RD Būvvalde maina domas par Šlesera plakātu • IR.lv

RD Būvvalde maina domas par Šlesera plakātu

24
Lita Krone, LETA

Lai arī tikšanās ar vēlētājiem nenotiek, reklāmas plakātu tomēr ļauj atstāt

Lai gan solītās tikšanās ar vēlētājiem pie Stacijas laukumā novietotā Rīgas vicemēra un apvienības "Par labu Latviju" izvirzītā premjera amata kandidāt Aināra Šlesera (LPP/LC) priekšvēlēšanu reklāmas plakāta joprojām nenotiek, Rīgas Būvvalde mainījusi viedokli un nolēmusi tomēr nepieprasīt šī stenda noņemšanu, ziņo LETA.

Iepriekš Būvvaldē pavēstīja, ka plakātu likšot noņemt, jo netiek organizētas solītās tikšanās ar iedzīvotājiem. Būvvalde bija noformējusi apskates aktu, kurā norādīts, ka plakāts ir jānoņem piecu dienu laikā. Tomēr tagad Rīgas domes vadības pakļautībā esošā Būvvalde savu viedokli mainījusi un uz plakāta noņemšanu vairs neuzstāj.

"Šobrīd administratīvais akts ir zaudējis savu spēku, jo plakāts izvietots publiska pasākuma ietvaros, kas ir saskaņots ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (LPP/LC)," aģentūrai LETA norādīja Būvvaldes sabiedrisko attiecību pārstāve Kristīne Pētersone.

Kā iepriekš apgalvoja Šlesera partijas biedrs Radzevičs, ir atšķirība, vai tiek izvietots pastāvīgs reklāmas plakāts vai arī plakāts kāda konkrēta pasākuma laikā. Ja reklāma tiek izvietota kāda pasākuma laikā, tad nevarot piemērot pašvaldības saistošos noteikumus, kas ierobežo lielformāta reklāmu izvietošanu vēsturiskajā centrā.

Šajā gadījumā plakāta izvietošanas pamatojums ir tikšanās ar vēlētājiem, tādēļ tā bijusi jāsaskaņo ar izpilddirektoru, nevis ar Rīgas pilsētas Būvvaldi, ar kuru bija jāpanāk vienošanās par reklāmas vizuālo izskatu, skaidro PLL biedri.

Radzevičs apgalvoja, ka pašvaldībai nav iespēju izkontrolēt, vai pasākums notiek precīzi pēc scenārija vai nē. Tādēļ nevarot pierādīt, ka pasākums nenotiek, un nevarot likt plakātu noņemt.

Aģentūras LETA darbinieki, no kuru biroja logiem labi pārskatāms Stacijas laukums un kas ikdienā to šķērso, līdz šim ne reizi Šlesera reklāmas plakāta tuvumā nav pamanījuši pasākumu, kas kaut šķietami atgādinātu tikšanos ar vēlētājiem.

PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis aģentūrai LETA klāstīja, ka pie plakāta tikšanās ar vēlētājiem ir plānota, bet laiks neesot konkrēti noteikts, jo pasākumi paredzēti atbilstoši deputātu kandidātu, tostarp Šlesera, iespējām. 

Komentāri (24)

andrisskrastins 02.09.2010. 18.35

‘Radzevičs apgalvoja, ka pašvaldībai nav iespēju izkontrolēt, vai pasākums notiek precīzi pēc scenārija vai nē. Tādēļ nevarot pierādīt, ka pasākums nenotiek, un nevarot likt plakātu noņemt.’

Cik ilgi interesanti juristi bija augšā, lai šito murgu izdomātu? Tātad saistošajiem noteikumiem nav nozīmes, jo nav iespējams izkontrolēt, vai notiek pasākums vai ne?

Taisnība bija tiem, kas pasludināja, ka PLL izmantos mazāko juridisko ieganstu lai visu atstātu kā ir un ignorētu likumus.

+22
0
Atbildēt

0

girts_gansons 02.09.2010. 18.44

Vai likuma kontekstā jēdziens “pasākums” neietver laika limitu? Tā jau pasākumus var rīkot mūža garumā un likumiem zūd jēga.

+22
0
Atbildēt

1

reksa 02.09.2010. 19.27

Tajā plakātā trūkst šāds teksts lieliem burtiem: “Policija meklē”

+11
0
Atbildēt

1

    andrisskrastins > reksa 02.09.2010. 19.36

    Kādam anonīmam “zirnekļcilvēkam to vajadzētu nodrošināt” :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu