

    Tad kāda velna pēc jūs lienat šajā diskusijā?!

    _______________________________________________________

    tara: Briti nekad nebūs minoritāte savā zemē, imigrācijas politika jau IR MAINĪTA.
    Taču dzimstības rādītāji ir lieliski! Un tas ir to vērts. Britānijai ir nākotne.
    __________________

    Tikai uz tās dzimstības rādītājiem balstoties tie vairs nebūs briti, bet it kā briti -dažādās krāsās un ienesuši un uzspieduši tradīcijas no ne Eiropas.

    +17
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu