Eņģeles un Hermaņa romances • IR.lv

Eņģeles un Hermaņa romances

33
http://ivarshermanis.files.wordpress.com/

Nācis klajā folkmūziķes Antas Eņģeles un ģitārista Ivara Hermaņa albums "Krievu romanču vakars".

Klajā nācis folkmūziķes Antas Eņģeles un ģitārista Ivara Hermaņa albums "Krievu romanču vakars", kurā iekļautas Krievijā pirms vairāk nekā simts gadiem skanējušas dziesmas, ziņo aģentūra LETA.

Albumā ietverts bagāts muzikālais materiāls ar kultūrvēsturisku vērtību, jo tajā apkopotas 24 Krievijā savulaik plaši zināmas slavenu izpildītāju, – Varjas Paņinas, Anastasijas Vjaļcevas, Vadima Kozina un citu mūziķu, – dziedātas 19.gadsimta beigu un 20.gadsimta sākuma romances un pirmskara laika dziesmas no krievu romanču Zelta un Sudraba laikmeta.

Senākās no albumā ietvertajām romancēm tapušas ap 1850.gadu.

Albumā "Krievu romanču vakars" apkopoti krievu autoru radīti muzikāli šedevri, kas ir tautas vai pilsētas romances, kas savulaik skanējušas gan greznās koncertzālēs Sanktpēterburgā, gan, vēlāk dziedātas tautā, pārdzīvojušas savu laiku un iekarojušas popularitāti visā pasaulē, skan vēl joprojām.

Muzikālā programma ar senajām krievu romancēm, līdz šim dziedāta un spēlēta gan Rīgā, gan Jūrmalā, Ventspilī, Valmierā, Salacgrīvā, Limbažos un citviet Latvijā, ir iemantojusi nedalītu klausītāju atzinību un tagad ierakstos tiks saglabāta nākotnei.

Komentāri (33)

ilmisimo 18.09.2010. 22.35

Piedalās deju grupa”‘Xeruwim” un VIA “”Serafim”

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu