Ķīlis: partijām visas cerības uz smadzeņu skalošanu • IR.lv

Ķīlis: partijām visas cerības uz smadzeņu skalošanu

38
Aigars Eglīte, F64
Indra Sprance

Atgriežas iepriekšējo vēlēšanu ''pilnīgi stulbie'' solījumi, secina sociālantropologs

Gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, līdzīgi kā 2006., partijas vēlētājiem sola “pilnīgi stulbas lietas” un cer uz “smadzeņu skalošanas” efektu ar reklāmu palīdzību, uzskata sociālantropologs Roberts Ķīlis.

Eksperts portālam esamkopa.lv norāda, ka partijas vēlētājiem arī šogad sola neizpildāmas lietas – “ir partijas, kas saka, ka 10 gadu laikā palielinās iedzīvotāju dzīves ilgumu par 10 gadiem vai desmit gados panāks pozitīvu iedzīvotāju skaita pieaugumu, kas ir neiespējami”. Ķīlis min arī solījumus pazemināt nodokļus, vienlaikus palielinot tēriņus, kas “neiet kopā”.

Šobrīd situācija esot tāda pati kā pirms četriem gadiem. “Tas atkārtojas.. gan 2006.gadā bija muļķības, pilnīgi absurdas lietas, gan tagad 2010.gadā tas ir, kas, acīmredzot, nozīmē, ka viņi neņem par pilnu ne tos, kas ir adresāti programmām vai uzstādījumiem, gan medijus neņem par pilnu,” pauž Ķīlis.

Pēc viņa domām, partijas kārtējo reizi visas cerības liekot uz “smadzeņu skalošanu” pēdējo nedēļu laikā pirms vēlēšanām, nevis sarunām. “Tā ir viena no tādām nepatīkamām lietām,” atzīst Ķīlis, norādot – “atkal ir vecais stāsts – štrunts par to, ko sarakstām vai solām, galvenais ir divas nedēļas darbs ar klipiem.”

Komentāri (38)

marčiks 31.08.2010. 11.00

Man šajā sakarā radās pārdomas, pāršķirstot PLL reklāmas avīzi. Vismaz trijās vietās ir pieminēti geji, protams, ne jau tajā pozitīvākajā kontekstā. Pat LPP/LC pirms iepriekšējām vēlēšanām nerīkojās tik vulgāri un uzsvaru lika uz Šleseru-raķeti-darbavietām. Taču skaidrs, ka izķēmotus gejus, kas bēdājas, ka Šlesers neatvilks savu spalvaino pakaļu uz viņu kāzām, jāzīmē ne jau tāpēc, ka tas izskatītos jēdzīgi un ka visi PLL-isti būtu kļuvuši vēl “ģimeniskāki”, bet gan tāpēc, ka ir 1) absolūta nespēja piedāvāt vēlētājiem kaut ko saturīgu 2) pārliecība, ka mērķa elektorāta intelekts ir līdzīgā attīstības pakāpē kā šimpanzēm zoodārza būrī un nekādas nopietnas idejas, attīstības redzējumus un tamlīdzīgu sviestu tam nav jēgas piedāvāt. Labo darbu, ko parādīt vēlētājiem, nav. Reālu plānu, kā padarīt iedzīvotāju dzīvi labāku, ne tik. Mērķa elektorāts – lumpeņi. Tad nu biedēsim tos ar homoseksuālistiem, starptautisko finanšu okupāciju un rādīsim lielas Šlesera bildes. Gan jau uzķersies.

+17
0
Atbildēt

2

    marčiks > marčiks 31.08.2010. 11.23

    Pilnīgi piekrītu, Sātana bībeles tulkotājs, privāto e-pasta sarakstu atklājējs un skandalozu “grāmatu” rakstnieks-izvirtulis Sakss ir kā radīts PLL. Turklāt homoseksuālisma tēmu viņš ir regulāri apzelējis jau iepriekš, tikai, atšķirībā no, piemēram, Vienotības kandidātes Ingunas Rībenas, kurai konservatīvie uzskati ir stingra personiskā pārliecība, Saksam, šķiet, vienkārši patīk apcerēt visu, kas, viņaprāt, ir neķītrs, piedauzīgs. Sakss noteikti gūst pamatīgu baudu no PLL projekta :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    shefere > marčiks 31.08.2010. 11.16

    Varbūt kļūdos, bet man šķiet ka homofobu tematika tur saasinājusies līdz ar visai skandalozā jefiņa Nila Saksa iesaistīšanos apvienības tēla veidošanā. Viņam ļoti patīk visādi netīrumi,nav pirmā reize, kad viņš ko tādu producē un pats viņš uzskata, ka tā ir ļoti izdevusies un mākslinieciska provokācija.

    Karā kā jau karā, visi paņēmieni labi. PLL labi saprot, ka ja viņi šo cīņu zaudēs, tad tas nebūs vienkārši zaudējums viņiem, bet kas daudz ļaunāks, tāpēc arī arī ārdās uz pilnu klapi un nekritiski izvēloties līdzekļus.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

Driimeris 31.08.2010. 11.32

Ja vēlētāju interesētu partiju programmas un attīstības scenāriji, tie tiktu uzražoti un piedāvāti. Bet, tā kā lielākā daļa vēlētāju skatās ugunsgrēku u.tml. jaukumus, tad piedāvājumam ir jābūt attiecīgajā līmenī.

+11
-1
Atbildēt

2

    daina_tabuna > Driimeris 31.08.2010. 11.50

    Labs :-)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Eliks > Driimeris 31.08.2010. 13.24

    Tur jau ir tā nelaime, ka vēlētāja balss ir gan tam, kas “pārtiek” tikai no šoviem un ziepenēm, gan arī tam, kas regulāri seko līdzi politiskajiem procesiem valstī. PLL orientējas uz pirmajiem un uz tiem, kas pieraduši iedzīvoties uz valsts rēķina. Man bail, ka kopā tādu diemžēl savāksies pietiekami daudz, lai lablatvijieši tomēr tiktu Saeimā. Domāju, ka Vienotībai vajadzētu krietni piestrādāt pie reklāmām, kas uzrunātu tieši tos, kam politika ir “tumša bilde”. Nevajag domāt, ka tā ir nolaišanās zem kaut kāda līmeņa. Nē, tas ir vajadzīgs valsts attīstībai. Vienkāršiem vārdiem jāpalīdz cilvēkiem saprast to, kas ir kas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 31.08.2010. 10.41

Ja Latvijā vēlētājs vēl joprojām ir ar reklāmas klipiņiem zombējams, tad mums izredžu ir maz. Vai tiešām visas šīs partijas vēl joprojām tik zemu vērtē cilvēkus? Vakar nejauši redzēju SC reklāmiņu par GINI indeksu Latvijā. Jā, tā ir taisnība, bet ne jau SC ir situācijas labotājs. Normāli situācijas labotāji varētu būt sociāldemokrāti, bet tādu jau Latvijā nav. Ir kārtējais ekonomiskais grupējums, kas sevi tā sauc.

+7
0
Atbildēt

1

    druvis_vectirans > disassociative 01.09.2010. 08.22

    Es arī redzēju šo klipu.Viss nostrādāts perfekti.Radās iespaids,vai tik Stendzenieks neraujas divās frontēs?Ļoti var redzēt,ka klips mērķēts tieši uz latviešu auditoriju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu